De scepsis van mensen over COVID-19 is de fout van de liegende massamedia

De scepsis van mensen over COVID-19 is de fout van de liegende massamedia

1 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Coronavirus-desinformatie is het hot topic van de dag, met  toenemende druk op sociale-mediaplatforms  om onjuiste informatie over het virus te censureren en mainstream nieuwsuitzendingen die elke dag schrijnende waarschuwingen geven over de dreiging die uitgaat door de circulatie van valse claims over de pandemie.

“Zo snel als het coronavirus over de hele wereld heeft geracet, werd het overtroffen door een verblindende lawine van tovenarij en propaganda op sociale media met betrekking tot de ziekteverwekker, waarvan een groot deel blijkbaar afkomstig is uit Rusland”, aldus de redactieraad van Washington Post. “Zoals altijd als het gaat om de betrekkingen met het Westen, is de belangrijkste munteenheid van Moskou desinformatie en besteedt het rijkelijk.”

Dit zou dezelfde  Washington Post zijn  die ons valselijk verzekerde  dat de regering-Bush ‘onweerlegbaar’ het bewijs had geleverd dat de regering van Irak massavernietigingswapens had. Dezelfde  Washington Post  die  ons ten onrechte verzekerde  dat Russische hackers het Amerikaanse elektriciteitsnet waren binnengedrongen om de warmte in de winter af te sluiten, en die  een McCarthyite-zwarte lijst  van alternatieve mediakanalen met de naam “Russische propaganda” verspreidde, samengesteld door een groep anonieme internettrollen. Dezelfde  Washington Post  waarvan de enige eigenaar  een letterlijke CIA-aannemer is maar onthult dit brutale belangenconflict nooit bij het rapporteren over de Amerikaanse inlichtingengemeenschap volgens het standaard journalistieke protocol.

Als verkooppunten als  The Washington Post  hun reputatie als betrouwbare nieuwsbron beter hadden weten te consolideren in plaats van hun lezers voortdurend te bedriegen over zeer belangrijke zaken, zouden mensen hen geloven in plaats van te geloven in een “verblindende lawine van tovenarij op sociale media” (en internet tovenarij en internet-bezweringen en elektronische betoveringen en netto-necromantie).

Abby Martin on Twitter

Funny, this is exactly what the US is doing to China, Iran, Venezuela & Cuba to deflect from its own abysmal failures that turned America into the world’s largest corporate sacrifice zone https://t.co/yIXGZoZp9L

We zien deze urgente waarschuwingen over desinformatie van coronavirus en desinformatie van reguliere verkooppunten die leugens over oorlog na oorlog, verkiezing na verkiezing, het status-quo-ondersteunende verhaal na het status-quo-ondersteunende verhaal hebben verkocht.

‘Hier leest u hoe u coronavirus-desinformatie kunt bestrijden ‘, luidt een kop van  The Atlantic , wiens hoofdredacteur Jeffrey Goldberg  ons ooit verzekerde  dat ‘de komende invasie van Irak zal worden herinnerd als een daad van diepe moraal’, en wiens sterschrijver  David is “Axis of Evil” Frum .

Lees ook:  De gestoorde push om Amerikanen weer aan het werk te krijgen

“China en Rusland hebben de uitbraak van het coronavirus aangegrepen om desinformatiecampagnes te voeren die de VS en de aanpak van de crisis proberen te ondermijnen, in plaats van de publieke kritiek op hun eigen strijd met de pandemie aan te pakken”,  waarschuwt  The New York Times , die  een leidende rol in de desinformatiecampagne  om steun op te bouwen voor de invasie in Irak en die de gekmakende hysterie in Rusland agressief pushte (met inbegrip van de beroemde  intrekking van zijn valse “17 inlichtingendiensten”  -claim).

Het is dus begrijpelijk dat mensen achterdochtig zijn en naar alternatieve bronnen zoeken voor antwoorden. De verkooppunten die hen waarschuwen voor de gevaren van dit virus en het verdedigen van enorme, ongekende veranderingen die een enorme impact hebben op het leven van gewone mensen, hebben een uitgebreide en goed gedocumenteerde geschiedenis van liegen over zeer belangrijke dingen. Mensen zijn zich hiervan bewust, op hun eigen manier en in verschillende mate, en het helpt niet dat alle gebruikelijke verdachten zich gedragen op een manier die onaangenaam vertrouwd aanvoelt.

‘Deze pandemie zal meer gevolgen hebben dan 9/11. Dat is het waarschijnlijk al. Mensen realiseren het zich gewoon niet, omdat ze nog steeds denken – nog steeds het gevoel hebben – dat als dit eenmaal voorbij is, we teruggaan naar hoe het vroeger was. Dat doen we niet ‘,  zegt  The Bulwark ,  oprichter  Bill Kristol was  ook de oprichter  van de enorm invloedrijke denktank Project for a New American Century (PNAC). PNAC betoogde een jaar  voor  de aanslagen van 9/11 beroemd   dat de enorme wereldwijde toename van het Amerikaanse militaire interventionisme dat ze destijds promootten niet mogelijk zou zijn zonder “een of andere catastrofale en katalyserende gebeurtenis – zoals een nieuwe Pearl Harbor”. Dat gebeurde allemaal op wonderbaarlijke wijze.

Bill Kristol on Twitter

This pandemic will be more consequential than 9/11. It probably already is. People just don’t realize it, because they still think-still feel-that once this is all over we’ll go back to the way things used to be. We won’t.” https://t.co/WzorDyXIYR

Persoonlijk ben ik van mening dat er voldoende bewijs is dat dit virus voldoende gevaarlijk is om veel van de belangrijke voorzorgsmaatregelen die landen hebben genomen te rechtvaardigen (hoewel we ons natuurlijk moeten verzetten en waakzaam moeten zijn tegen een regering die te veel autoritair handelt). De statistieken zijn nog steeds erg wazig en onbetrouwbaar, maar de bergen van getuigenissen door medisch personeel dat binnenkomt uit gebieden waar de uitbraak ernstig is, vormen genoeg anekdotisch bewijs voor mij om te geloven dat dit virus onze gezondheidszorgstelsels heel gemakkelijk kan overweldigen als we nemen collectief geen drastische maatregelen om het in te perken.

Lees ook:  De westerse burgers moeten opstaan voor Julian Assange de VS is schuldig niet wikileaks

Dat gezegd hebbende, ik kan zeker geen schuld geven aan mensen die denken dat de bedreiging die het virus vormt, sterk wordt overdreven. Niet omdat ik denk dat ze gelijk hebben, maar omdat je een bevolking die voortdurend voorgelogen wordt niet de schuld geeft van hun ongeloof in wat hun verteld wordt door de zeer politieke / mediaklasse die tegen hen gelogen heeft. Het is niet de schuld van het gewone publiek dat ze geloven in samenzweerderige verhalen, foutieve Facebook-memes, rechtse experts en de Amerikaanse president over de reguliere pers; het is de schuld van de reguliere pers zelf.

Ik heb de laatste tijd veel flauwekul in samenzweringskringen genomen vanwege mijn relatief normale houding ten opzichte van Covid-19, maar ik kan het ook niet echt persoonlijk opvatten omdat het niet echt hun schuld is. Niet iedereen heeft de tijd en de middelen om zelfstandig door veel verschillende stukjes informatie over één onderwerp te kammen en een helder begrip van wat er gaande is te synthetiseren; dat is de bedoeling van de pers, maar omdat ze nalaten hun werk keer op keer te doen, missen ze de geloofwaardigheid om te eisen dat mensen geloven wat ze rapporteren.

Dus ik doe nooit mee met de luide vinger kwispelende en agressieve demonisering van degenen die twijfel uiten over wat er echt aan de hand is met dit ding. Ik laat dat over aan mensen met een meer algemene neiging, omdat ze er zo van lijken te genieten. Wat mezelf betreft, ik zal erop blijven wijzen dat de reden waarom verkeerde informatie zo gemakkelijk wordt aangenomen, dezelfde is als de reden waarom de kritiek van Trump op de reguliere pers zo gemakkelijk wordt geloofd: ze hebben absoluut hun afvalreputatie verdiend.

Lees ook:  Werkt de aanpak van Mark Rutte?

De hele reden waarom de wereld is zoals ze nu is, is omdat mensen zijn gemanipuleerd door de media-controlerende klasse om een ​​absoluut krankzinnige status-quo als normaal te accepteren. Dat is de enige reden waarom iemand gelooft dat het voor zo weinigen logisch is om zoveel te hebben, terwijl zo velen zo weinig hebben, dat er miljarden dollars worden gestort in militair expansionisme en oorlogen die niemand anders dan de rijken en machtigen ten goede komen, voor het milieu. vernietigd om nog een paar miljonairs miljardairs te maken, zodat een demente, rechtse racistische oorlogszuchtige het opneemt tegen een andere demente, rechtse racistische oorlogszuchtige voor het machtigste gekozen ambt ter wereld.

De grote leugens gebeuren af ​​en toe, maar deze kleine leugens over het normaliseren van onze krankzinnige status-quo gebeuren elke dag. Op een bepaald niveau is iedereen zich er echter van bewust, hoe vaag ook, dat onze samenleving gek is en drastisch moet veranderen, en dus beseffen ze ook dat dit het tegenovergestelde is van de boodschap die ze elke dag van de ‘gezaghebbende’ narratieve makers ontvangen. Hoe gekker de dingen worden, hoe meer dit bewustzijn noodzakelijkerwijs zal toenemen en hoe minder mensen de miljardair-media zullen vertrouwen, die als enige doel hebben de status-quo te handhaven waarop de eigenaren hun respectieve koninkrijken hebben gebouwd.

Je kunt mensen niet verwijten dat ze wantrouwend zijn als je ze zo maakt. De mensen die op dit moment het hardst schreeuwen om desinformatie, zijn daar het meest verantwoordelijk voor.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments