Chaos in Wisconsin: de verkiezing dinsdag zal waarschijnlijk doorgaan ondanks meerdere waarschuwingen

Chaos in Wisconsin: de verkiezing dinsdag zal waarschijnlijk doorgaan ondanks meerdere waarschuwingen

6 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Wisconsin GOP weigert persoonlijk stemmen te annuleren – is dit een voorproefje van de tactieken voor het onderdrukken van kiezers dit najaar?

Ondanks waarschuwingen van volksgezondheidsdeskundigen en juridische uitdagingen door stemrechtgroepen, zullen de democratische primaire en staats- en lokale verkiezingen in Wisconsin dinsdag doorgaan, nadat de Republikeinse staatswetgevers hebben geweigerd een voorstel in behandeling te nemen om de meeste persoonlijke stemmen te annuleren in het licht van de coronavirus pandemie.

Nadat de democratische gouverneur Tony Evers  de  wetgevers had opgedragen om zaterdagmiddag bijeen te komen om te overwegen de kiezers hun stembiljetten tot 26 mei te laten opsturen, in navolging van  15 andere staten , kwam de door de GOP geleide wetgevende macht bijeen in het Capitool – maar de zitting werd binnen enkele seconden verdaagd, weigeren actie te ondernemen.

Patrick Marley on Twitter

Rep. Tyler August convenes and adjourns the state Assembly in 17 seconds and declines to take any action on delaying Tuesday’s election, as requested by Gov. Tony Evers because of COVID-19. https://t.co/e6B65TPBQ1

Volgens  Politico ,  is Evers zal naar verwachting geen verdere actie te ondernemen om Wisconsin kiezers weerhouden om ofwel verzamelen op een slinkende aantal stembureaus op dinsdag – riskeren insleep en de verspreiding van de coronavirus – of af te zien van het recht om te stemmen in de primaire en andere belangrijke verkiezingen.

Republikeinen in de staat heeft één actie op zaterdag met betrekking tot de verkiezingen, met de vraag het Amerikaanse Hooggerechtshof een lagere rechtbank te blokkeren uitspraak door US District Rechter William Conley, die  besteld  verkiezing ambtenaren vorige week om de termijn voor het aanvragen van een afwezige stemming en om kiezers tot 14 april om de stembiljetten terug te sturen.

Dan Shafer on Twitter

@wisgop is willing to go to the U.S SUPREME COURT to make sure people don’t have enough time to return absentee ballots. My mentions have been FULL of people who requested ballots weeks ago and have not yet received them. This is the response to a life-threatening pandemic? https://t.co/sldmI9T9hP

Evers is naar verluidt bezorgd dat het nemen van verdere stappen om persoonlijk stemmen te stoppen volgens Politico averechts kan werken:

Als de kwestie voor het Hooggerechtshof van Wisconsin ligt, dat een Republikeinse meerderheid heeft, loopt Evers het risico onbedoeld een precedent te scheppen dat zijn noodbevoegdheden nadelig zou kunnen beïnvloeden. … Daarnaast wil het kantoor van de gouverneur niet al zijn politieke kapitaal besteden in een strijd om de verkiezingen te verplaatsen, omdat het wetgevende leiders van de GOP nodig heeft om te spelen op een breder financieringspakket voor coronavirus.

De Democratische Partij van Wisconsin, burgemeesters in de hele staat, burgerrechtenorganisaties en senator Bernie Sanders hebben zich allemaal bij de volksgezondheidsfunctionarissen gevoegd en hebben er bij de staat op aangedrongen de persoonlijke stemming te stoppen om zich te houden aan Evers ‘  verblijfsvergunning op 25 maart , in het licht van de pandemie. Er zijn meer dan 2.000 gevallen van coronavirus gemeld in Wisconsin en er zijn minstens 56 mensen overleden. 

Naast de democratische presidentsverkiezingen tussen Sanders en voormalig vice-president Joe Biden, zullen stemmers in Wisconsin dinsdag stemmen uitbrengen bij verschillende lokale verkiezingen en de race van het hooggerechtshof van de staat tussen de conservatieve rechter Daniel Kelly en de liberale Jill Karofsky. Een overwinning voor Kelly zou de conservatieve 5-2 meerderheid op het veld veiligstellen. Zoals president Donald Trump   vorige week suggereerde , kan een lage opkomst als gevolg van de pandemie de stoel van Kelly helpen beveiligen. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Washington's Mighty Warriors: Dodgers en schurken

Biden heeft zich bij de Republikeinen gevoegd en heeft er bij   de staat op aangedrongen de verkiezingen volgens plan voort te zetten, en  zei  vorige week dat het een zaak is van “de rechtbanken en de mensen van Wisconsin om te beslissen” – een positiejournalist Jeremy Scahill noemde zondag “roekeloos”.

jeremy scahill on Twitter

The COVID-19 pandemic is being exploited for voter disenfranchisement by the GOP in Wisconsin & other states. It also impacts the Democratic presidential primary. Democrats should be opposing this and demanding postponement or mail-in voting only. Any other position is reckless.

James Conway, een expert op het gebied van infectieziekten aan de Universiteit van Wisconsin, noemde het plan van de staat om verder te gaan met persoonlijk stemmen “echt onverantwoordelijk” en een plan dat de geloofwaardigheid van de begeleiding van de volksgezondheid die sociale afstand nastreeft, zou schaden. 

‘Het lijkt gewoon echt onverantwoord om deze ene grote uitzondering te maken’, vertelde Conway  aan  de Milwaukee Journal-Sentinel ‘Vanuit een volksgezondheidsstandpunt is het zowel de verkeerde boodschap als het vergt een enorme gok.’

De verkiezingen van dinsdag zullen naar verwachting in verwarring en chaos vastlopen, omdat het coronavirus het aantal beschikbare opiniepeilers om verkiezingssites te leiden drastisch heeft verminderd. Milwaukee, de grootste stad van de staat met bijna 600.000 inwoners, heeft naar verwachting slechts vijf stemlokalen in plaats van de gebruikelijke 180. 

Molly Beck on Twitter

Milwaukee election officials just announced the city will have just five polling locations for Tuesday’s election instead of the 180 they typically do amid a massive poll worker shortage. Up to 50,000 MKE voters are expected to vote, which means 10,000 could show up at each site

Molly Beck on Twitter

Meanwhile, state health officials have asked people not to be in contact with more than five people total.

Voorzitter van de Democratische Partij van Wisconsin, Ben Wikler, was een van degenen die op sociale media waarschuwden dat de manoeuvre van de Republikeinen in de staat tijdens het weekend waarschijnlijk een voorproefje is van de tactiek van de GOP op nationale schaal tijdens de algemene verkiezingen van dit jaar.

Ben Wikler on Twitter

The whole country should tune in to what Republicans are doing now in Wisconsin. It’s a preview of how they’ll politically weaponize Coronavirus on a national scale. https://t.co/Cwi4IK0d08

De acties van de Wisconsin GOP tijdens het weekend zouden de congresdemocraten ervan moeten overtuigen “geen nieuwe jota van leverage over te geven totdat de verkiezingen veilig zijn en de bepalingen voor economisch herstel automatisch zijn”, schreef Brian Beutler, redacteur van Crooked Media.

‘Congresdemocraten moeten letten op wat er momenteel in Wisconsin gebeurt’, schreef Beutler  .Lees ook:  De belasting mag gewoon u ter gronde richten oplichter Menno Snel mag blijven

Comments

comments