Mondkapjes verplicht!

Mondkapjes verplicht!

4 april 2020 1 Door Indignatie redactie

Fascinerend, al die verschillende ‘experts‘. In Nederland ben je een sociale paria als je een mondkapje draagt in de publieke ruimte. In grote delen van Azië, in bepaalde landen in Europa, en nu ook in de Verenigde Staten, wordt het gezien als je dure plicht. Veel landen testen zich wezenloos, maar wij doen er niet aan. In China en in New York ga je aan het ‘Vitamine C‘-infuus als je gediagnosticeerd wordt met ‘Covid-19‘, en wij hebben ‘experts‘ die het met klem afraden, tenzij je nierstenen wil. Verschillende artsen schrijven nu wereldwijd hydrochloroquine voor nadat de FDA er een handtekening onder heeft gezet, politici die afgaven op de ‘kwakzalvers‘ die het middel voorschreven bedenken zich, en voorraden verdwijnen met onbekende bestemming, terwijl de ‘experts‘ in ons land zich een kriek lachen over die stomme Trump die daarmee aan kwam zetten, en er ook elders in Europa wordt gewaarschuwd voor het gebruik van niet gecertificeerde geneesmiddelen.

In een land waar je vrijelijk canabis mag kopen in winkels die ermee adverteren, maar je het niet mag verbouwen of transporteren; waar we ‘gebruikersruimtes‘ in opvangcentra inrichten, maar er niet mag worden gehandeld; waar je niet mag discrimineren, behalve als het ‘positief‘ is; en waar je een stevige boete krijgt als je een rood licht negeert, behalve als je voetganger of fietser bent; en waar je verkeerde mondkapjes kunt bestellen, en vervolgens de Chinezen internationaal te kakken kunt zetten, zijn we er wel aan gewend dat beleid niet logisch en consequent hoeft te zijn. En dat ‘experts‘ ook het volste recht hebben op een ‘eigen mening‘, en dat die mening ook best totale onzin mag zijn. Daarbij is iedereen ‘expert‘ die regelmatig op de televisie verschijnt. Roep maar wat, altijd goed.

Lees ook:  Bill Gates WEIGERT om voeding aan te bevelen (zink, vitamine D, vitamine C) en richt zich in plaats daarvan volledig op vaccins

Over de medische kant van de zaak weiger ik nog altijd iets te zeggen wat u zou kunnen opvatten als een advies, of vaststaand feit. Eerlijk gezegd zie ik zoveel tegenstrijdige berichten langskomen over de ernst van deze pandemie, dat ik nog steeds niet weet hoeveel gevaarlijker ‘Covid-19‘ is, afgezet tegen zware griepepidemieën, SARS en MERS. Getallen zeggen zo weinig in dit stadium, met al die verschillende manieren om de verspreiding tegen te gaan, en het aantal sterfgevallen te beperken. De beelden van rijen met lijkzakken in ziekenhuizen in New York, en een veld vol extra graven die alvast worden gegraven in Brazilië, terwijl iedereen in het westen nu doordrongen lijkt van het feit dat we het gevaar ernstig hebben onderschat, en kostbare tijd hebben verkwanseld vanaf het moment dat in China hele provincies in ‘Lockdown‘ gingen, bij overvolle ‘IC‘-afdelingen van ziekenhuizen, maken beslist indruk. En zonder maatregelen was het zonder enige twijfel nog een stuk ernstiger geweest. Maar dat de ‘Krijgsheer‘ ontbreekt in ons land, en sommige andere landen, wordt nu wel pijnlijk duidelijk.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenZelf volg ik keurig alle instructies op, en ben ik dankbaar dat mijn vrouw en ik tot nu toe (waarschijnlijk) nog niet besmet zijn geraakt, al valt daar niks met zekerheid over te zeggen. Van een ‘expert’ die tests test begreep ik dat ze met bepaalde tests ook antilichamen vinden die aangemaakt zouden zijn vér voor ‘Covid-19‘ op de radar verscheen. Mijn conclusie is derhalve: ‘We weten eigenlijk niks‘. Wat echter niet wegneemt dat velen bijzonder stellig zijn. In de Verenigde Staten wijzen ze nu China aan als hoofdschuldige van de slachtpartij in Amerika zelf, alhoewel Trump in een vroeg stadium China juist prees voor hun kordate ingrijpen. Hij kreeg daarvoor het verwijt dat hij die dictatoriale macht in Beijing in bescherming nam, terwijl ‘iedereen‘ wist dat ze overtrokken reageerden om hun spierballen te laten zien. Hoe ironisch is het dan om nu in NRC en elders te moeten lezen dat Trump ‘eindelijk‘ doorheeft dat het serieus is. Roep maar wat, altijd goed.

Lees ook:  A Cult of Death

Gisteren schetste ik een beeld van een mogelijk vervolg. Voor de liefhebber voeg ik daar nu een fascinerend artikel van Pepe Escobar aan toe, dat gaat over een onderliggende agenda. Hij gaat niet zo ver te beweren dat enige organisatie ‘Covid-19‘ moedwillig heeft uitgezet om die agenda te kunnen realiseren, en wijst er ook op dat allen die erbij betrokken zijn dat stellig, en geschrokken, tegenspreken, omdat ze wel beseffen hoe riskant die associatie kan zijn. Maar onmiskenbaar lagen er al initiatieven die nu naadloos passen op wat er komen gaat. En dat is geen herstel van de wereld van voor dit jaar. Dat artikel treft u HIER.

Mijn advies aan u, is om u wat minder op sleeptouw te laten nemen door de verschillende ‘experts‘ en de ‘waan van de dag‘, en wat verder vooruit te kijken. Zonder weg te lopen van uw verantwoordelijkheid om in de actualiteit te doen wat nodig is om de accute crisis het hoofd te bieden. Temper uw verwachtingen als u denkt komende zomer als vanouds met een koud biertje op het terras nog wat herinneringen op te kunnen halen aan de ‘Intelligente Lockdown‘. Of dat u dan wel weet of u nou besmet bent geweest, of niet. Nieuwe uitbraken na een periode met een daling blijven mogelijk. Met alle gevolgen van dien. Gebruik de tijd van die ‘Intelligente Lockdown‘ intelligent, door u in te lezen over wat er nog op het programma staat. Gooi uw kont niet op voorhand tegen de krib, omdat u uw oude leventje terug wil, want daar is het te laat voor. Maar we hoeven nu ook niet meteen Orwell’s ‘Big Brother‘ binnen te halen als de verlosser, als er ook minder kwaadaardige ‘Brothers‘ zijn.

Lees ook:  Emmanuel Macron verzamelt rond Bernie om Frankrijk te redden


Comments

comments