Trump bereidt de weg voor op een totalitaire dictatuur – maar we kunnen hem tegenhouden

Trump bereidt de weg voor op een totalitaire dictatuur – maar we kunnen hem tegenhouden

4 april 2020 0 Door Indignatie redactie

We kunnen deze leugenachtige klootzak verslaan als we boos worden en boos blijven – duizenden lichamen zouden reden genoeg moeten zijn

We zullen allemaal iemand kennen die is gestorven aan het coronavirus als dit voorbij is. Het tragische nieuws is al overal op Facebook en Twitter. Mijn vriendin Patricia Bosworth, de actrice en biograaf, stierf vrijdag aan het virus. Iedereen heeft vrienden en kennissen die het virus hebben, overleden familieleden, favoriete muzikanten of acteurs en vrienden van zieke en stervende vrienden. Het virus heeft ze van ons afgepakt, maar dat geldt ook voor Donald Trump met zijn passiviteit en liegen en kinderachtige vingerwijzers en het niet nemen van verantwoordelijkheid. 

Zelfs de begrafenissen zijn ons ontnomen. Mensen rouwen alleen in appartementen en slaapkamers, velen gescheiden van familie en geliefden, en buiten onze vier muren worden mensen steeds ziek en sterven ze. Er staan ​​foto’s van gekoelde opleggers achter de ziekenhuizen in New York die worden gebruikt als mortuarium voor de doden omdat er geen plaats meer is in de mortuaria en begrafenissen van de stad. Er zijn bestellingen geplaatst voor 100.000 lijkzakken om de doden te verwijderen uit ziekenhuizen die overspoeld worden door honderden patiënten die elke dag sterven. Het leger heeft niet eens genoeg lichaamstassen om aan de vraag te voldoen, aangezien er voorbereidingen worden getroffen om meer mensen te laten sterven dan het totaal aantal Amerikanen dat is gedood in de oorlogen in Irak, Afghanistan, Vietnam en Korea samen. Het leger kon de tientallen aan,

Niemand is klaar voor wat komen gaat. Er zijn al verhalen in de kranten en op tv die het Witte Huis vragen naar schatting 100.000 tot 240.000 doden. De functionarissen van het Witte Huis die deze modellen hebben ontworpen, zullen niet de veronderstellingen bevatten die erin zijn verwerkt, en geen van de modellen bevatte een eindpunt voor wanneer het virus zijn gang zou kunnen gaan en het sterven zal stoppen. Ik zag net een volksgezondheidsexpert van de Universiteit van Minnesota op MSNBC die de modellen van het Witte Huis uit de hand heeft gelaten en zei dat we voor het einde van het jaar naar meer dan een miljoen doden door COVID-19 kijken. Meer dan een miljoen. 

Dit is chaos op een schaal die we nog nooit eerder hebben gezien. Een groot deel van de chaos is de verantwoordelijkheid van Donald Trump in zijn rol als president van de Verenigde Staten. Hij ontkende actief de omvang en de ernst van de dreiging en slaagde er niet in leiding te geven toen deze telde. Dit ging maanden door. Nog maar een paar weken geleden kraaide Trump over het “heropenen” van de economie met Pasen. ‘We kunnen de genezing niet erger laten zijn dan de ziekte’, zei hij vorige week. ‘We hebben het land nooit gesloten vanwege de griep. Dus je zegt tegen jezelf: waar gaat dit allemaal over?’ 

Waar het allemaal om draait, zo blijkt, is de herverkiezing van Donald Trump. De Los Angeles Times meldt dat campagneadviseurs van Trump vorige week een “interventie” hebben georganiseerd en hem zeiden: “Let op. Je gaat de verkiezingen verliezen.” Die woorden brachten Trump blijkbaar uit zijn fuga van ontkenning en eerder deze week stond hij de experts van zijn “task force” toe om hun slachtofferprojecties te geven, en zelfs Trump zelf sprak uiteindelijk de woorden uit: “Blijf thuis.”

Dit is natuurlijk een ramp die had kunnen worden voorkomen, maar nu Trump het heeft laten gebeuren, probeert hij nu de tsunami van coronavirusziekte en sterfgevallen in zijn voordeel te gebruiken. Hij begon zijn dagelijkse updates vanuit de perskamer van het Witte Huis en zodra hij zag dat de lof van vice-president Pence werd ontvangen, nam hij de hoofdbriefing over. Dit bracht de democraten in de niet benijdenswaardige positie dat ze geen vergelijkbaar platform hadden om campagne te voeren. Omdat u zich niet vergist, is de hele campagne van Trump nu gericht op het coronavirus. De democraten hebben hun congres van juli tot augustus al teruggedrongen en de meeste overgebleven voorverkiezingen uitgesteld. In de schaduw van het virus en de grootschalige opkomst van de media door Trump hebben de Democraten het slagveld van de campagne effectief verlaten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  We zullen illegale migratie verminderen

De motieven van Trump op dit punt zijn, bij gebrek aan een beter woord, sinister. Hij lijkt het speelboek van Vladimir Poetin en Viktor Orban te gebruiken, waarmee hij de weg bereidt voor een verkiezing die twee kandidaten zal hebben, maar slechts één mogelijke uitkomst. Wat we zien in de nachtelijke leugens en verduistering en aanklachten van de Democraten en de media van Trump is het begin van een Trumpiaans totalitarisme.

Hij heeft de controle over het politieke debat gegrepen door middel van zijn nachtelijke viruspersconferenties, die vaker voorkomen en langer duren dan zijn politieke bijeenkomsten. Hij krijgt de controle over de media bij zijn keuzes van wiens vragen hij accepteert, door vragen te beantwoorden van vriendelijke verkooppunten en kleinerende outfits zoals NBC, CNN en PBS. (The New York Times en de Washington Post zijn gestopt met het sturen van verslaggevers naar de briefings, die hen van buiten de perskamer dekken.) Hij is in strijd met de regels die zijn overeengekomen door de Vereniging van de Witte Huiscorrespondenten door de vermeende “verslaggever” van de OANN toe te staan netwerk om elke briefing bij te wonen, terwijl vertegenwoordigers van andere nieuwsorganisaties in en uit moeten fietsen volgens een schema dat is opgesteld volgens regels op basis van sociale afstandsbehoeften. 

Trump heeft zichzelf in de positie gebracht om de belangrijkste middelen die nodig zijn tijdens de virusuitbraak te verdelen, en er zijn aanwijzingen dat hij Republikeinse staten beloont met meer essentiële voorraden en de Democratische staten tekortschiet. Net als de goedkope autocraat met een slecht kapsel dat hij is, eist Trump onderdanigheid en lof van politieke leiders in het hele land in ruil voor een rechtvaardige behandeling door de federale regering. 

Maar misschien het meest opmerkelijk is dat Trump de restricties gebruikt die nodig zijn om het virus onder controle te houden als een vorm van deelname aan massale passiviteit. In haar klassieke boek, ” The Origins of Totalitarianism “, wees Hannah Arendt op angst voor terreur als een instrument dat door totalitaire regimes wordt gebruikt om de bevolking te beheersen. 

‘Alleen waar een grote massa overbodig is of kan worden bespaard zonder desastreuze gevolgen van ontvolking, is totalitair bestuur, in tegenstelling tot een totalitaire beweging, überhaupt mogelijk’, schreef Arendt. Voor ‘ontvolking’ leest u ‘sterfgevallen’, en met tienduizenden slachtoffers van het virus en mogelijk op weg naar meer dan een miljoen, heeft Trump een van de belangrijkste hefbomen van het totalitaire bewind in handen. Je kunt het ‘s nachts op zijn gezicht zien. Mensen praten over het ‘gebrek aan empathie’ van Trump, maar naarmate de lichamen zich opstapelen, denk ik dat we in Trump het plezier zien van een dictator in wording. Voor elk lijk dat in de achterkant van een koelwagen wordt gereden, ziet Trump honderd angstige kiezers die kunnen worden gemanipuleerd tot aanbidding van hun onverschrokken leider.

Maar we kunnen deze waardeloze leugenachtige klootzak in november verslaan. We zijn met meer dan met hen, en we kunnen winnen als de Democraten boos worden en boos blijven en de stem uitbrengen. Het coronavirus concentreert deze verkiezing als nooit tevoren. We kunnen praten over abstracte ideeën zoals inkomensongelijkheid en we kunnen wijzen op echte problemen zoals de opwarming van de aarde en de behoefte aan universele gezondheidszorg, maar tienduizenden, zelfs honderdduizenden dode lichamen zullen de Democratische Partij bijeenbrengen en deze moorddadige klootzak stemmen. niet op kantoor. We hoeven niet te spelen volgens de oude regels van Chicago en ‘stemmen op het kerkhof’. Het enige wat we moeten doen, is degenen herinneren die zijn opgeofferd aan de misdadige leugen en plichtsverzuim van deze verachtelijke man. Dan moeten we blijken en stemmen.Lees ook:  Wanneer zwartheid een al bestaande aandoening is

Comments

comments