WTF De oproep van Trump aan sportcommissarissen laat alles zien wat er mis is met onze pandemische reactie

WTF De oproep van Trump aan sportcommissarissen laat alles zien wat er mis is met onze pandemische reactie

6 april 2020 1 Door Indignatie redactie

In een microkosmos van zijn dodelijke verkeerde behandeling van het coronavirus, riep Trump op tot de sportwereld om ‘eerder dan later’ haar deuren te openen.

Er is keer op keer gezegd: het virus maakt de tijdlijn, niet wij mensen. We zullen terugkeren naar een functionerende samenleving wanneer de dreiging van het nieuwe coronavirus voorbij is. Daar zal geen enkele vorm van wishful thinking verandering in brengen, maar wanneer leiders valse hoop verspreiden, creëren ze verwachtingen waaraan niet kan worden voldaan en vergroten we onze collectieve onwetendheid.

Dat heeft Donald Trump niet tegengehouden. De president en een selecte groep van de machtigste sportcommissarissen kwamen zondag bijeen voor een telefonische vergadering, waarin Trump verklaarde dat de sportwereld ‘eerder dan later’ opnieuw zou lanceren. ESPN NFL reporter en toegang koopman Adam Schefter was uit aan het hoofd van de lijn, ademloos tweeten , “Naar conference call met major league sport commissarissen op zaterdag, president Donald Trump zei dat hij gelooft dat de NFL seizoen moet beginnen op tijd in september.”

Alle sportwebsites citeerden Trump later op de dag al snel uitgebreid uit zijn persbriefing / campagnevergadering en zeiden : ‘Ik wil fans terug in de arena’s, ik denk dat het is … wanneer we er klaar voor zijn. Zo snel mogelijk natuurlijk. En de fans willen ook terug zijn. Ze willen basketbal en honkbal en voetbal en hockey zien. Ze willen hun sport zien. Ze willen de golfbanen opgaan en mooie, schone, mooie frisse lucht inademen. ”

Trump, zoals ESPN opmerkte, tweette ook naar honkbalspelers in de Little League en vertelde hen dat hun seizoen ‘ binnenkort ‘ zou beginnen .

Dit scenario heeft nauwkeurig gemodelleerd hoe sportjournalistiek vaak werkt: je krijgt toegang tot informatie in ruil voor het niet te kritisch schrijven over je onderwerp. Meestal is het grotendeels onschadelijk, precies zoals de ‘speelgoedafdeling’ van de mediawereld haar zaken doet. In de context van een coronaviruspandemie is de houding van het telefoontje van Trump aan commissarissen – waarbij Lisa Baird, de commis van de National Women’s Soccer League, grofweg werd uitgesloten – nalatig, zo niet dodelijk.

Allereerst stelt het de verwachting dat het virus op de een of andere manier zal worden beëindigd volgens het schema waarnaar NFL-commissaris Roger Goodell en het herverkiezingsschema van Trump verlangen. Dit is niet gebaseerd op wetenschap, alleen op de winstgedreven wil van het atletisch-industriële complex van meerdere miljarden dollars om de treinen op tijd te laten draaien.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Regeringsleiders EU willen gestandaardiseerd vaccinpaspoort bij reizen

Ten tweede negeert het de kwestie van de veiligheid van de speler en de ventilator vrolijk. De competities kunnen niet terugkomen voordat de gezondheid van iedereen veilig kan worden gesteld. Voormalig directeur van Green Bay Packers, Andrew Brandt, zei dat een ervaren NFL-speler hem opbelde en deze saillante vraag stelde: “Als ze ons vertellen dat we weer spelen, zelfs zonder fans, moeten we dan spelen? Wat als onze persoonlijke arts het afraadt? ‘ Het spreekt boekdelen dat op verzoek van Trump van de commissarissen geen van de sportverenigingen was vertegenwoordigd. Als de veiligheid van spelers wordt genegeerd, zouden de laatste mensen die men zou willen noemen de mensen zijn die zijn belast met het verdedigen van die spelers en hun recht om hun sport te beoefenen zonder te worden opgeofferd aan deze pandemie.

Ik communiceerde met zowel de National Football League Players Association als de National Basketball Players Association over de kwestie van de veiligheid van spelers en de haast om terug te keren. De NFLPA heeft duidelijk gemaakt dat zij deze situatie van zeer nabij volgt, waarbij de veiligheid van spelers de grootste zorg is.

Michele Roberts of the NBPA e-mailed me, “Our players are super eager to get back on the court. They love basketball, love playing basketball and love bringing the competition to our fans. These preceding weeks have been tough. That said, as members of the community, our players, too, appreciate that the most important goal for our country is to assure the health and safety of its citizens. Yes, they are anxious to resume play. However, only under circumstances that are safe for them, team staff and the communities in which any games would be scheduled. We are optimistic, but patient. Safety first.”

Lees ook:  Wat gebeurt er in Israël? Heeft iemand het al bedacht?

In zoveel opzichten weerspiegelt de arrogante houding van Trump over het hervatten van professionele sporten zijn benadering van het hele virus. Hij dringt veel valse hoop aan, niet gesteund door wetenschap, en ontwierp meer om een ​​nieuwscyclus te winnen met gedachten aan een Sugarcandy Mountain van sporten gebouwd op de rug van onze wegwerpbare atletische helden. Het weerspiegelde ook via onze sportmedia de manieren waarop de reguliere media, op enkele opmerkelijke uitzonderingen na, deze president niet ter verantwoording hebben geroepen.

Als er één sport is die nog steeds op tv te zien is, is het Lucy van Trump die de voetbal weghaalt van Charlie Brown in de media, die zich alleen verwondert over de toonverandering van Trump om hem een ​​senator in quarantaine van het coronavirus te zien bespotten of herinneringen op te halen aan zijn dagen van ‘dating’-modellen , terwijl duizenden sterven.

De sportmedia kunnen op dit moment een cruciale rol spelen door Trump en de sportcommissarissen ter verantwoording te roepen en ervoor te zorgen dat ze geen bizarre voorspellingen doen over het hervatten van het spel of spelers aanbieden als een offer aan onze amusementslust. Ze hebben die test gisteren niet gehaald.

We kunnen beter zijn dan het persbureau van het Witte Huis, de leugens uitroepen en ervoor zorgen dat sport terugkomt als onze samenleving terugkeert. Het virus bepaalt de tijdlijn. Als dat niet onze lodestar is, dan zijn we verdwaald.Lees ook:  Topambtenaren van de VS komen samen om 'militaire opties' te bespreken in Venezuela, terwijl Rusland waarschuwt voor 'ernstige gevolgen' als Amerika binnenvalt

Comments

comments