Bill Gates pleit voor nationaal volgsysteem voor coronavirus tijdens Reddit AMA

Bill Gates pleit voor nationaal volgsysteem voor coronavirus tijdens Reddit AMA

4 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Een week nadat hij uit de raden van Microsoft en Berkshire Hathaway was gestapt , nam Bill Gates , medeoprichter van Microsoft en de op één na rijkste persoon ter wereld met een nettowaarde van $ 97,8 miljard, de reddit voor een Ask Me Anything on the Covid- 19 coronavirus pandemie, zijn gedachten delen over hoe de uitbraak het beste kan worden aangepakt en de mogelijke langetermijneffecten ervan op de wereld.

  • Tijdens de ebola-epidemie kwam onlangs een TED-talk van Gates uit 2015 met de titel “The Next Outbreak? We zijn niet klaar”, maar aangezien de regering van het Witte Huis kritiek krijgt omdat ze niet snel genoeg reageert, herhaalde Gates dat: “We wisten het het zou op een gegeven moment gebeuren, ofwel met griep of een ander respiratoir virus … Er was bijna geen financiering. “
  • Na het uiteindelijke einde van de pandemie hoopt Gates dat landen kunnen samenwerken om zich beter voor te bereiden op soortgelijke situaties, waaronder de “noodzaak om diagnostiek, medicijnen en vaccins zeer snel op te schalen … de technologieën zijn er om dit goed te doen als de juiste investeringen zijn gedaan “; de $ 100 miljoen die zijn en zijn vrouw Melinda’s Gates Foundation hebben gedoneerd om het coronavirus te bestrijden, is gericht op die drie gebieden.
  • Dr. Anthony Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, zei deze week dat massaproductie van een vaccin waarschijnlijk nog geen 12-18 maanden zal plaatsvinden, en Gates was het daarmee eens en zei dat veel productie moet worden gebouwd om “miljarden vaccins te leveren om de wereld te beschermen” en dat de eerste vaccins, die “naar gezondheidswerkers en kritische arbeiders zouden gaan … binnen 18 maanden zouden kunnen gebeuren als alles goed gaat, maar wij en Fauci en anderen zijn voorzichtig niet om dit te beloven als we het niet zeker weten. “
  • Een studie die deze week door het Imperial College in het VK werd gepubliceerd, stelde dat de VS zelfs met verzachting ongeveer 1 miljoen doden door het coronavirus zouden kunnen zien, maar Gates waarschuwde dat “de parameters die in dat model werden gebruikt te negatief waren”, wijzend op China als ” de meest kritieke gegevens die we hebben ‘en dat de benadering van sociale afstand’ het aantal gevallen kon verminderen ‘.
  • In antwoord op een vraag over de Nederlandse ” gecontroleerde distributie ” -strategie, antwoordde Gates: “Het enige model waarvan bekend is dat het werkt, is een serieuze maatschappelijke afstandsinspanning (‘shut down’), ‘waarbij hij schat dat’ Als een land goed werk levert met testen en ‘shut down’ dan zouden ze binnen 6-10 weken zeer weinig gevallen moeten zien en weer open kunnen gaan “; hij gaf echter ook toe dat “de VS nog steeds niet georganiseerd zijn op het gebied van testen”.
  • Gates riep op tot een “nationaal volgsysteem vergelijkbaar met Zuid-Korea, en zei dat” in Seattle de [Universiteit van Washington] duizenden tests per dag uitvoert, maar niemand is verbonden met een nationaal volgsysteem “en dat” wanneer er een positieve test moet worden gezien om te begrijpen waar de ziekte is en of we de sociale afstand moeten versterken. “
  • Met sociale afstand en veel van zijn andere antwoorden sprak hij echter over het moeilijke schisma tussen welvarende en ontwikkelingslanden, door te zeggen dat “rijke landen” die aandringen op het testen en beoefenen van sociale afstand, binnen 2-3 maanden een hoge mate van infectie moeten voorkomen, hoewel , “Ik maak me zorgen over alle economische schade, maar erger nog zal zijn hoe dit de ontwikkelingslanden zal beïnvloeden die de sociale distantiëring niet op dezelfde manier kunnen doen als rijke landen en wier ziekenhuiscapaciteit veel lager is.”

Cruciaal citaat: Gates gaat in op een nu verwijderde vraag: ” Mijn pensionering bij openbare besturen was niet gerelateerd aan de epidemie, maar het versterkt mijn besluit om me te concentreren op het werk van de stichting, inclusief het werk om te helpen bij de epidemie.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump blijft maar zeggen dat het coronavirus gewoon 'weggaat' als het dodental stijgt

Belangrijkste achtergrond: Gates, die zich nu meer richt op de Gates Foundation, werd vergezeld door de wereldwijde gezondheidsleider Dr. Trevor Mundel en zijn belangrijkste wetenschappelijke adviseur, Dr. Niranjan Bose.

Volgens Johns Hopkins University zijn er 214.894 bevestigde gevallen van het coronavirus met 8.732 gerapporteerde sterfgevallen. Samen met de aanbeveling van het Witte Huis om groepen van meer dan 10 personen te vermijden, zullen sommige steden en provincies in de VS, zoals de Bay Area in Californië , binnenkort maatregelen voor “onderdak op zijn plaats” bestellen om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan.Comments

comments