In de pandemie laat de NAVO zien dat ze even irrelevant is als altijd

In de pandemie laat de NAVO zien dat ze even irrelevant is als altijd

31 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

In 2015 hield Bill Gates een lezing getiteld“We zijn niet klaar voor de volgende epidemie” waarin hij, in een opmerkelijke tentoonstelling van ingetogen en griezelig nauwkeurige vooroordelen, reflecteerde op de uitbraak van het ebolavirus en voorspelde erger. Deze geweldige man vertelde ons dat “Hoe verschrikkelijk deze epidemie ook is geweest, de volgende zou veel erger kunnen zijn. De wereld is simpelweg niet bereid om te gaan met een ziekte – een bijzonder virulente griep bijvoorbeeld – die heel snel grote aantallen mensen besmet. Van alle dingen die 10 miljoen mensen of meer zouden kunnen doden, is verreweg de meest waarschijnlijke een epidemie. Maar ik denk dat we een dergelijke ramp kunnen voorkomen door een wereldwijd waarschuwings- en reactiesysteem voor epidemieën op te zetten. Het zou het soort planning toepassen dat in nationale verdedigingssystemen wordt gebruikt voor het aanwerven, opleiden en toerusten van gezondheidswerkers; investeringen in nieuwe tools;

De wereld deed niets, met bijvoorbeeld Trump die op 20 maart beweerde dat ‘zoiets nog nooit had kunnen zien aankomen’, en we lijden nu onder de verwoestingen van een angstaanjagend virus dat dreigt te ontelbare miljoenen mensen doden als zulke hoofden van de staat terwijl de crimineel dithering Trump invloed blijft uitoefenen op onze bestemming.

Het is echter waarschijnlijk dat logica en wetenschap onwetendheid en politieke puntentelling zullen overwinnen, en dat Trump en zijn soortgenoten zullen verdwijnen terwijl de wereld naar normaliteit hinkt na een prijs in levens en lijden die niemand kan inschatten.

Maar er kunnen positieve spin-offs zijn die de wereld een betere plek kunnen maken, en een daarvan is de beweging naar toenadering tussen de VS en Rusland en China, die volgens Washington het beste volhouden ‘een grotere bedreiging dan terrorisme’, zodat de wereld zal worden gespaard van de slopende effecten van voortdurende confrontatie.

Een van de dingen die moeten worden onderzocht, is de heroriëntatie van de NAVO-militaire alliantie. Bill Gates had een aantal goede ideeën over wat er kon worden gedaan om zich voor te bereiden op de Covid-19-pandemie, en in zijn toespraak over waarschijnlijke toekomstige ontwikkelingen ging hij zo ver dat hij zei dat de beste lessen uit de ebola-jaren waren om ons voor te bereiden als ‘wij doen’ for war ‘en breidde dit uit door op te merken dat’ we reserves hebben die ons kunnen opschalen naar grote aantallen. De NAVO heeft een mobiele eenheid die zeer snel kan worden ingezet. De NAVO controleert veel oorlogsspellen, zijn mensen goed opgeleid? Begrijpen ze van brandstof en logistiek en dezelfde radiofrequenties? Ze zijn dus absoluut klaar voor gebruik. Dat zijn dus de dingen die we nodig hebben om met een epidemie om te gaan. ‘

De NAVO is inderdaad goed voorbereid op medische noodsituaties en heeft een logistiek systeem dat bij uitstek geschikt is om de problemen aan te pakken waarmee de Europese en andere gemeenschappen worden geconfronteerd. Volgens Hoofdkwartier van de NAVO zijn medische ondersteuning omhelzingen “medisch huisartsenpraktijk, force protection gezondheid voor en tijdens implementaties, medische logistiek en supply, medische intelligentie en de medische dimensie van chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN) oorlogsvoering. Civiel-militaire samenwerking op medisch gebied is erg belangrijk tijdens rampenbestrijding, massaslachtoffers en bevolkingsbewegingen. [En] ook militaire medische ondersteuning kan bij deze missies betrokken zijn. ”

Helaas onderneemt de NAVO geen enkele actie op medisch gebied, maar blijft zich concentreren op uitbreiding, met als laatste toevoeging Noord-Macedonië, een land met twee miljoen mensen met een strijdmacht van 8000 mensen die bijdragen aan de internationale veiligheid – en Covid-19 bestrijden – is triviaal. Maar het lijkt erop dat het het gebaar, de symboliek is die telt bij de NAVO, terwijl praktische zaken – en internationale medische rampen – niets betekenen als er een mogelijkheid is om de wereld te laten zien dat weer een klein land zich heeft aangesloten bij de militaire alliantie die speciaal is uitgebreid tot bedreiging Rusland. Op 27 maart maakte de NAVO bekenddat “Aangezien de geallieerde strijdkrachten levens helpen redden in de strijd tegen het virus, is het vermogen van de NAVO om operaties uit te voeren niet ondermijnd. Onze strijdkrachten blijven paraat en ons cruciale werk gaat door, in de lucht, op zee en in alle andere domeinen ”.

Lees ook:  DEEL DIT BERICHT - Noodoproep dringende aanpak Corona-crisis hard maar de waarheid

Hoewel individuele NAVO-landen hun strijdkrachten nationaal en het meest effectief hebben ingezet in hun strijd tegen Covid-19, heeft de NAVO zelf geen vinger opgestoken en concentreert ze zich op het confronteren van Rusland waar en wanneer het maar kan. De laatste schertsvertoning betrof oorlogsschepen van de Royal Navy, die zogenaamd ‘zeven weken lang zeven Russische oorlogsschepen in het Kanaal en de Noordzee hadden geschaduwd’. Feit is dat de Russische schepen (twee fregatten, drie korvetten en twee landingsschepen) zich op de Noordzee hadden gegroepeerd voordat ze volkomen normaal door het Engelse Kanaal voeren. Dit niet-evenement werd door sommige Britse media besproken in termen die op het hysterische afkwamen. The Daily Mail melddedat ‘De marine zei dat’ elke beweging ‘van de Russische schepen werd gevolgd, uit vrees dat Vladimir Poetin zou kunnen proberen de onrust over de verspreiding van het dodelijke virus uit te buiten. Er is ook bezorgdheid geuit over het feit dat Rusland achter een golf van desinformatie zit over de ziekte die schijnbaar bedoeld is om paniek onder het publiek te zaaien. ‘

De connectie tussen het pandemische virus, president Poetin, de Russische marine en de vermeende ‘golf van desinformatie’ en ‘onrust’ zijn wezens van de Westerse vuilnismedia.

De NAVO kondigde zelf aan dat ‘NAVO-marines zeven Russische oorlogsschepen in de Noordzee overschaduwden. Terwijl Russische marineschepen over het algemeen door het Engelse Kanaal varen op hun weg tussen het hoge noorden en de Middellandse Zee, bleven ze bij deze gelegenheid enkele dagen in de Noordzee. ” Het Britse Ministerie van Defensie verklaarde dat “De marine een geconcentreerde operatie heeft uitgevoerd om de Russische oorlogsschepen te schaduwen na ongewoon hoge activiteit op het Engelse Kanaal en de Noordzee.”

Dit was een niets-evenement. Niemand legde uit wat de “hoge activiteitsniveaus” inhielden. De hele affaire was een publiciteitsfango van de NAVO en haar aanhangers.

De NAVO is wanhopig om haar bestaan ​​te rechtvaardigen en het lijkt erop dat Brussel tot het uiterste zal gaan om zijn profiel te maximaliseren, geholpen door mediakanalen zoals het roddelblad Mai l, dat eigendom is van de miljardair Lord Rothermere, die in Frankrijk woont en ‘ redt een fortuin in belasting elk jaar vanwege zijn ‘non-dom’ status. ” Vuilniskranten / websites zoals de Mail hebben enorme lezers, waardoor ze grote invloed uitoefenen op het publiek, en het propaganda-effect is enorm. Het is dus niet verwonderlijk dat de NAVO in het VK veel steun heeft gekregen.

Maar dit neemt niet weg dat de NAVO totaal niet relevant is, niet alleen in de pandemische crisis, maar in veel bredere zin. Als Brussel, in wezen het subkantoor in Europa van het allesomvattende Pentagon, aandacht had geschonken aan de briljante heer Gates en gehoor had gegeven aan zijn advies om zich voor te bereiden op “de volgende epidemie”, dan zou de wereld onvoorstelbaar dankbaar zijn geweest voor Nato’s vooruitziende blik , expertise en hulp. Zoals het er nu uitziet, bewijst de NAVO over een paar Russische schepen in de Noordzee en de toevoeging van een totaal onnodig en waardeloos dertigste lid simpelweg zijn irrelevantie in deze door virussen getroffen wereld.

Op 27 maart, toen de internationale inspanningen de vuile pandemie bleven bestrijden, kondigde de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg aan dat “Macedonië nu deel uitmaakt van de NAVO-familie, een familie van dertig naties en bijna een miljard mensen. Een gezin gebaseerd op de zekerheid dat we, ongeacht de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, allemaal samen sterker en veiliger zijn. ” Hij verklaarde dat “er op 30 maart een vlaggenceremonie voor Noord-Macedonië zal plaatsvinden op het NAVO-hoofdkwartier.”

En dus wiebelt de iro van irrelevantie naar absurde trivialiteit. Het zou grappig zijn als het niet zo tragisch was.Lees ook:  Anti-lockdown Zweden is geen succesverhaal, aangezien uit onderzoek blijkt dat de sterfte enorm is gestegen

Comments

comments