Voedselbanken waarschuwen dat ze binnenkort zonder voedsel komen te zitten terwijl het economisch lijden in heel Amerika explodeert

Voedselbanken waarschuwen dat ze binnenkort zonder voedsel komen te zitten terwijl het economisch lijden in heel Amerika explodeert

6 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Wat gaan hongerige Amerikanen doen als de voedselbanken geen voedsel meer voor hen hebben? In de afgelopen weken zijn we getuige geweest van de grootste piek in de werkloosheid in de hele Amerikaanse geschiedenis . Aangezien de meeste van die arbeiders geen kussen hadden om op te vertrouwen, zijn velen van hen gedwongen om vrijwel onmiddellijk noodhulp voor zichzelf en hun families te zoeken. Natuurlijk was ons nationale netwerk van voedselbanken niet gebouwd om dit soort scenario’s aan te kunnen, en zoals je hieronder zult zien, beginnen veel van hen al zonder voedsel te zitten. Maar als het aan het begin van deze nieuwe economische neergang zo erg is, hoe zal het er dan over een paar maanden uitzien?

Het is absoluut noodzakelijk dat mensen begrijpen dat we ons nu op onbekend terrein bevinden. Op dit moment waarschuwt zelfs het hoofd van het IMF dat deze nieuwe economische crisis “veel erger” zal zijn   dan de laatste recessie …

De pandemie van het coronavirus heeft een economische crisis ‘als geen ander’ veroorzaakt – een die veel erger is dan de wereldwijde financiële crisis van 2008, zei de topfunctionaris van het Internationaal Monetair Fonds vrijdag.

‘Nooit in de geschiedenis van het IMF zijn we getuige geweest van een stilstand van de wereldeconomie’, zei Kristalina Georgieva, algemeen directeur van het IMF, op een persconferentie.

En natuurlijk zien we nu al economische cijfers in de Verenigde Staten die absoluut alles wegblazen waar we in 2008 en 2009 getuige van waren. Ik weet niet dat een van ons ooit had verwacht een week te zien als 6.6. miljoen Amerikanen zouden nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen indienen.

How Things Work on Twitter

These are the US unemployment claims in their historical context https://t.co/NJAqPl9BVg

Aangezien deze ‘coronavirus shutdown’ in het hele land voortduurt, zullen de Amerikaanse economische cijfers in de nabije toekomst een nachtmerrie blijven. Wat Morgan Stanley voor het tweede kwartaal verwacht, is in feite  ronduit angstaanjagend …

Na het rapport van vrijdag verlaagde Ellen Zentner, hoofdeconoom van de VS bij de in New York gevestigde investeringsbank Morgan Stanley, haar groeiprognose voor het bruto binnenlands product voor het tweede kwartaal tot -38 procent op jaarbasis. Ze zegt dat de Amerikaanse economie 21 miljoen banen zal verliezen, waardoor het werkloosheidscijfer oploopt tot 15,7 procent, een niveau dat sinds de Grote Depressie niet meer is bereikt.

Natuurlijk zijn de mensen die de meeste pijn zullen voelen, degenen op de laagste treden van de economische voedselketen.

Volgens  Bloomberg vormen zich “broodlijnen” zelfs in enkele van de rijkste gebieden van het land …

Nu meer dan 10 miljoen mensen in het hele land plotseling werkloos zijn, ontstaan er broodlijnen in de schaduw van bevoorrechte enclaves zoals deze in Florida.

De afgelopen twee weken heeft het keukenpersoneel van Howley’s gratis maaltijden bereid – onlangs werd het gerookte barbecuekip met rijst en bonen en salade geserveerd – voor duizenden ontslagen werknemers van de restaurants en resorts in Palm Beach met luiken. De rijen lunches en diners met bruine zakken zijn een vroege waarschuwing dat de inkomenskloof van het land op het punt staat groter te worden als gevolg van de Covid-19-crisis en de diepe recessie die het met zich meebrengt.

Elders staan ​​voertuigen bij het krieken van de dag in de rij bij voedselbanken in de Verenigde Staten.

Feeding America is het grootste netwerk van voedselbanken in het land en de vraag die ze nu zien  is ongekend …

Miljoenen mensen die pas werkloos zijn, bedoelen voedselbanken, voedselpantry’s en gaarkeukens zien een stroom van nieuwe klanten aan hun deur verschijnen, net zoals het aanbod afneemt als gevolg van de groeiende vraag van thuisblijvende consumenten.

