Bill Gates: Hier leest u hoe u verloren tijd op covid-19 inhaalt

Bill Gates: Hier leest u hoe u verloren tijd op covid-19 inhaalt

3 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Het lijdt geen twijfel dat de Verenigde Staten de kans hebben gemist om het nieuwe coronavirus voor te zijn . Maar het venster voor het nemen van belangrijke beslissingen is niet gesloten. De keuzes die wij en onze leiders nu maken, zullen een enorme impact hebben op hoe snel het aantal gevallen begint te dalen, hoe lang de economie gesloten blijft en hoeveel Amerikanen een geliefde moeten begraven vanwege covid-19.

Door mijn werk met de Gates Foundation heb ik gesproken met experts en leiders in Washington en het hele land. Het is me duidelijk geworden dat we drie stappen moeten nemen.

Ten eerste hebben we een consistente, landelijke aanpak van afsluiten nodig. Ondanks aandringen van deskundigen op het gebied van de volksgezondheid zijn sommige staten en provincies niet volledig gesloten. In sommige staten zijn de stranden nog steeds open; in andere serveren restaurants nog steeds sit-down maaltijden.

Jason Rezaian, schrijver van Global Opinions, heeft anderhalf jaar in een Iraanse gevangenis gezeten. Hoe hij met paniek en angst omging, is van toepassing op de angst voor het coronavirus van vandaag. (Jason Rezaian, Kate Woodsome, Danielle Kunitz / The Washington Post)

Dit is een recept voor een ramp. Omdat mensen vrij over de staatsgrenzen kunnen reizen, kan het virus dat ook. De leiders van het land moeten duidelijk zijn: overal afsluiten betekent overal afsluiten. Tot het aantal zaken in Amerika begint te dalen – wat 10 weken of langer kan duren – kan niemand gewoon doorgaan met werken of de stopzetting ontspannen. Elke verwarring over dit punt zal de economische pijn alleen maar vergroten, de kans vergroten dat het virus terugkeert en meer doden veroorzaken.

Lees ook:  De triage-trance: wanneer artsen moeten beslissen wie niet kan redden

Ten tweede moet de federale regering intensiever testen. Er zouden veel meer tests beschikbaar moeten komen. We moeten ook de resultaten samenvoegen, zodat we snel potentiële vrijwilligers voor klinische proeven kunnen identificeren en met vertrouwen kunnen weten wanneer het tijd is om weer normaal te worden. Er zijn goede voorbeelden te volgen: de staat New York heeft onlangs zijn capaciteit uitgebreid tot meer dan 20.000 tests per dag.

Er is ook enige vooruitgang geboekt op het gebied van efficiëntere testmethoden, zoals het door het Seattle Coronavirus Assessment Network ontwikkelde zelf-uitstrijkje , waarmee patiënten zelf een monster kunnen nemen zonder mogelijk een gezondheidswerker bloot te stellen. Ik hoop dat deze en andere testinnovaties binnenkort in het hele land worden opgeschaald.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenToch zal de vraag naar tests waarschijnlijk het aanbod enige tijd overschrijden, en op dit moment is er weinig rijm of reden voor wie de weinige die beschikbaar zijn krijgt. Als gevolg hiervan hebben we geen goed overzicht over hoeveel gevallen er zijn of waar het virus waarschijnlijk naartoe gaat, en het zal moeilijk zijn om te weten of het later terugkaatst. En vanwege de achterstand in de monsters, kan het zeven dagen duren voordat de resultaten binnen 24 uur binnen zijn.

Lees ook:  De wereldwijde verspreiding van het coronavirus: welke landen?

Daarom heeft het land duidelijke prioriteiten nodig voor wie wordt getest. Als eerste op de lijst moeten mensen staan ​​die een essentiële rol spelen, zoals gezondheidswerkers en eerstehulpverleners, gevolgd door zeer symptomatische mensen die het grootste risico lopen ernstig ziek te worden en mensen die waarschijnlijk zijn blootgesteld.

Hetzelfde geldt voor maskers en ventilatoren. Het dwingen van 50 gouverneurs om te strijden om levensreddende apparatuur – en ziekenhuizen om daar exorbitante prijzen voor te betalen – maakt de zaak alleen maar erger.

Ten slotte hebben we een op gegevens gebaseerde aanpak nodig voor het ontwikkelen van behandelingen en een vaccin. Aan beide werken wetenschappers volop; in de tussentijd kunnen leiders helpen door geen geruchten of paniekaankopen op te wekken. Lang voordat het medicijn hydroxychloroquine werd goedgekeurd als een spoedbehandeling voor covid-19, begonnen mensen het te hamsteren, waardoor het moeilijk te vinden was voor lupuspatiënten die het nodig hebben om te overleven .

We moeten vasthouden aan het proces dat werkt: voer snelle proeven uit met verschillende kandidaten en informeer het publiek wanneer de resultaten bekend zijn. Zodra we een veilige en effectieve behandeling hebben, moeten we ervoor zorgen dat de eerste doses naar de mensen gaan die ze het meest.

Om de ziekte te beëindigen, hebben we een veilig en effectief vaccin nodig. Als we alles goed doen, kunnen we er in minder dan 18 maanden een krijgen – ongeveer het snelste vaccin dat ooit is ontwikkeld . Maar het maken van een vaccin is slechts het halve werk. Om Amerikanen en mensen over de hele wereld te beschermen, moeten we miljarden doses produceren. (Zonder vaccin lopen ontwikkelingslanden een nog groter risico dan rijke, omdat het voor hen nog moeilijker is om fysiek afstand te nemen en te stoppen.)

Lees ook:  Harvard Professor: Maar liefst 70% van de wereldbevolking zal coronavirus krijgen

We kunnen nu beginnen met het bouwen van de faciliteiten waar deze vaccins worden gemaakt. Omdat veel van de beste kandidaten worden gemaakt met behulp van unieke apparatuur, zullen we voor elk van hen faciliteiten moeten bouwen, wetende dat sommigen niet zullen wennen. Particuliere bedrijven kunnen dat risico niet nemen, maar de federale overheid wel. Het is een geweldig teken dat de administratie deze week deals heeft gesloten met ten minste twee bedrijven ter voorbereiding op de vaccinproductie. Ik hoop dat er meer deals volgen.

De sectie Opinies zoekt naar verhalen over hoe het coronavirus mensen van alle rangen en standen heeft beïnvloed. Schrijf ons.

In 2015 heb ik wereldleiders in een TED-gesprek aangespoord om zich op dezelfde manier voor te bereiden op een pandemie als op oorlog: door simulaties uit te voeren om de scheuren in het systeem te vinden. Zoals we dit jaar hebben gezien, hebben we nog een lange weg te gaan. Maar ik geloof nog steeds dat als we nu de juiste beslissingen nemen, op basis van wetenschap, gegevens en de ervaring van medische professionals, we levens kunnen redden en het land weer aan het werk kunnen krijgen.Comments

comments