Bill Gates geeft miljarden uit om 7 potentiële coronavirusvaccins te produceren

Bill Gates geeft miljarden uit om 7 potentiële coronavirusvaccins te produceren

4 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De miljardair vertelde The Daily Show dat de verhuizing miljarden dollars zal verspillen, maar kostbare tijd zal besparen.

Verhaal in één oogopslag

  • Gates zei dat zijn stichting hoogstens twee van de zeven kandidaat-vaccins zou kiezen.
  • Dat betekent dat miljarden dollars die aan productie worden uitgegeven, worden opgegeven.
  • Hij zei dat het het waard is, aangezien de wereld zich in een situatie bevindt waarin de economie biljoenen dollars verliest.

Microsoft-oprichter en miljardair-filantroop Bill Gates zei dat zijn stichting de bouw financiert van fabrieken die zeven veelbelovende coronavirusvaccins zullen produceren.

In een clip van de aflevering van The Daily Show van vrijdag zei Gates dat zijn stichting, de Bill and Melinda Gates Foundation, vooruitgang boekt met het opbouwen van productiecapaciteit voor de zeven vaccinkandidaten om tijd te besparen, aangezien het nieuwe coronavirus zich over de hele wereld blijft verspreiden .

“Ook al zullen we er uiteindelijk hoogstens twee plukken, we gaan fabrieken financieren voor alle zeven, zodat we geen tijd verspillen door achtereenvolgens ‘ok welk vaccin werkt’ te zeggen en vervolgens de fabriek te bouwen,” Gates vertelde The Daily Show gastheer Trevor Noah.

‘We zullen een paar miljard dollar verspillen aan de productie van constructies die niet worden geplukt, omdat iets anders beter is. Maar een paar miljard in deze situatie waarin we ons bevinden, waar biljoenen dollars … economisch verloren gaan, is het de moeite waard, ‘zei Gates.

The Daily Show on Twitter

We can save months, and every month counts.” @BillGates and Trevor discuss combating coronavirus tonight at 11/10c https://t.co/fYijnZa6tF

Gates zei dat het testen en opbouwen van de productiecapaciteit tegelijkertijd essentieel is bij het ontwikkelen van een vaccin binnen een tijdsbestek van 18 maanden. Hij gaf commentaar op de huidige sociale afstands- en thuisblijvende maatregelen die in het hele land plaatsvinden, en zei dat we veel ongebruikelijke maatregelen zullen treffen totdat “we de wereld laten vaccineren”, eraan toevoegend: “dat is een hele opgave, maar het is waar we moeten komen. ‘

Lees ook:  Twijfels bij goedkeuring vaccin bij de EMA

Gates riep dinsdag op tot een landelijke sluiting in een opiniestuk in de Washington Post, met het argument dat de VS in elke staat strengere lockdown-maatregelen moet toepassen.

Het aantal gevallen van coronavirus wereldwijd bereikte donderdag een miljoen en er zijn meer dan 55.000 sterfgevallen gemeld, volgens gegevens van de Johns Hopkins University. De VS lopen voorop in zaken met meer dan 245.000.Comments

comments