LAATSTADIUMKAPITALISME ‘Wie gaat ervoor betalen?’ De laatste woorden van een stervende patiënt voordat ze op een beademingsapparaat worden geplaatst


In een land dat toonaangevend is in het verlagen van budgetten en het aanmoedigen van individualisme, was het van bovenaf niet reageren op het coronavirus een unieke Amerikaanse smaak.

Wie gaat betalen? Dat waren de laatste woorden die een patiënt die aan COVID-19 stierf, aan Derrick Smith vroegen, een gediplomeerd geregistreerde verpleegster-anethetist in New York City. De man leek zich meer zorgen te maken over de mogelijke kosten die hij en zijn gezin zouden kunnen maken dan het verlies van zijn eigen leven. Smith deelde zijn ervaring in een nu virale Facebook- post over wat hij beschreef als de slechtste ervaring uit zijn professionele carrière.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10112417353081769&set=a.10100104991473129&type=3&theater

“[Zijn] laatste woorden die ik nooit zal vergeten // de reactie die mijn patiënt naar adem snakte (tussen moeizame ademhalingen) naar mij en mijn team, nadat we hadden uitgelegd dat hij moest worden geïntubeerd en op een beademingsapparaat moest worden geplaatst. Vervolgens belden we zijn vrouw om hem met haar te laten praten over wat waarschijnlijk zijn laatste kans was, aangezien veel patiënten niet herstellen nadat ze een slang hebben gekregen, ‘schreef hij, en beschreef hij dat een stervende patiënt zijn laatste woorden moest horen gebruiken om zich zorgen te maken over de financiën van de gezondheidszorg als’ hartverscheurend op het volgende niveau. ‘

Helaas komt dit unieke Amerikaanse verhaal maar al te vaak voor. In 2018 smeekte een vrouw uit Boston, verpletterd door een metro bij een bizar ongeval, toeschouwers die probeerden haar te redden geen ambulance te bellen. Haar medeforensen wisten waarom: de kosten van een enkele ambulancereis in de Verenigde Staten kunnen meer dan $ 8.400 bedragen . Medische rekeningen zijn de belangrijkste oorzaak van faillissementen in Amerika en de prijzen van medicijnen liggen ver boven die van andere landen. Bijvoorbeeld, in de VS gemaakte hiv-medicatie die in Australië voor $ 8 wordt verkocht, kost in de Verenigde Staten ongeveer $ 2.000. MintPress Nieuws sprak dinsdagavond met Smith. Hij zei dat wat zijn patiënt hem vertelde zo schokkend was, omdat hij in zijn rol meestal de luxe heeft om zich niet bewust te zijn van de financiële situatie van patiënten. Maar dit was een al te reëel voorbeeld van een disfunctioneel gezondheidszorgsysteem op het werk.

Smith pleitte hartstochtelijk voor de VS om snel over te stappen op een uitgebreid genationaliseerd gezondheidssysteem. Hij citeerde een recent artikel en schreef:

Nu COVID-19 zich over de hele wereld verspreidt en nu meer dan 700.000 mensen in 194 landen en gebieden treft, is er een duidelijk verschil in hoe goed de verschillende landen de pandemie onderdrukken. De landen met universele, door de overheid gefinancierde gezondheidszorgstelsels zijn beter in staat om hun reacties en zorg voor zieken te coördineren. Ze waren de snelste om de verspreiding van het virus te vertragen. ‘

‘We hebben een tertiair systeem. We gaan niet over primaire preventie. We gaan niet eens over secundair. Helaas is een van de grotere lasten dat patiënten naar de eerste hulpafdeling komen wanneer hun ziekte [al] in het meest acute stadium is… het is verre van ideaal ”, vertelde hij aan MintPress .

De VS zijn een uitschieter in de ontwikkelde wereld in het niet verstrekken van universele gezondheidszorg. De afgelopen week zijn miljoenen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt, en dus ook hun op werkgevers gebaseerde ziekteverzekering. Ongeveer 160 miljoen mensen vertrouwen op dit systeem en dreigen op elk moment hun gezondheidsplan te verliezen. Op weg naar een systeem als dat van elk ander rijk land is erg populair bij het Amerikaanse publiek; sommige peilingen laten zien dat bijna driekwart van de Amerikanen, waaronder een meerderheid van de Republikeinen, voorstander is van Medicare for All. Een meerderheid van de artsen in de particuliere gezondheidszorg is het met Smith eens over de noodzaak van onmiddellijke verandering.