Voedselbanken rapporteren gemiddeld een vraagstijging van 40%, zei Katie Fitzgerald, chief operating officer bij Feeding America, een netwerk van 200 voedselbanken en 60.000 voedselpantry’s en maaltijdprogramma’s in het hele land. Sommigen zeggen dat ze dubbel zien om het aantal mensen dat om hulp vraagt ​​te verviervoudigen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHelaas gebeurt dit op hetzelfde moment dat donaties aan voedselbanken ver beneden zijn. De locaties van Feeding America worden meestal zwaar bevoorraad door grote retailers, en op dit moment hebben die retailers het heel moeilijk om hun eigen schappen gevuld te houden.

Als gevolg hiervan waarschuwt Fitzgerald dat sommige Feeding America-locaties binnenkort “niet genoeg voedsel hebben om te verdelen” …

‘Voedselbanken zouden heel goed zo laag kunnen raken met hun voorraden dat ze niet genoeg voedsel zouden hebben om te verdelen’ , zei ze.

Louisiana is uitgegroeid tot een van de nationale hotspots van de uitbraak van het coronavirus en de dingen daar zijn bijzonder nijpend.

In feite zegt het hoofd van de Greater Baton Rouge Food Bank dat zijn faciliteit nog maar  “een paar weken te eten heeft” …

Mike Manning, president van de voedselbank, zei dat de gebruikelijke voedselbronnen voor de behoeftigen in 11 parochies opdrogen, terwijl de bewoners hun koelkasten en planken thuis opbergen tijdens de coronaviruspandemie.

“Onze voorraad is aanzienlijk gedaald”, zei Manning donderdag. ‘ We kijken naar een paar weken resterend voedsel , tenzij we verlichting kunnen vinden bij de federale overheid en Feeding America’, een nationaal netwerk van meer dan 200 voedselbanken.

Maar ze hebben tenminste nog niemand hoeven af ​​te wijzen.

Bij de Greater Pittsburgh Community Food Bank   zijn de afgelopen dagen honderden voertuigen afgewezen …

De Greater Pittsburgh Community Food Bank leverde tijdens drie recente evenementen voedsel aan ongeveer 4.000 voertuigen, maar moest er honderden afslaan . Het verkeer werd kilometers lang ondersteund , zei Lisa Scales, de CEO van het bureau.

Maandag stonden al om 09.00 uur ET 40 auto’s opgesteld, hoewel de distributie pas om 12.00 uur begon. Meer dan 800 voertuigen ontvingen uiteindelijk dozen met boodschappen.

Hoe langer deze ‘sluiting van het coronavirus’ duurt, hoe dieper de wanhoop zal worden.

En zelfs nadat de “shelter-in-place” -orders eindelijk zijn opgeheven, bleek uit een recent onderzoek dat de meeste Amerikanen van  plan zijn om door te gaan met hun honger …

Een meerderheid van de Amerikanen trekt zich terug en zegt dat ze volgens een nieuwe peiling sociale afstand zullen blijven nemen of thuis zullen blijven, zelfs als de sluitingsbevelen worden opgeheven.

Terwijl 87% van het Amerikaanse publiek thuis blijft – ongeacht of het al dan niet is opgelegd door de staat of lokale gemeenten – zijn de meesten van plan dit gedurende heel april te blijven doen, volgens de enquête van de  Huffington Post / YouGov-enquête .

Dus de waarheid is dat er niet snel een terugkeer naar “normaal” zal plaatsvinden.

Zolang een substantieel deel van de bevolking bang is voor het coronavirus, zal economisch gedrag gewoon niet terugkeren naar oude patronen.

En uit hetzelfde onderzoek dat ik zojuist citeerde, bleek dat maar liefst 62 procent van alle Amerikanen gelooft dat deze pandemie “blijvende gevolgen voor de natie” zal hebben …

“Slechts ongeveer een kwart van de Amerikanen zegt te verwachten dat de zaken snel weer normaal zullen worden in het land, waarbij 62% blijvende gevolgen voor de natie verwacht. De rest weet niet wat er gaat gebeuren. ‘

De komende dagen zullen er economische ups en downs zijn en zullen de financiële markten wild blijven fluctueren, maar de waarheid is dat de ‘goede tijden’ voorgoed voorbij zijn.

En vergeet niet dat dit coronavirus nog maar het begin is en dat er nog veel meer uitdagingen op komst zijn .

Als “de perfecte storm” zich ontvouwt, vergeet dan niet degenen die u van tevoren over al deze dingen hebben gewaarschuwd.

Dit zijn werkelijk ongekende tijden en het niveau van economisch leed waarvan we al getuige zijn, staat buiten de hitlijsten.

Helaas is de pijn voor gewone Amerikanen nog maar net begonnen, en dat zal enorme gevolgen hebben voor onze samenleving als geheel.Comments

comments