Als je baas zegt dat je ‘essentieel’ bent: ben je bereid je leven te riskeren?


Ambtenaren in New York worden nog steeds achtervolgd door het verraad van 9/11. Zal deze pandemie nog erger zijn?

Terwijl New York City en de omliggende regio zich voorbereiden op een week die zeker onze ziel zal proberen, worstelen de staats-, provinciale en gemeentelijke managers met de moeilijkst denkbare keuzes, evenals hun tegenhangers in de particuliere sector.

Voor de werknemers die essentieel worden geacht, ongeacht de functieomschrijving of de titel van ambtenaar, is het de vraag of het behouden van hun baan het risico voor hun leven en dat van hun gezin waard is.

Deze interne darmcontrole wordt mede door middel van financiën geïnformeerd. Eerdere jaarlijkse Federal Reserve-onderzoeken vertelden ons dat 40 procent van de Amerikanen het moeilijk zou hebben om $ 400 in handen te krijgen zonder het te lenen.

Na COVID-19 lijdt het geen twijfel dat de zaken nog meer zijn verslechterd voor  werkende gezinnen  die geneigd zijn risico’s te nemen omdat ze geen andere optie hebben.

Je geld of je leven?

Het zal ook de aard van de gezondheid van een werknemer en die van zijn directe gezin beïnvloeden. Hebben ze een reeds bestaande aandoening, of kan een gezinslid voor wie blootstelling aan COVID-19 een doodvonnis is?

Terwijl onze gezondheidswerkers de patiënten met COVID-19 testen, hebben de beraadslagingen van managers over welke werknemers essentieel zijn een zwaartekracht gekregen die ze misschien niet helemaal waarderen. Om precies te zijn, zij moeten degenen aanwijzen die verplicht zijn om persoonlijk verslag uit te brengen van hun baan in de frontlinie van een oorlog die slachtoffers maakt met een moeilijk te begrijpen snelheid.

In New York City heeft de Nationale Garde de medische keuringsarts van de stad moeten aanvullen en tientallen mensen die in hun huizen zijn omgekomen op te halen.

Brandweerpersoneel EMS  heeft de opdracht gekregen om geen patiënten met een hartstilstand binnen te halen die ze na hun inspanningen niet in het veld kunnen laten herleven.

In Passaic, New Jersey, stierf de 33-jarige Israël Tolentino, een brandweerman en EMT, aan COVID-19. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Maria en twee kleine kinderen, volgens  EMS1.com.  Lokale ambtenaren noemen het een doodsplicht.

COVID-19 gaat landelijk

Helaas is dit geen regionaal verhaal, maar een verhaal dat zich al afspeelt in golvende golven van ongekende pijn en ellende in ons hele land, zelfs als onze federale COVID-19-reactie struikelt en stut.

Te midden van deze angstaanjagende maalstroom is onze economie gesmolten en wordt onze wereld opnieuw gedefinieerd door een dreiging die we nog steeds niet volledig begrijpen, zelfs als het leven lijkt door te gaan en het dodental stijgt.

De verwachte toename in kritieke ICU-gevallen en het aantal lichamen dat ze deze week waarschijnlijk zullen genereren, zal onze harten en zielen verder beproeven als geen verdrukking in levende herinnering.

Onze verborgen transportband

Voor de meeste mensen zijn de interne werking van onze watervoorziening, riolering, doorvoer, gezondheidszorg, stroomvoorziening, telecommunicatie, post en voedseldistributie en rechtssystemen grotendeels onzichtbaar.

Voor COVID-19 was het leven als een luie Susan, waar al deze onderling afhankelijke functies soepel draaiden, als een goed geoliede machine, die de diensten en het product produceerde zoals we nodig hadden en wanneer we dat nodig hadden, schijnbaar door magie.

Hoe ze werkelijk werkten, of wie de taken uitvoerde waardoor ze werkten, baarde de meesten van ons weinig zorgen – totdat ze instortten, zoals alle menselijke inspanningen doen.

Het afval wordt afgevoerd. Het water loopt weg als je de kraan omdraait en het toilet spoelt ons afval weg.

De zon komt op. Het zet.

Meer dan alleen een baan

In deze dappere nieuwe wereld van COVID-19 betekent het feit dat u bent aangewezen als een “essentiële” werker dat u niet kunt schuilen, aangezien het grote publiek wordt opgedragen om de voortgang van het virus te vertragen en te voorkomen dat ons gezondheidszorgsysteem instortend.

Ambtenaren baseren hun COVID-19-mandaat op ‘federale begeleiding’ van de Centers for Disease Control van de Trump-administratie, die voortdurend verandert.

In onze bureaucratische cultuur neigen we ertoe over te stappen naar autoriteit, waar de beslissingen over compensatie en promotie liggen. We kijken films over klokkenluiders, maar velen van ons kennen iemand in de particuliere of openbare sector die probeerde het juiste te doen en ervoor werd verpletterd.

Hoewel lid zijn van een vakbond nergens een garantie voor is, kan het werknemers helpen terug te dringen tegen misleidende of potentieel destructieve instructies van management en overheidsinstanties, vaak afgekondigd voor bijbedoelingen zoals het verdoezelen van eerdere fouten die van bovenaf komen.

Dit heeft zich tijdens deze crisis op talloze manieren gemanifesteerd. Denk aan de Jet Blue-cockpitbemanning in Florida die een bevel om door te vliegen weigerde nadat ze waren blootgesteld aan een coronavirus-positieve passagier.

In dat geval vertelde een manager de vechtploeg, vertegenwoordigd door de  Transportation Workers Union , dat ze moesten blijven werken totdat ze symptomatisch waren, omdat ze het tot die tijd niet konden verspreiden.

Die manager had natuurlijk ongelijk. Zoals nu algemeen wordt erkend, kunnen mensen besmettelijk zijn en deze plaag verspreiden, zelfs wanneer ze volledig asymptomatisch zijn. De arbeiders hadden gelijk. Hun bazen hadden het mis.

De vakbond zorgde ervoor dat de cockpitbemanning twee weken aan zelfquarantaine werd betaald en redde daarbij hun medewerkers en het vliegende publiek van een blootstelling die sommigen van hen misschien niet hadden overleefd.

Zoals ik eerder heb gemeld, hebben de vakbonden die verpleegkundigen vertegenwoordigen   en  de FDNY EMS in New York  weken geleden gewaarschuwd dat de doelmatige afzwakking van de gezondheidsnormen door de CDC ter compensatie van de schaarste aan apparatuur een risico vormde voor de gezondheid van hun leden, hun families en de levensvatbaarheid van de gehele volksgezondheidsreactie.

Ze waarschuwden dat de inspanningen van de CDC om de PBM-inventaris te beheren door het uitvaardigen van gebrekkige gezondheidsvoorschriften, de ziekte zouden helpen verspreiden en het leven van gezondheidswerkers zouden riskeren.

Ze hadden gelijk op beide punten. We hebben misschien een commissie in 9/11-stijl nodig om te onderzoeken hoe zo’n kritisch bureau zulke gebrekkige en gevaarlijke ‘richtlijnen’ heeft gegeven op basis van de economische schaarste.

“Déjà vu helemaal opnieuw”

Voor de first responders van onze regio en essentiële werknemers die na de aanslag van 11 september in Lower Manhattan hebben gediend, zal tijdens de opruimoperatie van het World Trade Center de officiële federale “leiding” altijd verdacht zijn.

Het is een wrede truc uit de geschiedenis dat deze Amerikaanse pandemie, die naar verwachting maar liefst een kwart miljoen levens zal kosten, zich concentreert in onze regio waar het aantal doden en ziektes van 9/11 zo hoog was.

In de afgelopen week, toen het regionale aantal COVID-19-lichamen de 3.000 naderde – het geschatte aantal doden op de dag van de WTC-aanval – gebruikten veel gekozen leiders en verslaggevers het aantal lichamen van 9/11 als maatstaf om dit te meten huidige tragedie.

Maar zoals mijn lezers bij de Chief-Leader weten, is dat zeker niet het werkelijke aantal WTC-lichamen, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Sinds 9/11 zijn minstens evenveel mensen, zo niet meer, gestorven door het inademen van de giftige lucht die maanden na de aanval in Lower Manhattan doordrong.

Meer dan 50.000 mensen nemen deel aan het World Trade Center Health Program met een of meer kankers of andere levensveranderende aandoeningen. Tussen de burgers, omwonenden, studenten en eerstehulpverleners in Lower Manhattan en West Brooklyn hadden bijna een half miljoen mensen potentieel gevaarlijke WTC-blootstelling vanaf 11 september 2001 tot het einde van de schoonmaak in mei van het volgende jaar .

En hoewel het nationale verhaal van 9/11 zieke politie en brandweerlieden omvat, zijn er honderdduizenden burgers die ook werden ontmaskerd. Ongeveer 2500 leraren en 19.000 schoolkinderen werden ook in gevaar gebracht toen burgemeester Rudy Giuliani toen 29 scholen in de hete zone van het WTC heropend waarvan werd verteld dat mensen veilig waren.

De regeringsboodschap ging helemaal over het weer normaal worden en ‘de wereld laten zien dat de terroristen niet zouden winnen’. 

Veilig ademen? Nee

Drie dagen na de aanslag van 11 september was het de voormalige gouverneur van New Jersey, Christie Todd Whitman, toenmalig hoofd van de Environmental Protection Agency, die verslaggevers vertelde dat “het goede nieuws blijft dat luchtmonsters die we hebben genomen allemaal op niveaus zijn geweest die maak ons ​​geen zorgen. ‘

Die vrolijke en onnauwkeurige verklaring werd uitgesproken toen de branden op de site van het World Trade Center bleven branden en smeulen tot vlak voor Kerstmis.

Twee jaar na 9/11  concludeerde een evaluatie door de inspecteur-generaal van de  EPA dat de dienst “niet over voldoende gegevens en analyses beschikte om een ​​dergelijke algemene verklaring af te leggen”, aangezien “er geen monitoringgegevens over de lucht waren voor verschillende verontreinigende stoffen”.

Bovendien ontdekte de inspecteur-generaal dat de president van het Witte Huis van de president van het Witte Huis over milieukwaliteit (CEQ) van president George W. Bush de persberichten van de EPA zwaar had bewerkt ‘om geruststellende verklaringen toe te voegen en waarschuwende te schrappen’.

Hoewel uit genomen monsters bleek dat het asbestniveau in Lower Manhattan tussen de dubbele en drievoudige EPA-limiet lag, bagatelliseerde de CEQ de metingen als “iets boven” de limieten, vond de EPA IG.

Toen de inspecteur-generaal probeerde te achterhalen wie de misleidende persverklaringen had geschreven, konden de onderzoekers “geen EPA-functionaris identificeren die het eigendom claimde” en kregen de stafchef van de EPA te horen dat “de definitieve goedkeuring van het Witte Huis kwam”.

“Ze vertelde ons ook dat andere overwegingen, zoals de wens om Wall Street te heropenen en bezorgdheid over de nationale veiligheid, in overweging werden genomen bij het opstellen van de vroege persberichten van EPA”, aldus het rapport van de  inspecteur-generaal .

Volgens  Scientific American was de WTC-stofwolk het gevolg van het instorten van de Twin Towers en de daaropvolgende branden van 1000 graden Celsius, gevoed door 91.000 liter vliegtuigbrandstof en de gedeeltelijke verbranding van 10 miljoen ton verpulverde bouwmaterialen .

Het puin van het WTC-complex omvatte zware metalen zoals lood, honderden tonnen asbest en polychloorbifenylen (PCB’s) die ‘nog giftiger worden bij verbranding bij hoge hitte, en glasvezels die zich in de longen nestelen’, meldde Scientific American. ‘Het niveau van dioxine gemeten in de lucht nabij de smeulende stapel’ waren de hoogste omgevingsmetingen van dioxine ooit ergens ter wereld, ‘niveaus die minstens 100 keer hoger zijn dan die gevonden benedenwinds van een afvalverbrandingsoven, volgens een  analyse gepubliceerd door EPA-wetenschappers . “

EPA, CDC, SOS

Blader vooruit naar onze COVID-19-ellende waar de hele natie nu zijn adem in houdt voor de laatste “leiding” van een andere drieletterige federale bureaucratie die zich richt op het “beheersen” van een pandemie waar ze niet op hebben gerekend of zich op hebben voorbereid.

Zoals ik in de eerste week van maart voor de Chief Leader meldde, toen het dodental in de VS op 11 stond, stond de Transport Workers United Local 100, die de transitarbeiders van de stad vertegenwoordigt, op gespannen voet met de Metropolitan Transportation Authority, die New York exploiteert metro’s, bussen en forenzentreinen.

Aan de ene kant steunde Local 100 het recht van haar leden om maskers te dragen, terwijl het MTA-management erop stond dat dit volgens de CDC niet nodig was.

“Medische begeleiding geeft aan dat ademhalingsmaskers gezonde mensen niet beschermen – ze zijn ontworpen om te voorkomen dat geïnfecteerde mensen een virus naar anderen verspreiden”, zegt Pat Warren, de hoofdveiligheidsfunctionaris van de MTA. “Aangezien een masker geen deel uitmaakt van het geautoriseerde uniform en op dit moment niet medisch wordt aanbevolen, mogen ze daarom niet worden gedragen door geüniformeerde MTA-medewerkers. In het geval dat begeleiding van federale en nationale gezondheidsautoriteiten een wijziging van dit beleid zou moeten aanbevelen, het zal op dat moment opnieuw worden geëvalueerd. “

De vakbond zette zich terug en drong erop aan dat als doorvoerarbeiders essentieel waren, ze toegang zouden moeten hebben tot persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers en handschoenen, evenals toegang tot testen.

Zoals de meesten van u die dit lezen al zullen weten, heeft de CDC op 3 april haar richtlijnen gewijzigd om het publiek te adviseren hun mond en neus te bedekken met een niet-medisch masker.

Zelfs voordat de CDC flip-flop was, zocht de MTA naar maskers voor de lokale 100 werknemers, die gouverneur Andrew Cuomo ‘heroïsch’ noemde omdat hij doorging met het exploiteren van het essentiële openbare vervoerssysteem van de regio.

Het dodental TWU Local 100 van COVID-19 staat nu in de dubbele cijfers. Meer dan 3.000 MTA-medewerkers, verspreid over de verschillende transitdivisies van de dienst, zijn buitenspel gezet met het virus.

In een interview met de  Chief-Leader gaf Sarah Feinberg, de interim-leider van de MTA’s New York City Transit, vrijelijk toe dat de tegenstrijdige en steeds evoluerende medische begeleiding van de CDC problematisch was voor zowel het publiek als de managers die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van werknemers .

‘Het is echt een bewegend doelwit geweest’, zei ze. ‘Het is ongelooflijk frustrerend.’

Voor Local 100 waren de lessen van 9/11 bijzonder wreed, met bijna 4.000 leden die tijdens de schoonmaakbeurt in een rond het World Trade Center werkten. De vakbond blijft  een medaille toekennen  aan de families van hun leden die bezwijken aan de WTC-gerelateerde ziekte. COVID-19 vormt een bijzonder gevaar voor degenen die met succes hun WTC-kanker hebben verslagen en weer aan het werk zijn gegaan.

Helden hebben maskers nodig

John Samuelsen, president van de Transport Workers Union International, die 150.000 werknemers in de luchtvaart- en doorvoersector in de VS vertegenwoordigt, zegt dat als werkgevers werknemers essentieel gaan aanwijzen, ze moreel verplicht zijn om hen beschermende uitrusting te bieden, zoals maskers en handschoenen.

“Er is een wederzijdse verplichting van de werkgever, echt van de samenleving, om ervoor te zorgen dat wij [essentiële werknemers] niet onnodig worden blootgesteld terwijl we dit werk doen”, zei hij. ‘Dat gebeurt niet alleen door middel van persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook door adequate beperking, zaken als sociale afstand nemen en testen.’

In New Jersey   leidt Hetty Rosenstein de  Communications Worker of America New Jersey , dat 65.000 werknemers in de publieke sector vertegenwoordigt, waaronder werknemers in de psychiatrische ziekenhuizen van de staat, residentiële ontwikkelingscentra en staatsgevangenissen, waar de pandemie een acute uitdaging is.

“We hebben deze PBM hard nodig, en het heeft lang geduurd om hem te krijgen”, zei Rosenstein. “De eerste persoonlijke beschermingsmiddelen moesten naar de ziekenhuizen, dus dan moeten we echt vechten voor iedereen die niet betrokken is bij directe [patiëntenzorg] – en zelfs voor die mensen in directe zorg hebben we niet genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen gekregen.”

Zoals Samuelsen het ziet, heeft COVID-19 het Amerikaanse schrift omgedraaid als het gaat om wie de machtsbalans tussen arbeid en Wall Street bewaart.

‘Er bestaat geen twijfel over, het is een echte rotzooi als de Amerikaanse samenleving zoals we die kennen, het onbelemmerde kapitalisme zal overleven  ‘, zei hij. “Deze pandemie heeft het absolute feit dat het in dit land produceert en de Amerikaanse samenleving aandrijft, zeer duidelijk gemaakt.”

Ken de wetenschap

Ter nagedachtenis aan de duizenden eerstehulpverleners en burgers die zijn gestorven aan blootstelling aan het milieu van 9/11, mogen werknemers niet worden gepest door managers of overheidsinstanties die mogelijk bijbedoelingen hebben op economisch of politiek gebied voor een voortijdige terugkeer naar “normaal”.

De genieën zagen het niet aankomen en degenen die het wel deden, bagatelliseerden. Ons nationale topleiderschap blijft een  effectieve reactie  op deze existentiële dreiging afzwakken door erop te staan ​​dat alle 50 staten op de “vrije markt” voor PBM tegen elkaar bieden.

Als gevolg hiervan zullen nog meer gezondheidswerkers het virus oplopen, verspreiden onder het publiek dat ze proberen te genezen en ernstig ziek worden of zelf sterven, wat ons collectieve vermogen om het virus te beheersen verder ondermijnt.

Leer jezelf over de wetenschap. Houd u aan de officiële richtlijnen, maar blijf deze onderzoeken. Vraag jezelf altijd af: hoe weet ik wat ik weet?

Thanks to: https://www.insidernj.com/

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord