Heeft Bill Gates de echte reden achter de lock-downs onthuld?

Heeft Bill Gates de echte reden achter de lock-downs onthuld?

5 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Op 24 maart gaf Bill Gates een zeer onthullend interview van 50 minuten aan  Chris Anderson . Anderson is de curator van TED, de non-profitorganisatie die de TED Talks leidt.

Het Gates-interview is het tweede in een nieuwe reeks dagelijkse  ‘Ted Connects’-  interviews gericht op COVID-19. De website van de serie zegt dat:

TED Connects: Community and Hope is een gratis, live, dagelijkse conversatieserie met experts van wie de ideeën ons kunnen helpen deze onzekere tijd te reflecteren en door te werken met een gevoel van verantwoordelijkheid, mededogen en wijsheid. ”

Anderson vroeg Gates om  3:49 uur  in de video van het interview – dat inmiddels ruim drie miljoen keer bekeken is – over een  ‘Perspective’-artikel van Gates dat op 28 februari werd gepubliceerd  in het  New England Journal of Medicine .

‘Je schreef dat dit de eens in de eeuw pandemie zou kunnen zijn waar mensen bang voor waren. Denk je er zo nog steeds over? ‘  vroeg Anderson.

‘Nou, het is vreselijk om dit te zeggen, maar we zouden een luchtwegvirus kunnen hebben waarvan het sterftecijfer nog hoger was. Als dit zoiets was als pokken, dan doodt 30 procent van de mensen. Dit is dus afschuwelijk ‘,  antwoordde Gates.

‘Maar in feite kunnen de meeste mensen die de COVID-ziekte krijgen, overleven. Dus daarin is het behoorlijk besmettelijk – veel besmettelijker dan MERS [Middle East Respiratory Syndrome] of SARS [Severe Acute Respiratory Syndrome]. [Maar] het is niet zo dodelijk als ze waren. En toch is de verstoring die we zien om hem omver te werpen echt ongekend. ”

Gates herhaalt later in het interview de ernstige gevolgen voor de wereldeconomie.

‘Daar hebben we een duidelijke boodschap voor nodig’, zei  Gates  vanaf 26:52 .

‘ Het is echt tragisch dat de economische effecten hiervan erg dramatisch zijn. Ik bedoel, zoiets is in onze levens nooit met de economie gebeurd. Maar … de economie terugbrengen en geld doen, dat is meer omkeerbaar dan mensen weer tot leven wekken. Dus we gaan de pijn in de economische dimensie nemen, enorme pijn, om de pijn bij ziekte en dood te minimaliseren. ”

Dit druist echter rechtstreeks in tegen de noodzaak om de baten en kosten van de screening-, test- en behandelingsmaatregelen voor elke aandoening in evenwicht te brengen – zoals al jaren met succes bekendgemaakt door bijvoorbeeld de  campagne Kies verstandig  – om het maximale voordeel te bieden aan individuele patiënten en de samenleving als geheel.

Zoals opgemerkt in een  artikel van 1 april in OffGuardian , kunnen er dramatisch meer doden vallen door de economische crisis dan door COVID-19 zelf.

“In alle opzichten zal de impact van de reactie groot, verreikend en langdurig zijn”,

Kevin Ryan schreef in het artikel. Ryan schatte dat waarschijnlijk meer dan twee miljoen mensen zullen sterven door de gevolgen van de lock-downs en andere drastische maatregelen om ‘sociale afstand’ af te dwingen.

Miljoenen zouden mogelijk kunnen overlijden aan zelfmoord, drugsmisbruik, gebrek aan medische dekking of behandeling, armoede en gebrek aan toegang tot voedsel, bovenop andere voorspelbare sociale, medische en volksgezondheidsproblemen als gevolg van de reactie op COVID-19.

Gates en Anderson raakten geen van die gevolgen aan. In plaats daarvan richtten ze zich op het snel opvoeren van testen en medische interventies voor COVID-19.

Gates zei  om 30:29  in het interview dat hij en een groot team snel bezig zijn om antivirale middelen, vaccins en andere therapeutica te testen en deze zo snel mogelijk op de markt te brengen.

De Gates Foundation en Wellcome Trust hebben, met steun van Mastercard en nu anderen, deze therapeutische versneller gecreëerd om [kandidaat-therapeutica] echt uit te trippen …

Er zijn honderden mensen die komen opdagen en zeggen: ‘Probeer dit, probeer dat.’ Dus kijken we naar laboratoriumtesten, diermodellen en dus begrijpen we welke dingen prioriteit moeten krijgen voor deze zeer snelle menselijke proeven die overal ter wereld moeten worden uitgevoerd. “

De accelerator werd  op 10 maart gelanceerd  met ongeveer $ 125 miljoen aan seed-financiering. Drie dagen later  verliet Gates Microsoft .

Lees ook:  Bill Gates WEIGERT om voeding aan te bevelen (zink, vitamine D, vitamine C) en richt zich in plaats daarvan volledig op vaccins

Niet lang daarvoor, op 23 januari, kondigde de organisatie van Gates, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), aan dat zij drie programma’s zal financieren om COVID-19-vaccins te ontwikkelen. Dit zijn de vooruitgang van kandidaten voor DNA-vaccin tegen MERS en Lassa-koorts, de ontwikkeling van een  ” moleculair klem’-platform ‘  dat  ‘ gerichte en snelle vaccinproductie tegen meerdere virale pathogenen mogelijk maakt ‘,  en de fabricage en fase 1 klinische studie van een mRNA-vaccin tegen COVID.

“De programma’s zullen gebruikmaken van platforms voor snelle respons die reeds door CEPI worden ondersteund, evenals van een nieuw partnerschap. Het doel is om nCoV-2019-vaccinkandidaten zo snel mogelijk naar klinische tests te brengen ”,  aldus een persbericht.

Dan op  32:50 in de video , Anderson gevraagd of het bloedserum van mensen die uit een COVID besmetting zijn hersteld kan worden gebruikt voor de behandeling van anderen.

‘Ik heb je horen zeggen dat behandelingen mogelijk zijn met het serum, het bloedserum van mensen die de ziekte hadden en daarna herstelden. Dus ik denk dat ze antilichamen dragen, ‘zei Anderson.

‘Praat daar een beetje over en hoe dat zou kunnen werken en wat er nodig is om dat te versnellen.’

[Merk op dat Anderson Gates niet heeft gevraagd om in plaats daarvan het grootste deel van de bevolking – afgezien van mensen die het meest kwetsbaar zijn voor een ernstige ziekte als gevolg van de infectie – die in quarantaine zouden moeten worden geplaatst) bloot te stellen aan COVID-19 en als gevolg daarvan zeer waarschijnlijk te herstellen en levenslange immuniteit ontwikkelen. Zoals  ten minste één deskundige  heeft opgemerkt,  “is maar liefst negenennegentig procent van de actieve gevallen [van COVID-19] in de algemene bevolking ‘mild’ en vereist geen specifieke medische behandeling”  om te herstellen.]

‘Dit is altijd besproken als:’ Hoe kun je dat voor elkaar krijgen? ‘,  Antwoordde Gates.

‘Dus mensen die hersteld zijn, hebben blijkbaar zeer effectieve antilichamen in hun bloed. Dus je kunt gaan, ze transfuseren en alleen witte bloedcellen verwijderen, de immuuncellen. ‘

Gates ging echter verder, hij en zijn collega’s hebben die mogelijkheid afgewezen omdat het  “vrij gecompliceerd is – vergeleken met een medicijn dat we in grote hoeveelheden kunnen maken, weet je, de kosten om het eruit te halen en terug te plaatsen, worden waarschijnlijk niet opgeschaald als goed.”

Een paar seconden later, om  33:45 , laat Gates nog een bom vallen:

We willen niet veel herstelde mensen hebben …

Voor alle duidelijkheid, we proberen – door de sluiting in de Verenigde Staten – om niet tot één procent van de besmette bevolking te komen. We zitten daar ver onder, maar met machtsverheffing zou je voorbij die drie miljoen kunnen komen [mensen of ongeveer één procent van de Amerikaanse bevolking wordt besmet met COVID-19 en de overgrote meerderheid herstelt]. Ik denk dat we dat kunnen voorkomen met deze economische pijn. ”

Het lijkt erop dat Gates en zijn collega’s in plaats van de bevolking te laten blootstellen aan het virus en de meeste antilichamen te ontwikkelen die hen een natuurlijke, langdurige immuniteit tegen COVID-19 geven, er de voorkeur aan geven een enorm, enorm duur, nieuw fabricagesysteem te creëren en het verkopen van miljarden testkits, en tegelijkertijd zeer snel het ontwikkelen en verkopen van miljarden antivirale middelen en vaccins.

Lees ook:  De dodelijke stoornis achter COVID-19 en politiegeweld

En dan, wanneer het virus een paar maanden later weer terugkomt en het grootste deel van de bevolking onbelicht en dus kwetsbaar is, worden weer miljarden testkits en medische interventies verkocht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDirect daarna,  om 34:14 , vertelde Gates hoe hij de dingen daar vandaan ziet rollen.

Wat we uiteindelijk moeten hebben, zijn certificaten van wie een herstelde persoon is, wie een gevaccineerde persoon is …

… Omdat je niet wilt dat mensen de wereld rondreizen waar je een aantal landen hebt die het helaas niet onder controle hebben.

Je wilt de mogelijkheid voor mensen om daarheen te gaan en terug te komen en te bewegen niet volledig blokkeren.

Dus uiteindelijk zal er dit digitale immuniteitsbewijs zijn dat de wereldwijde heropening zal helpen vergemakkelijken . ”

[Ergens op de middag van 31 maart werd de laatste zin van dit citaat bewerkt uit de officiële TED-video van het interview. Gelukkig worden opnames van het volledige interview elders gearchiveerd.]

In de oktober  201 Event 201-roman-corona-virus-pandemische  simulatie, mede gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation, het World Economic Forum en een afdeling van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, zei een peiling die deel uitmaakte van de simulatie dat  65% van de mensen in de VS  graag een vaccin tegen COVID-19 wil nemen, ‘zelfs als het experimenteel is’.

Dit zal enorm lucratief zijn.

Vaccins zijn erg belangrijk : in dit  CNBC-artikel van 23 februari wordt bijvoorbeeld de vaccinmarkt zes keer zo groot beschreven als twintig jaar geleden, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 35 miljard en een rendement van $ 44 voor elke $ 1 die wordt geïnvesteerd in de de 94 landen met de laagste inkomens ter wereld.

Met name heeft de Bill & Melinda Gates Foundation – die een schenking van $ 52 miljard heeft – sinds 2000 meer dan $ 2,4 miljard aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geschonken, volgens een  Politico-  artikel uit 2017  . (Terwijl landen in hetzelfde tijdsbestek hun bijdragen aan het mondiale lichaam hebben verlaagd, vooral na de depressie van 2008-2009, en nu minder dan een kwart van de begroting van de WHO uitmaken.) De WHO coördineert nu ongeveer  50 groepen  rond de wereld die werkt aan kandidaat-vaccins tegen COVID-19.

Het  Politico-  artikel citeert een in Genève gevestigde NGO-vertegenwoordiger die zegt dat Gates  ‘wordt behandeld als een staatshoofd, niet alleen bij de WHO, maar ook bij de G20’,  en dat Gates een van de meest invloedrijke mensen is in de wereldgezondheid.

Ondertussen doen ambtenaren over de hele wereld hun steentje bij om ervoor te zorgen dat iedereen sociale afstanden heeft, zichzelf isoleert en / of opgesloten blijft.

Lees ook:  Trump wist dagenlang dat Rudy's hit op Hunter Biden eraan kwam

Hier is bijvoorbeeld Toronto’s Medical Officer of Health, Dr. Eileen DE Villa, bij haar en de burgemeester van Toronto, burgemeester John Tory, op 30 maart:

‘ We bevinden ons midden in een wereldwijde pandemie. We mogen verwachten dat nog meer mensen ziek zullen worden – en voor sommigen helaas zullen sterven.

Daarom is het zo belangrijk om thuis te blijven om de verspreiding van virussen te verminderen. En om eerstelijnswerkers, gezondheidswerkers en onze essentiële werknemers te beschermen, zodat ze ons kunnen blijven beschermen. Mensen zouden niet hoeven te sterven, mensen zouden niet het risico moeten lopen om voor ons te zorgen, omdat anderen geen afstand nemen of afstand nemen . “

Maar kijk eens hoe dichtbij Ontario’s Chief Medical Officer of Health, Dr. David Williams, zit met Haley Chazan, Senior Manager, Media Relations, voor Christine Elliott, Vice-Premier en Minister van Gezondheid van Ontario.

Dit was op vrijdag 27 maart, net voor het begin van de dagelijkse persconferentie van die dag door Dr. Williams en Ontario’s Associate Medical Officer of Health Dr. Barbara Yaffe:

ted

Ze zaten op twee stoelen, of slechts een paar meter van elkaar verwijderd. Korte tijd later stond Chazan op en stond nog een tijdje dichter bij Dr. Williams:

ted

Dr. Williams en Chazan wonen niet samen. In plaats daarvan weet Dr. Williams hoogstwaarschijnlijk – net zoals Gates weet – dat er weinig reden is om je zorgen te maken over nauw contact met andere mensen, tenzij jij of zij kwetsbaar zijn voor het ontwikkelen van een ernstige ziekte als gevolg van COVID-19. Hij weet ook zeker dat als u COVID-19 oploopt en u verder gezond bent, u waarschijnlijk weinig of geen symptomen zult hebben en snel zult herstellen. En dat deze blootstelling in feite gunstig is, omdat je in het proces antilichamen tegen het virus ontwikkelt en er een natuurlijke, langdurige immuniteit voor hebt.

Maar op de persconferentie van 27 maart gaf dr. Williams, net als alle anderen waaraan hij deelnam tijdens de COVID-19-crisis, het publiek een lezing over het handhaven van sociale afstand. Hij zei tegen mensen dat ze het komende weekend niet naar buiten zouden gaan om van het mooie weer te genieten, omdat ze anders misschien langs iemand zouden lopen en niet twee meter van elkaar verwijderd zouden zijn.

Dr. Williams behoort tot het grote kader van machtige functionarissen die de wereldeconomie hebben neergestort door tientallen miljoenen kleine en middelgrote bedrijven te dwingen te sluiten in naam van de behoefte aan gedwongen, ernstige, sociale afstand en lock-downs .

Ze hebben de samenleving vernietigd, de meeste burgerlijke vrijheden opgeschort en de meeste activiteiten en verbindingen verboden die mensen mentaal en fysiek gezond hielden. Tegelijkertijd hebben de ambtenaren voorrang gegeven aan de zorg voor COVID-19 boven al het andere, en als gevolg daarvan hebben de toegang van miljarden mensen tot levensreddende gezondheidszorg ernstig beperkt, variërend van het verkrijgen van medicatie en bloedtransfusies tot het ondergaan van orgaantransplantaties en kankeroperaties.

* * *

Rosemary Frei heeft een MSc in moleculaire biologie van een faculteit geneeskunde en was 22 jaar freelance medisch journalist. Ze is nu een onafhankelijke onderzoeksjournalist in Canada. Je kunt haar recente gedetailleerde onderzoeksanalyse van COVID  hier vinden  en haar volgen op  Twitter .Comments

comments