De implementatie zou te duur zijn. Uit een recente meta-analyse bleek zelfs dat 91 procent van alle peer-reviewed wetenschappelijke studies aantoonde dat een gezondheidszorgsysteem met één betaler zoals Medicare for All het land geld zou besparen , 86 procent vond dat al in jaar één van alle besparingen zou worden bespaard overgang.

Het probleem is echter politiek. Republikeinen blijven standvastig tegen elke uitbreiding van de openbare gezondheidszorg en blijven proberen de Affordable Care Act te vernietigen. Maar de vermoedelijke Democratische kandidaat Joe Biden is ook verdubbeld en verdrievoudigd op zijn verzet tegen Medicare for All, en herhaalde dat hij zelfs een veto zou uitspreken over elk wetsvoorstel dat door het Huis en de Senaat was aangenomen en dat er naartoe probeerde te gaan, waardoor de Amerikanen gedoemd werden dure medicijnen te blijven rantsoeneren , gebruik visantibiotica en hondeninsuline als gevaarlijke vervangers voor de menselijke geneeskunde en verkoop bloed om pillen te kopen. Ondanks dat ze constant worden geprezen om hun heldendom, worden artsen in de Verenigde Staten geconfronteerd met loonsverlagingen als reactie op de COVID-19-pandemie, omdat andere ziekenhuisafdelingen met winstoogmerk hun zaken hebben misgelopen.

Smith is er vast van overtuigd dat het probleem een ​​systemisch probleem is, en onthulde dat een ander verkooppunt contact met hem opnam die zijn virale post alleen maar als een partijdige kwestie wilde beschouwen, die de mislukkingen van Trump benadrukte. ‘Eerlijk gezegd denk ik dat het een tweeledige inspanning is die zaken heeft veroorzaakt die de problemen veroorzaken waar wij als eerstelijns zorgverleners de stukken vanaf dit punt afhalen. Het is niet slechts één regering, het is de hele regering, ”vertelde hij ons en bekritiseerde de presentatie van de crisis in de corporate pers. 

Ik denk niet dat de reguliere media goed kunnen laten zien wat er echt gebeurt. Ik heb het gevoel dat ze meer gefocust zijn op het tonen van een lege supermarkt en spullen die gewoon consumentisme verkopen in tegenstelling tot de openhartige realiteit. ”

https://twitter.com/JordanUhl/status/1237216418518704128

New York is het wereldepicentrum van het coronavirus. Als de recente trends aanhouden, zullen er dinsdag meer bevestigde gevallen alleen in New York zijn dan in enig ander land ter wereld. Bij zowel infecties als sterfgevallen heeft de stad heel China overtroffen. ‘We doen ons best’, zei Smith, ‘maar mensen sterven links en rechts, niet overdreven.’ Geïmproviseerde lijkenhuizen – gekoelde trailers vol carrosserieën – zijn door de stad ontstaan. ‘Het is iets waarvan ik denk dat niemand het zich ooit eerder heeft voorgesteld,’ voegde hij er somber aan toe. 

Erger nog, Smith denkt dat ‘we nog maar aan het begin staan. Ik denk niet dat we statistisch gezien in de buurt van onze top zijn. ‘ COVID – 19 is “ongekend op verschillende manieren … het virus zelf waar we nog zoveel over leren. Zoveel mensen worden zo snel ernstig ziek, ik heb nooit gedacht of gezien dat onze gezondheidszorg zo’n klap kreeg, ‘zei hij. ‘Dit is iets dat niemand van ons ooit echt heeft gezien.’

Ziekenhuizen worden overspoeld met patiënten en er worden gevangenen gemaakt om massagraven te graven voor slachtoffers op Hart Island in de Bronx. Wekenlang beweerde de regering-Trump dat het virus een liberale ‘hoax’ was die bedoeld was om hem uit het Witte Huis te verwijderen. Vervolgens bracht het tegenstrijdige adviezen uit; de president stelde zelfs voor dat kerken op Paaszondag vol zouden moeten zijn. In een land dat de wereld leidde in het verlagen van budgetten en het aanmoedigen van individualisme, was het top-down falen om te reageren een unieke Amerikaanse smaak. “Deze situatie is verreweg het ergste wat ik heb gezien in mijn collectieve 12 jaar van intensieve zorg en anesthesie,” concludeerde Smith, “dit land is echt een mislukte staat, en het is zo misselijk om uit de eerste hand getuige te zijn, meer schaamteloos dan ooit. “

Feature foto | Medisch personeel dat persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, verwijdert lichamen uit het Wyckoff Heights Medical Center op 2 april 2020 in de wijk New York in Brooklyn. Mary Altaffer | AP

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord