Bill Gates: Als ik president was, zou ik dit nu doen om het coronavirus te bestrijden

Bill Gates: Als ik president was, zou ik dit nu doen om het coronavirus te bestrijden

1 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Als Bill Gates op dit moment president van de Verenigde Staten was, zou hij er prioriteit aan geven om mensen in heel Amerika geïsoleerd te houden om de curve van de COVID-19-pandemie plat te drukken.

“De duidelijke boodschap [zou zijn] dat we geen keus hebben om dit isolement te behouden en dat dat nog een tijdje door zal gaan”, vertelde Bill Gates dinsdag aan  TED-curator Chris Anderson . “In het Chinese geval duurde het zes weken, dus we moeten ons daarop voorbereiden en het heel goed doen.” 

Volgens Gates: “Als je goed isoleert [nationaal], zul je binnen ongeveer 20 dagen die aantallen [van nieuwe gevallen] echt zien veranderen”, dat wil zeggen, naar beneden gaan ”, … en dat is een teken dat je ′ bent onderweg. ′

TED Talks on Twitter

We’re live with @BillGates, Microsoft co-founder, philanthropist and TED speaker, to talk about the healthcare systems in dire need of fixing. Join us on Facebook now: https://t.co/AuCsud4czS #TEDConnects

Als president benadrukte Gates ook: ’Dit zal niet gemakkelijk zijn. Daar hebben we een duidelijke boodschap voor nodig ’, zei hij.  

Momenteel worden minstens 179 miljoen mensen in 18 staten, 31 provincies en 13 steden aangespoord om thuis te blijven, volgens een lopend verslag van de New York Times .

Volgens het Coronavirus Resource Center van de Johns Hopkins University is het aantal nieuwe gevallen in de Verenigde Staten nog steeds hoger. Ter vergelijking: “de curve” is over het algemeen afgevlakt in China en Zuid-Korea, zoals de onderstaande grafiek laat zien. 

vs

In zijn rol als medeoprichter van zijn naamgenoot Bill en Melinda Gates Foundation heeft Gates veel ervaring met het bestrijden van infectieziekten zoals malaria, hiv en polio . 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Er is niets marxistisch aan Black Lives Matter

De opmerkingen van Gates komen nadat president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij graag zou willen dat bedrijven in Amerika tegen Pasen , dat is 12 april, weer opengaan .

“Amerika zal opnieuw, en binnenkort, open zijn voor zaken – zeer binnenkort – veel eerder dan drie of vier maanden die iemand voorstelde”, zei Trump maandag in een persconferentie . ’We kunnen het middel niet erger laten zijn dan het probleem zelf. … We kunnen twee dingen tegelijk doen. ′

Donald J. Trump on Twitter

Our people want to return to work. They will practice Social Distancing and all else, and Seniors will be watched over protectively & lovingly. We can do two things together. THE CURE CANNOT BE WORSE (by far) THAN THE PROBLEM! Congress MUST ACT NOW. We will come back strong!

Hij herhaalde zijn standpunt dinsdag voor een virtueel stadhuis van Fox News.

‘Je kunt niet zomaar binnenkomen en zeggen dat we de Verenigde Staten van Amerika, het grootste en veruit meest succesvolle land ter wereld, van dichtbij moeten bekijken’, zei hij, en suggereerde dat een enorme recessie ook levens zou kosten. 

Medische experts daarentegen zeggen dat het te vroeg is dat het heropenen van bedrijven en scholen nadelige gevolgen kan hebben voor de verspreiding van de pandemie.

“Het is duidelijk dat Trump niet in de realiteit is geworteld”  , vertelde Dr. Tina Tan , een bestuurslid van de  Infectious Diseases Society of America en een medewerker van het Lurie Children’s Hospital in Chicago, aan CNBC .

Gates benadrukt ook dat het belangrijk is om prioriteit te geven aan de tol van de menselijke gezondheid boven geld.

’Het is echt tragisch dat de economische effecten hiervan erg dramatisch zijn. Zoiets is in onze levens nooit met de economie gebeurd, ’zei Gates. ’Maar geld, weet je, de economie terugbrengen en geld doen, dat is meer omkeerbaar dan mensen weer tot leven wekken. En dus gaan we de pijn in de economische dimensie nemen – enorme pijn – om de pijn in de ziekte- en sterfdimensie te minimaliseren. ” Lees ook:  lockdown en mask verplicht waren niet effectief volgens onderzoek

Comments

comments