Bill Gates in 2015 We zijn niet klaar voor de volgende epidemie

Bill Gates in 2015 We zijn niet klaar voor de volgende epidemie

31 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Ik ben deze week in Vancouver en woon de TED-conferentie bij. Ik heb zojuist een kort gesprek gehouden over een onderwerp waar ik de laatste tijd veel over heb geleerd: epidemieën.

De ebola-uitbraak in West-Afrika is een tragedie – terwijl ik dit schrijf, zijn er meer dan 10.000 mensen gestorven. Ik heb regelmatig updates ontvangen over het aantal gevallen via hetzelfde systeem dat we gebruiken om nieuwe gevallen van polio op te sporen. Afgelopen maand had ik ook het geluk om een ​​diepgaande discussie te hebben met Tom Frieden en zijn team in de Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta.

Wat ik heb geleerd, is heel ontnuchterend. Hoe vreselijk deze epidemie ook was, de volgende zou veel erger kunnen zijn. De wereld is gewoon niet bereid om te gaan met een ziekte – een bijzonder virulente griep bijvoorbeeld – die zeer snel grote aantallen mensen besmet. Van alle dingen die 10 miljoen mensen of meer zouden kunnen doden, is verreweg de meest waarschijnlijke een epidemie.

Maar ik denk dat we een dergelijke ramp kunnen voorkomen door een wereldwijd waarschuwings- en reactiesysteem voor epidemieën op te zetten. Het zou het soort planning toepassen dat in nationale verdedigingssystemen wordt gebruikt voor het werven, opleiden en toerusten van gezondheidswerkers; investeringen in nieuwe tools; etc. – om te proberen uitbraken te voorkomen en in te dammen.

Dit is waar mijn TED-talk over ging. Je kunt het hier bekijken:

Hoe meer ik leer over wat er nodig is om op een epidemie te reageren, hoe meer ik onder de indruk ben van de gezondheidswerkers die hun leven riskeren om voor de zieken te zorgen. Alleen al het aantrekken van een beschermend pak is een enorme onderneming. Als het eenmaal aan is, is het moeilijk om te horen wat iemand anders zegt, en je begint al na een paar minuten te zweten.

Lees ook:  De scepsis van mensen over COVID-19 is de fout van de liegende massamedia

Hier is een kort foto-essay over een poging om dit probleem op te lossen waar ik bij betrokken was. 

Bij TED hebben we ook een expositie samengesteld waar bezoekers zelf een pak konden passen:

Ten slotte, als je meer wilt weten, wil je misschien deze opinie lezen die ik voor de New York Times heb geschreven . En als je bereid bent iets meer te lezen (oké, veel meer), dan is hier een langer artikel dat ik schreef voor het New England Journal of Medicine .

Melinda en ik blijven ons inzetten om de gezondheid van de armste 2 miljard te verbeteren. Het goede nieuws is dat veel van de stappen die nodig zijn om levens te redden in arme landen – zoals het versterken van gezondheidsstelsels – ook het vermogen van de wereld om met epidemieën om te gaan verbeteren. Dus ik ben optimistisch dat we dit probleem kunnen oplossen. Nu de juiste investeringen doen, kan miljoenen levens redden.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Wat na de pandemie?

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  American bloodlands: In een diep gepolariseerd land is massaal geweld niet ver weg

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments