Trump is volkomen ongeschikt om deze crisis aan te pakken, zowel intellectueel als temperamentmatig

Trump is volkomen ongeschikt om deze crisis aan te pakken, zowel intellectueel als temperamentmatig

5 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor zijn hele volwassen leven en voor zijn hele presidentschap heeft Donald Trump zijn eigen alternatieve realiteit gecreëerd, compleet met zijn eigen alternatieve reeks feiten. Hij heeft laten zien dat hij grillig, impulsief, narcistisch, wraakzuchtig, wreed, leugenachtig en zonder empathie is. Niets van dat alles is nieuw.

Maar we komen nu in de gevaarlijkste fase van het presidentschap van Trump. De pijn en ontberingen die de Verenigde Staten pas beginnen te ervaren, vloeien voort uit een crisis die de president absoluut niet geschikt is om mee om te gaan, zowel intellectueel als temperamenteel. Toen het relatief goed ging, kon de natie de kosten van de psychologische en morele vervormingen en misvormingen van Trump gemakkelijker opvangen. Maar die dagen liggen achter ons. De pandemie van het coronavirus heeft de omstandigheden gecreëerd die een destructieve reeks reacties van een individu met karakteristieke defecten en een verstoorde persoonlijkheid van Trump kunnen katalyseren.

We bevinden ons nu in de vroege fase van een medische en economische storm die in de meeste van onze levens ongeëvenaard is. Er is teveel informatie die we niet hebben. We weten niet hoe ernstig de pandemie is, of dat een staat als New York een voorbode of een uitbijter is. Maar we hebben genoeg informatie om te weten dat dit virus snel overdraagbaar en dodelijk is.

De kwaliteiten die we tijdens deze crisis het meest nodig hebben als president zijn kalmte, wijsheid en geruststelling; een beheersing van de feiten en het vermogen om ze goed te communiceren; en het vermogen om na te denken over de middellange en lange termijn terwijl we zorgvuldig concurrerende opties en tegenstrijdige behoeften afwegen. We hebben een leider nodig die het publiek kan overtuigen om te handelen op een manier die moeilijk maar noodzakelijk is, die zich als een laserstraal langdurig op een probleem kan concentreren en die zal luisteren naar – en indien nodig uitstellen naar – experts die veel meer weten dan hij. We hebben een president nodig die de natie kan samenbrengen in plaats van ze uit elkaar te drijven, die uitblinkt in het ingewikkelde bestuurswerk en die goed werkt met gekozen functionarissen op elk niveau. We hebben een CEO nodig wiens oordeel niet alleen gezond, maar ook uitzonderlijk is.

Er zijn ongeveer 325 miljoen mensen in Amerika, en het is moeilijk om aan meer dan een handvol te denken die deze kwaliteiten meer missen dan Donald Trump.

Maar we moeten nog iets anders overwegen, namelijk dat de coronavirus-pandemie kan leiden tot een snelle en zelfs nog zorgwekkender psychologische en emotionele achteruitgang van de opperbevelhebber. Dit is geen zekerheid, maar het is een mogelijkheid waarop we voorbereid moeten zijn.

Hier is hoe dit zou kunnen uitpakken; tot op zekere hoogte is dat al zo.

Laten we beginnen met wat we weten. Iemand met de psychologische samenstelling van Trump, die geconfronteerd wordt met onaangename feiten en gebeurtenissen die hij als een bedreiging voor zijn zelfbeeld en publieke aanzien beschouwt, ontkent ze eenvoudig. We hebben dat herhaaldelijk gezien tijdens het begin van de pandemie, toen de president valse geruststelling gaf en de ene dag na de andere valse informatie verspreidde .

Lees ook:  Commando speciale troepen: Ministerie van Defensie beschermt fascistische netwerken in de Bundeswehr

Na een paar dagen waarin hij bereid was de omvang en de omvang van deze crisis te erkennen – hij verklaarde zichzelf een ‘ president in oorlogstijd ‘ – is hij nu achteruitgegaan om te typen en is hij opnieuw een bron van verkeerde informatie geworden. Op een persconferentie gisteren verklaarde hij dat hij “het land graag zou willen openen, en dat hij met Pasen bijna klaar zou zijn”, wat minder dan drie weken verwijderd is, een doel waarvan topepidemiologen en gezondheidswerkers denken dat het rampzalig zou zijn .

‘Ik denk dat het mogelijk is. Waarom niet?” zei hij schouderophalend tijdens een gemeentehuis dat later op de dag door Fox News werd georganiseerd. (Waarom Pasen? Hij legde uit : “Ik vond het gewoon een mooie tijd, een mooie tijdlijn.”) Hij zei dit omdat het aantal zaken in New York City elke drie dagen verdubbelt en het aantal zaken in de VS nu het tempo voor de wereld bepaalt .

Zoals een persoon die met het Trump White House over de coronavirusreactie overlegde, het me vertelde: “Hij heeft ervoor gekozen om zich voor te stellen dat het ergste achter de rug is, terwijl het ergste duidelijk voor ons ligt.”

Na maandag te hebben geluisterd naar de bijna twee uur durende briefing van de president – waarin onder meer Trump verklaarde, “Als het aan de artsen ligt, zeggen ze misschien … ‘Laten we de hele wereld sluiten.’ … Dit kan een veel groter probleem opleveren dan het probleem waarmee u begint “- een voormalig adviseur van het Witte Huis die heeft gewerkt aan pandemieën uit het verleden, vertelde me:” Deze dwaas zal onnodig de dood van duizenden doden. We zijn als land gemobiliseerd om de zaken een tijdje stil te leggen, ondanks de moeilijkheid. We kunnen ons een weg terug banen naar een schijn van normaliteit als we standhouden en het gezondheidssysteem het ergste laten doorstaan. ‘ Hij voegde eraan toe: ‘Maar nu maakt onze eigen president al dat werk ongedaan en predikt hij roekeloosheid. In plaats van ons te leiden bij het aangaan van een moeilijke uitdaging, sleept hij ons naar mislukking en lijden. Niet te geloven.”

Ja en nee. Wat Donald Trump moet begrijpen, is dat hij zichzelf niet voor zichzelf kan stellen, zelfs niet tijdelijk. Zijn pogingen om feiten over te brengen die zijn vermeende eigenbelang niet dienen of om empathie uit te drukken, worden gedwongen, geschreven en zijn altijd van korte duur, omdat dergelijke reacties hem vreemd zijn.

Lees ook:  Buitenlandse (VS) interferentie volgen in HK? "Integreren of vergaan"

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDeze president heeft niet de capaciteit om naar informatie te luisteren, deze te synthetiseren en te internaliseren die niet onmiddellijk in zijn grootste behoeften voorziet: lof, trouw, aanbidding. ‘Hij vindt het ondraaglijk als die dingen ontbreken’, vertelde een klinisch psycholoog me. ‘Lof, applaus en lofbetuigingen lijken hem te kalmeren en zijn zelfvertrouwen te vergroten. Daar is nu geen plaats voor, en daarom raakt hij geïrriteerd en moet hij een manier bedenken om wat positieve aandacht te krijgen. ‘

Ze voegde eraan toe dat de pandemie en de economische gevolgen ervan ‘het vermogen van Trump om te begrijpen overweldigen, buiten zijn vermogen om te internaliseren en te verwerken, en zijn frustratietolerantie te boven gaan. Hij is niet nieuwsgierig of geïnteresseerd; feiten worden terzijde geschoven wanneer ze lastig zijn of [wanneer ze] zijn parallelle realiteit tegenspreken, en mensen zijn wegwerpbaar tenzij ze hem op een of andere manier dienen. ‘

Ik ben hier nuttig om te onthouden dat het succes van Trump als politicus gebaseerd is op zijn vermogen om zijn wil en verhaal op te leggen aan anderen, zijn ervaring te gebruiken in een reality-tv-show en zijn vaardigheid als oplichter om publieke indrukken in zijn zelfs – of misschien vooral – als die indrukken op gespannen voet staan ​​met de realiteit. Hij overtuigde een groot deel van het land dat hij een enorm succesvolle zakenman is en meer weet over campagnefinanciering, de Islamitische Staat, de rechtbanken, het visumsysteem, handel, belastingen, de schuld, hernieuwbare energie, infrastructuur, grenzen en drones dan iemand anders.

Maar in dit geval wordt Trump niet geconfronteerd met een politiek probleem waar hij gemakkelijk uit kan komen. Hij wordt geconfronteerd met een dodelijk virus. Het maakt niet uit wat Donald Trump ervan vindt of erover tweets. Spin en leugens over COVID-19, inclusief dat het snel op magische wijze zal verdwijnen, zoals Trump beweerde dat het zou werken, niet werkt. In feite hebben ze het tegenovergestelde effect. Verkeerde informatie zorgt ervoor dat het virus zijn dodelijke verspreiding vergroot.

Dus naarmate de crisis verergert – naarmate het aantal lichamen toeneemt, ziekenhuizen overweldigd raken en de economie krimpt, misschien dramatisch – is het redelijk om aan te nemen dat de president zal reiken naar de instrumenten die hij zijn hele leven heeft gebruikt: dubbelhartigheid en ontkenning. Hij zal niet toestaan ​​dat feiten die in strijd zijn met zijn verhaal zijn magnetische veld van misleiding doorboren.

Maar wat gebeurt er psychologisch en emotioneel met Trump als de zaken niet veranderen in de periode die hij wil? Wat gebeurt er als de trucs waardoor hij na een schandaal van het schandaal kon weglopen niet zo goed werken, als de deuren van de ontsnapping dichtgeschroefd zijn en als het zelfs bij sommige van zijn aanhangers opkomt – mensen die naar familieleden zullen kijken , vrienden en buren lopen de ziekte op, van wie sommigen zullen sterven – dat hij, ongeacht wat Trump zegt, deze epidemiologische realiteit niet kan veranderen?

Lees ook:  Anti-Trump Twitter ONTWAKT zichzelf om achter Melania aan te gaan omdat ze een immigrant is

Dit alles zou hem waarschijnlijk woedend maken en zijn paranoia voeden.

Naarmate de crisis in de gezondheidszorg en de economie verergeren, zullen de kenmerken van Trump nog beter te zien zijn. De president zal nieuwe zondebokken maken. Hij zal gouverneurs de schuld geven van al het slechte nieuws dat hun staten overkomt. Hij hekelt verslaggevers die vragen stellen die hem in een minder dan gunstig daglicht stellen. Hij zal nog meer cult-achtige berichtgeving eisen van winkels zoals Fox News. Omdat hij geen relaties tolereert die worden gekenmerkt door onenigheid of afwezigheid van eerbetoon, zullen we het niet lang meer duren voordat sleutelfiguren worden verwijderd of het zwijgen opgelegd wanneer ze proberen een op Trump gericht verhaal tegen te gaan. Hij zal proberen glanzende voorwerpen te vinden om onze aandacht af te leiden van zijn mislukkingen.

Al deze dingen komen uit een playbook dat de president duizend keer heeft gebruikt. Misschien slagen ze er weer in. Maar er is iets duidelijks aan dit moment, vergeleken met elk ander moment in het presidentschap van Trump, dat voor de president volkomen desoriënterend en verontrustend zou kunnen zijn. Zwijggeldbetalingen laten COVID-19 niet verdwijnen. Hij kan mensen niet afleiden van de wereldwijde pandemie. Hij kan niet wachten tot de volgende nieuwscyclus, want de volgende nieuwscyclus gaat ook over de pandemie. Hij kan niet gemakkelijk een ander verhaal maken, omdat hij vaak het podium deelt met wetenschappers die niet namens hem liegen.

De president zal proberen iemand anders de schuld te geven – maar in dit geval is de ‘iemand anders’ een virus, geen Mexicaanse immigrant of een journalist met een handicap , geen moslim of een Clinton, geen dode oorlogsheld of een familie van een gevallen soldaat , geen speciale raadsman of een NFL-speler die knielt voor het volkslied. Hij zal proberen deze crisis te gebruiken om de ene partij tegen de andere op te zetten, maar het virus zal zowel de Republikeinen als de Democraten doden. Hij zal proberen een alternatief verhaal te creëren om mensen af ​​te leiden van een lastige waarheid – maar in dit geval is het publiek te bang, het verhaal is te groot en het bloedbad zal te groot zijn om ervan afgeleid te worden.

Amerika zal net als elke andere crisis de andere kant van deze crisis bereiken. Maar de strijd zal een stuk moeilijker zijn, en de mens zal een stuk duurder zijn, omdat we als president een man hebben gekozen die zo beschadigd en zo gebroken is op zoveel manieren.Comments

comments