Maskeroorlog veroorzaakt spanning tussen Frankrijk, Zweden en VS

Maskeroorlog veroorzaakt spanning tussen Frankrijk, Zweden en VS

3 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Frankrijk heeft een lading maskers in beslag genomen die Zweden had verlaten en Italië en Spanje als eindbestemming had.

De lading bestond uit 4 miljoen maskers die door het Zweedse bedrijf Mölnlycke uit China waren besteld en een maand geleden in de haven van Marseille , in het zuiden van Frankrijk, aankwamen en bestemd waren voor Italië en ook voor Spanje.

Volgens een rapport dat woensdag in het Franse tijdschrift L’Express werd gepubliceerd , namen de Franse autoriteiten echter de lading in beslag die zich in het magazijn van het Zweedse bedrijf in de Franse stad Lyon bevond, waarna het bedrijf Mölnlycke de hulp van de regering vroeg. Noords, en na  15 dagen van diplomatieke druk, liet Parijs slechts de helft van de lading vrij op zijn eindbestemmingen, Spanje en Italië .

Het incident kwam nadat de Franse president Emmanuel Macron een decreet had uitgevaardigd waarin de inbeslagname van alle medische en gezondheidsapparatuur in het hele land werd  gelast voor distributie aan medisch personeel en Fransen die besmet waren met  COVID-19.

De maskeroorlog begint het egoïsme van sommige landen, zoals Frankrijk en de Verenigde Staten, te tonen. dat volgens  vele andere recentelijk gepubliceerde rapporten erop wijst dat Amerikanen proberen om een ​​wereldwijd verkrijgbaar masker te kopen, waardoor wordt voorkomen dat bestellingen naar andere landen worden verzonden.

In de Verenigde Staten is het verboden om te praten over een tekort aan medische apparatuur, dus verschillende ziekenhuizen hebben al gedreigd hun personeel te  ontslaan  als ze uitspraken doen over het gebrek aan materiaal dat  nodig is om de COVID-19-pandemie aan te pakken.

VS steelt miljoenen Chinese gezichtsmaskers die bestemd zijn voor Frankrijk

Een Franse gouverneur zegt dat de Verenigde Staten op de landingsbaan van de luchthaven een vliegtuig met Chinese gezichtsmaskers voor Frankrijk hebben gekocht.

Renaud Muselier, de gouverneur van de zuidoostelijke regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Frankrijk, zei woensdag dat in een tijd waarin het Europese land met een crisis wordt geconfronteerd vanwege een tekort aan medische apparatuur, de Verenigde Staten een vliegtuig kochten met maskers China dat op het punt stond naar Frankrijk te vertrekken.

” Nadat de medische noodsituatie in Frankrijk was aangekondigd, konden de lokale autoriteiten wat medische apparatuur uit China kopen en hun geld betalen, de totale bestelling omvatte 60 miljoen maskers “, aldus Muselier.

Ook blijkt uit andere recentelijk in de Franse kranten gepubliceerde rapporten dat de Amerikanen proberen een wereldwijd verkrijgbaar masker te kopen, waardoor wordt voorkomen dat bestellingen naar andere landen worden verzonden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments