De voorraden beginnen in de vs biginnen heel krap te worden als voedseldistributiesystemen uitvallen


In heel Amerika raken de winkelschappen leeg en raken mensen steeds meer gefrustreerd omdat ze de benodigde benodigdheden niet in handen kunnen krijgen. De meeste Amerikanen geven “hamsteren” de schuld van de huidige puinhoop, maar het is eigenlijk veel ingewikkelder dan dat. Normaal gesproken halen Amerikanen veel van hun eten uit restaurants. In feite eet 36 procent van alle Amerikanen tijdens normale tijden op een willekeurige dag in een fastfoodrestaurant. Maar nu is dat ongeveer 75 procentvan de VS staat onder een soort ‘shelter-in-place’-bestelling en de meeste van onze restaurants zijn gesloten, de dingen zijn volledig veranderd. Plots worden onze supermarkten overspoeld met onverwacht verkeer en veel mensen kopen veel meer dan normaal in afwachting van een lange pandemie. Helaas waren onze voedseldistributiesystemen niet ontworpen om dit soort pieken aan te kunnen, en de dingen beginnen daar echt gek van te worden.

Ik zou graag een fragment met u willen delen uit een e-mail die ik onlangs heb ontvangen. Het beschrijft de chaos die supermarkten in Utah en Idaho hebben ervaren …

Toen dit virus een probleem werd dat wij als natie als een onmiddellijke dreiging konden zien, leek Utah, vanwege zijn cultuur van voedselopslag en voorbereiding op rampen, eerst de memo te krijgen. De week van 8 maart verdubbelde de verkoop van supermarkten in Utah met een stijging van 218%. Veel staten bleven hetzelfde met sommigen in stijgingen. Vier dagen later leek Idaho “de memo te krijgen”. Vier dagen na Utah waren we zonder water en TP. Toen waren we ongeveer vier dagen later zonder voedsel. Vervolgens werd het product geproduceerd volgens een patroon dat Utah vier dagen eerder had vastgesteld.

Het probleem voor ons in Idaho was dit. De winkels in Utah werden leeggemaakt en vervolgens tweemaal door de magazijnen bijgevuld voordat het Idaho bereikte. Veel van deze winkels in Utah hebben dagelijks vrachtwagens. Dus toen het Idaho trof, waren de magazijnen zwaar belast. We hadden het moeilijk om onze winkel zelfs maar één keer te vullen. Alleen die week hebben we drie geplande vrachtwagens gemist. Toen kwamen de bestellingen eindelijk, ze waren eerst 50% van de bestelling en zijn gedaald tot 20%. Onder normale omstandigheden ontvangen we 98% van onze bestellingen en geen geannuleerde vrachtwagens. Drie weken later zijn de magazijnen in het westen van de Verenigde Staten allemaal belast. Die magazijnen belastten op hun beurt de voedselproducenten. Deze voedingsbedrijven hebben hun faciliteiten leeggemaakt om de magazijnen van de Westelijke Verenigde Staten te vullen. De oostkust lijkt de memo nog niet te krijgen.

De voedseldistributie en hulpbronnen voor de oostelijke Verenigde Staten zullen in groot gevaar zijn, zelfs als daar niet wordt opgepot. Maar natuurlijk zal het gebeuren.

Bovendien is de eetcultuur van de oostkust en andere stedelijke gebieden zodanig dat mensen heel weinig voedsel bij de hand hebben. Ze winkelen vaak meerdere keren per week voor items als ze thuis koken. Ze hebben geen grote diepvriezers vol vlees, groenten in blik in hun opslagruimtes, tuinen of bonen, tarwe en rijst in emmers in hun kelder.

Nu het grootste deel van het land is afgesloten, is de normale economische activiteit tot stilstand gekomen en zal het voor onze magazijnen steeds moeilijker worden om te voldoen aan de vraag die supermarkten eraan stellen.

Ondertussen kampen onze boeren zelf met grote problemen. Het volgende komt van  CNBC …

Door de handelsoorlog tussen de VS en China gingen tientallen boeren failliet. Record overstromingen ondergelopen landbouwgrond en vernietigde oogsten . En een zinderende hittegolf belemmerde de groei van gewassen in het Midwesten.

Nu heeft de coronaviruspandemie opnieuw een klap toegebracht aan een kwetsbare landbouweconomie, waardoor de prijzen voor gewassen en vee zijn gedaald en de bezorgdheid over plotselinge tekorten aan arbeidskrachten is toegenomen.

De chaos op de financiële markten zal naar verwachting in de nabije toekomst aanhouden en het zal moeilijk blijven voor landarbeiders om zich te verplaatsen zolang er op het niveau van de staat “shelter-in-place” -orders van kracht blijven.

Iowa-boer Robb Ewoldt vertelde verslaggever Emma Newburger dat “we zijn gestopt met te zeggen dat het niet erger kan worden”, en hij zegt dat deze coronavirus-pandemie eruitziet alsof het “het stro kan zijn dat de kameelrug brak” …

“We stonden al onder extreme financiële druk. Nu het virus de prijzen naar beneden heeft gestuurd, wordt het de druppel die de rug van de kameel brak , ‘zei Iowa-boer Robb Ewoldt.

“We hoopten dit jaar op iets goeds, maar dit virus heeft al onze markten gestopt “, zei hij.

Dit komt natuurlijk op een moment dat miljoenen Amerikanen hun baan verliezen en de werkloosheid omhoog schiet naar ondenkbare niveaus . Zonder dat er geld binnenkomt, wenden veel mensen zich al tot alternatieve hulpbronnen om zichzelf en hun families te voeden.

Maandag   stonden honderden auto’s in de rij om eten te halen bij een voedselbank in Duquesne, Pennsylvania. Voor velen deed dit griezelig denken aan de ‘broodlijnen’ tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig.

Andrew Rush on Twitter: “Hundreds of cars wait to receive food from the Greater Community Food Bank in Duquesne. Collection begins at noon. @PghFoodBank @PittsburghPG pic.twitter.com/94YFaO7dqX / Twitter”

Hundreds of cars wait to receive food from the Greater Community Food Bank in Duquesne. Collection begins at noon. @PghFoodBank @PittsburghPG pic.twitter.com/94YFaO7dqX

En er wordt ook gemeld dat het aantal mensen dat gratis maaltijden komt op Skid Row in Los Angeles  is verdrievoudigd sinds die stad werd afgesloten.

Helaas zijn deze voorbeelden waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg van wat we de komende maanden zullen zien.

En het zal niet alleen de VS zijn die pijn doet. Het volgende komt uit een Guardian-artikel getiteld “Coronavirus-maatregelen kunnen wereldwijd voedseltekort veroorzaken, waarschuwt de VN” …

Zo heeft Kazachstan volgens een rapport van Bloomberg de export van tarwebloem, waarvan het een van ‘s werelds grootste bronnen is, verboden, evenals beperkingen voor boekweit en groenten, waaronder uien, wortelen en aardappelen. Vietnam, de op twee na grootste rijstexporteur ter wereld, heeft de exportcontracten voor rijst tijdelijk opgeschort. Rusland, ‘s werelds grootste exporteur van tarwe, kan ook dreigen de export te beperken, zoals het eerder heeft gedaan, en de positie van de VS wordt in twijfel getrokken vanwege de gretigheid van Donald Trump voor een handelsoorlog in andere grondstoffen.

Als deze pandemie voor een langere periode voortduurt, zal de voedselvoorziening onvermijdelijk nog krapper worden.

Dus wat kan je doen?

Nou, misschien kun je dit jaar een tuin beginnen als je er normaal geen groeit. Blijkbaar heeft deze pandemie een enorme belangstelling gewekt   voor tuinprogramma’s in het hele land …

Vanwege de  coronavirus pandemie , tonen meer mensen interesse in het starten van huistuinen. Het Master Gardener-programma van de Oregon State University (OSU) merkte de groeiende belangstelling op.

Om burgers te helpen die hun eigen voedsel willen verbouwen, heeft de universiteit tot eind april hun online groentetuincursus gratis gemaakt. Het bericht van OSU op Facebook  is meer dan 21.000 keer gedeeld.

Voedsel wordt vanaf nu alleen maar duurder en je eigen voedsel verbouwen is een manier om onafhankelijker te worden van het systeem.

Maar als je nu geen zaden hebt, wil je misschien opschieten, want  de vraag van de consument stijgt …

“Het is het grootste aantal bestellingen dat we hebben gezien”, zegt Jere Gettle van Baker Creek Heirloom Seeds in Mansfield, Missouri. Het piekseizoen voor het kopen van zaden voor hoveniers is van januari tot maart, maar de normale daling van het einde van het seizoen in bestellingen vindt niet plaats.

Klanten trekken naar groenten met veel voedingsstoffen, zoals boerenkool, spinazie en andere snelgroeiende bladgroenten. “Spinazie staat buiten de hitlijsten”, zegt Jo-Anne van den Berg-Ohms van Kitchen Garden Seeds in Bantam, Connecticut.

Jarenlang waarschuwde ik mensen om zich voor te bereiden op “de perfecte storm” die eraan kwam, maar natuurlijk luisterden de meeste mensen niet.

Maar nu is het aan ons.

Wanhopige mensen rennen naar de supermarkten om toiletpapier in te slaan, maar ontdekken dat ze beperkt zijn tot een of twee pakketten als het zelfs beschikbaar is.

En nu de “paniekaankoop” van zaden is begonnen, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat veel winkels opraken.

We hebben een belangrijk keerpunt in onze geschiedenis bereikt en de dingen zullen alleen maar gekker worden.

Helaas heeft de overgrote meerderheid van de Amerikanen nog steeds absoluut geen idee wat ons te wachten staat …

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord