Vergeet Trump: Welkom bij de Free Republic of Reality. dit zijn de echte helden van de VS

Vergeet Trump: Welkom bij de Free Republic of Reality. dit zijn de echte helden van de VS

30 maart 2020 1 Door Indignatie redactie

Dit was de week dat de Verenigde Staten en onze regio het wereldwijde epicentrum werden voor de pandemie van het coronavirus.

In het hele land steeg het nationale dodental tot bijna 1.200, met meer dan 40 procent van die sterfgevallen in New York City en New Jersey.

Wekenlang, terwijl de omstandigheden hier verder verslechterden, bevond onze nationale regering onder leiding van Donald Trump zich in verschillende stadia van ontkenning en verduistering.

Sinds januari reageert de regering op deze toenemende nationale noodsituatie door te proberen een verhaal op te stellen dat het herverkiezingsbod van de president zou helpen en Wall Street zoemend zou houden.

Sinds de Amerikaanse Revolutie, toen de Engelse koning George III ons niet strafte omdat we uit eigenbelang handelden, heeft onze “nationale leider” geen contact meer gehad met onze omstandigheid.

Dit heeft geleid tot wat ik de Vrije Republiek van de Werkelijkheid noem, geleid door de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo, de gouverneur van New Jersey Phil Murphy, de gouverneur van Connecticut Ned Lamont en de gouverneur van Pennsylvania, Tom Wolf. Deze gouverneurs vormden een pact van wederzijdse hulp en steun als een gecoördineerde reactie op de volksgezondheid op een stijgend dodental dat ze niet konden negeren.

Het deed wat een natie moet doen in een tijd van existentiële crisis, bundelde krachten onder het basisprincipe dat alle levens ertoe doen en dat alle commerciële belangen ondergeschikt moeten zijn aan het behoud van het leven.

Waar is de overheid voor, zo niet dat?

Gouverneur Murphy  meldde dinsdag  dat New Jersey 17 sterfgevallen als gevolg van COVID19 had geregistreerd, de meeste op één dag sinds het begin van de uitbraak. Met 3.675 gevallen op dat moment had onze staat nu het op één na hoogste aantal gevallen van een staat in het land.

Slechts 48 uur later werden in  New Jersey  6.876 gevallen bevestigd en werden 81 sterfgevallen gemeld. Negentien mensen waren in dezelfde tijd gestorven. Een dag later kwamen nog 19 New Jerseyans om.

De New York Times beschreef   dinsdag een   “apocalyptische golf” waarin gedurende een periode van 24 uur 13 patiënten stierven, waaronder een patiënt van slechts 38 jaar oud.

The Times vertelde dat sommige patiënten op de eerste hulp stierven voordat ze een bed kregen, terwijl mensen de hele dag buiten stonden te wachten op de kans om getest te worden, maar uiteindelijk naar huis gingen zonder gezien te worden.

Diezelfde dag stierf de 48-jarige Kious Kelly, een verpleegster in het Mount Sinai Hospital in Manhattan, aan COVID-19. Fundamentele beschermende medische jassen waren zo schaars in het Mount Sinai-systeem dat verpleegsters improviseerden door vuilniszakken van het merk Hefty in gebruik te nemen.

Het belang van de rapporten over COVID19-infectie en sterfgevallen onder onze gezondheidswerkers die aan de frontlinie van onze oorlog staan ​​met deze onzichtbare moordenaar is moeilijk te overschatten.

Als die lijn niet opgaat, zoals in China en Italië al een tijdje niet het geval was  , is er een zeer reële kans op een ineenstorting van het volksgezondheidsstelsel met ernstige gevolgen voor de hele bevolking, aangezien de ziekenhuizen broeinesten worden voor de infectie die ze zijn proberen te onderdrukken.

Op 7 februari bracht COVID19 de dood in verband van de 34-jarige Dr. Li Wenliang, een Chinese oogarts, die in Wuhan oefende en door ambtenaren was gestraft omdat hij probeerde zijn collega’s voor het virus te waarschuwen, een belangrijk keerpunt.

Wekenlang had de autoritaire regering, net als president Trump, geprobeerd de ernst van de uitbraak te bagatelliseren, waaronder het bestraffen van de dappere jonge dokter voordat hij stierf. De heroïsche klokkenluider werd gedwongen ten onrechte te bekennen dat hij leugens had verspreid die onnodige openbare paniek zaaiden.

Na kostbare tijd te hebben verspild, keerde de Chinese nationale regering de koers om en plaatste 150 miljoen mensen in Wuhan een strenge afsluiting. Het was veel strenger dan wat we hier ervaren en ging gepaard met rigoureuze tests, tracering en koortsbewaking.

Vergelijk dat met de regelrechte levende nachtmerrie die we ervaren terwijl president Trump alle staten vertelt om voor zichzelf te zorgen op de vrije markt voor levensreddende persoonlijke beschermingsmiddelen zoals chirurgische en N-95-maskers en voor ventilatoren.

Tegelijkertijd  waarschuwen de vakbonden die verpleegkundigen vertegenwoordigen  en de  ambulancedienst van New York City , zoals mijn collega’s en ik hebben gerapporteerd bij de Chief-Leader,  dat de doelmatige afzwakking van de gezondheidsnormen door de CDC ter compensatie van de schaarste aan apparatuur, riskeert de gezondheid van hun leden, die van hun familie en de levensvatbaarheid van onze hele reactie.

Lees ook:  Aan Willem-Alexander

Halverwege de week was het dagelijkse aantal medische oproepen van de FDNY 911 hoger dan 6.400, meer dan op 9/11 toen het WTC werd aangevallen en instortte. De voorbereide ad-hoc mortuaria van New York City om te voorzien in wat naar verwachting duizenden doden zullen zijn.

De voorzitter van de gezondheidscommissie van de gemeenteraad van New York, Mark Levine, vertelde MSNBC dat het gemeentelijk ziekenhuissysteem “al onder druk stond” en dat “we misschien in een situatie zitten waarin we niet het personeel, de apparatuur en de bedden hebben om iedereen adequaat te bedienen. “

Hij ging verder. “Wat betreft de lijkenhuizen en het aantal doden, dit is een stad met 8,5 miljoen inwoners. Er zijn prognoses dat 50 procent van ons het virus zal krijgen en dat de meesten van ons geen medische zorg nodig hebben … maar als slechts één procent van de bevolking zou bezwijken, zou dat een gebeurtenis zijn die 9-11 in de orde van grootte zou overschaduwen. ”

In de smeltkroes van deze virulente plaag zijn de politieke onderverdelingen die ons altijd als New Jersey en New York hadden gedefinieerd, iets nieuws gesmeed dat die grenzen overstijgt.

We hebben een nabijheid tot New York City waar geen scheiding is.

We zijn aan elkaar grenzend en verweven met bloedlijnen en familiebanden die ons nu misschien dichter dan ooit in deze tijd van verdrukking dichter bij elkaar brengen.

Ook al zijn er zoveel gezinnen in ons huis gehurkt, we zijn ons scherp bewust geworden van onze buren, omdat we nu noodzakelijkerwijs zo geworteld zijn zonder de hectische afleiding van komen en gaan.

Nu is de bijbelse instructie om ‘van hun naaste te houden’ het ultieme situationele bewustzijn, omdat we diep van binnen allemaal weten wat onze hyper-handel ons had laten vergeten.

Ons lot is altijd met elkaar verbonden geweest als ledematen van hetzelfde lichaam. We zien een verwonding nu als een aandoening die we allemaal moeten dragen als we proberen te leren van elk tragisch verlies om te proberen het volgende te vermijden.

Onze omstandigheden zijn niet met elkaar verweven, niet als een spirituele abstractie of morele noodzaak, maar als een biologisch en wetenschappelijk feit.

We weten dat er iets op ons afkomt van een schaal die de rand van onze geleefde geschiedenis te boven gaat. De  Spaanse grieppandemie van  1918 heeft 50 miljoen mensen over de hele wereld en 675.000 in de Verenigde Staten gedood  .

In onze regio   registreerde New York City 20.403 doden, 3,9 per 1.000 inwoners in een stad van vijf miljoen, wat het een van de meest succesvolle gemeentelijke volksgezondheidsreacties op die pandemie noemt.

Philadelphia daarentegen,   met een bevolking van slechts 1,5 miljoen, registreerde tussen midden september 2018 en november van datzelfde jaar bijna 13.000 griepgerelateerde sterfgevallen.

Besluiten van gemeenteambtenaren om , ondanks de uitbundige griepuitbraak, een massale parade van de Eerste Wereldoorlog te houden  , zouden niet alleen dodelijke gevolgen hebben voor de ‘City of Brotherly Love’, maar ook voor de  provincies Camden en Gloucester in het zuiden van  New Jersey .

Als we de nieuwsfragmenten van die tijd opnieuw bekijken, wordt al snel duidelijk dat besmettelijke ziekten niet worden afgewend door grenzen, gewapende bewakers of de machtige Delaware of de Hudson.

Achteraf beschouwen volksgezondheidsdeskundigen het  scala aan lokale reacties  , waaronder het sluiten van scholen, handel en volksvergadering, als het verschil in de omvang van de lokale tol.

Het bleek dat de rechtsgebieden die het meest proactief en agressief waren bij het implementeren van deze sociale afstandsmaatregelen, meer succes hadden met het verminderen van het dodental per hoofd van de bevolking.

In afwachting van de laatste grimmige nachtelijke rapporten van de ziekenhuizen in onze regio, moeten we worden gesterkt dat de Vrije Republiek van Werkelijkheid met elk voorbijgaand uur groeit.

Het is een nieuwe natie geboren uit noodzaak, geïnformeerd door de medische wetenschap, geleid door de volksgezondheid en geïnspireerd door een onwankelbare liefde voor onze naaste.

Lees ook:  Linkse psychiater: ‘Ik ga Thierry Baudet gebruiken als schoolvoorbeeld van narcistische persoonlijkheidsstoornis!’

Comments

comments