De door Trump Kapitein Crozier had gelijk, en zijn matrozen wisten het


Als beginnende officier heb ik lang, lang geleden geleerd dat ik me eerst aan de hiërarchie van Missie moest houden, daarna aan Mannen en vervolgens aan Zelf. In theorie eenvoudig genoeg, is die code niet gemakkelijk te volgen.

https://youtu.be/lGC5sGdz4kg

Voor gewone stervelingen is de vereiste om zichzelf ondergeschikt te maken bijna onnatuurlijk. Iedereen die meer dan een paar weken in het leger dient, zal waarschijnlijk leiders tegenkomen wiens persoonlijke code – die nooit hardop mag worden uitgesproken – Me First is. Hun aanpak om de missie te volbrengen en voor hun troepen te zorgen, past naadloos bij hun eigen loopbaanambities. De hiërarchie wordt een driehoek, elk element is verbonden met de andere. U hoeft niet te kiezen.

Nu hebben we het geval van de Amerikaanse marinekapitein Brett E. Crozier, tot voor kort commandant van de USS Theodore Roosevelt, een van de 11 nucleaire vliegdekschepen die de ruggengraat van de vloot vormen. Het bevel over een vliegdekschip is een prijsafspraak die wordt gegeven aan opwaarts mobiele officieren. We kunnen gerust zeggen dat, behoudens tussenkomst van het Congres namens hem, de opwaartse mobiliteit van kapitein Crozier is beëindigd.

Op 2 april ontsloeg de marine kapitein Crozier van zijn bevel. Opluchting is een beleefde term voor ontslag. In elk van de services gebeurt dit van tijd tot tijd. Bij de marine zijn de laatste tijd commandanten ontslagen omdat ze lakse discipline hadden toegestaan ​​die tot ongevallen heeft geleid. In 2017 waren bijvoorbeeld de USS Fitzgerald en de USS John S. McCain betrokken bij botsingen. Beide kapiteins werden ontslagen, evenals de driesterrenadmiraal die het bevel voerde over de 7e vloot waaraan beide schepen waren toegewezen. Hogere autoriteiten hadden het vertrouwen in hun bevelvoering verloren.

De overtreding van kapitein Crozier was van een andere orde. Kort na een show-the-flag-havenaanroep in Da Nang, Vietnam, onder leiding van het Pentagon, hadden leden van zijn bemanning positief getest op COVID-19. Crozier reageerde zoals de Trump-regering, om nog maar te zwijgen van de verschillende langzame gouverneurs en burgemeesters, zou moeten hebben: hij zag het begin van het Coronavirus als een dodelijke bedreiging voor de hele bemanning van enkele duizenden zeelieden van Roosevelt.

Dus luidde hij het alarm en stuurde een brief naar 19 hoge militaire functionarissen. De kern van die brief was een aanbeveling om van boord te gaan en de bemanning van de Roosevelt te isoleren, de geïnfecteerden te behandelen en het hele schip aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen om het virus te elimineren. ‘We zijn niet in oorlog’, schreef Crozier. ‘Zeelieden hoeven niet te sterven. Als we nu niet handelen, slagen we er niet in om goed voor ons meest vertrouwde bezit te zorgen: onze matrozen. ‘ Hoewel de operationele gereedheid van het schip tijdelijk zou afnemen, was Crozier erop gericht ervoor te zorgen dat geen van de mannen en vrouwen onder zijn bevel ‘onnodig zouden omkomen als gevolg van deze pandemie’.

Hiervoor werd hij ontslagen. Onnodig te zeggen dat zijn brief lekte. Marine-ambtenaren schaamden zich daardoor. Hoewel ze uiteindelijk de acties ondernamen die niet veel anders waren dan die die Crozier had aanbevolen, gaven ze hem de bijl. Volgens waarnemend marine-secretaris Thomas B. Modly, zelf afgestudeerd aan de Naval Academy, verloor Crozier zijn baan omdat de uitbraak van het Coronavirus “zijn vermogen om professioneel te handelen overweldigde”.

Dat is één mening. De mijne verschilt. Geconfronteerd met een verbijsterende leiderschapsuitdaging, maakte Crozier een zeer moeilijke beslissing: dit was een voorbeeld, concludeerde hij, waar mannen voor Mission zouden moeten komen, terwijl hij zonder aarzelen zijn eigen carrièrebelangen als laatste plaatste. Zijn superieuren, tot en met waarnemend secretaris Modly, hadden zijn daden moeten toejuichen. Dat ze hun eigen gezond verstand niet in twijfel hebben getrokken.

Natuurlijk is mijn eigen mening helemaal niet van belang. Aan de andere kant denk ik dat voor Crozier de mening van zijn zeilers heel veel uitmaakt. Toen hij zijn schip voor de laatste keer verliet, verzamelden ze zich in een ontroerende steunbetuiging voor hun voormalige schipper, spontaan om hem een ​​spetterend afzet te geven. Crozier vertrok met hun gejuich in hun oren. De mannen en vrouwen die zijn toegewezen aan de USS Theodore Roosevelt kennen professionaliteit als ze het zien.

theamericanconservative.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord