Bereid je voor om je wereldbeeld en burgerrechten te laten vernietigen

Bereid je voor om je wereldbeeld en burgerrechten te laten vernietigen

8 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Een week na de aanslagen van 11 september  werd het eerste ontwerp van de  burgerrechtenverzwarende Amerikaanse PATRIOT-wet op magische wijze  geïntroduceerd . Wetgevers gaven  later toe  dat ze niet eens de tijd hadden gehad om de honderden pagina’s van de geschiedenisvormende wet door te lezen voordat ze de volgende maand werden aangenomen, maar op de een of andere manier waren de auteurs in staat om alle benodigde informatie te verzamelen en de hele zaak in te schrijven een week.

Dit kwam omdat het meeste werk al was gedaan. CNET  meldde  in 2008 het volgende :

“Maanden voordat de bomaanslag in Oklahoma City plaatsvond, diende [toenmalig senator Joe] Biden een ander wetsvoorstel in, de  Omnibus Counterterrorism Act van 1995 . Het gaf een voorvertoning van de Patriot Act van 2001 door toe te staan ​​dat geheim bewijsmateriaal werd gebruikt in vervolgingen, door de Foreign Intelligence Surveillance Act en afluisterwetten uit te breiden, waardoor een nieuwe federale misdaad van ‘terrorisme’ ontstond die zou kunnen worden ingeroepen op basis van politieke overtuigingen, waardoor het Amerikaanse leger gebruikt bij civiele rechtshandhaving, en permanente detentie van niet-Amerikaanse burgers mogelijk maken zonder rechterlijke toetsing. Het Center for National Security Studies  zei dat het wetsvoorstel zou eroderen ‘grondwettelijke en wettelijke bescherming van het proces’ en zou ‘het ministerie van Justitie machtigen om misdaden te kiezen en te kiezen voor onderzoek en vervolging op basis van politieke overtuigingen en verenigingen’.

Biden’s wetsvoorstel  werd nooit in stemming gebracht , maar na 9/11 zou de toenmalige procureur-generaal John Ashcroft zijn wetsvoorstel hebben gecrediteerd met de grondslagen van de USA PATRIOT Act.

‘Burgerlijke libertariërs waren ertegen’, zei Biden  in 2002  over zijn wetsvoorstel. ‘Direct na 1994, en u kunt dit aan de procureur-generaal vragen, want ik kreeg een telefoontje toen hij de Patriot Act introduceerde. Hij zei: ‘Joe, ik introduceer de act eigenlijk zoals je hem in 1994 schreef.’ ‘

Ik wijs hierop omdat het nu belangrijker dan ooit is om te beseffen dat machtsstructuren (en hun idioten zoals Biden) kansen kunnen en zullen grijpen om reeds bestaande autoritaire agenda’s uit te rollen. We weten dat het gebeurde na 11 september en we kunnen er absoluut zeker van zijn dat het nu gebeurt.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

Good thread compiling the many, many authoritarian measures which governments around the world have implemented and are preparing to implement to deal with the virus. https://t.co/cZ3KnMzdPp

Commentator en satiricus CJ Hopkins heeft momenteel een  lange, lange, lange, lange draad  op Twitter, die tientallen en tientallen griezelige Orwelliaanse stappen verzamelt die zijn genomen door regeringen over de hele wereld en door Silicon Valley-techreuzen als reactie op het virus via de afgelopen drie weken. Ik benadruk hoe lang de draad is, want als je denkt dat je er doorheen bent gescrold, heb je dat waarschijnlijk niet gedaan; zorg ervoor dat je blijft klikken op “meer antwoorden” totdat je bij de huidige items.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Kinderhulporganisatie: regeringen moeten onmiddellijk 9.000 IS-kinderen uit Syrië halen

Ik moedig iedereen ten zeerste aan om door de thread te bladeren als je de kans krijgt om een ​​idee te krijgen van de omvang en reikwijdte van de drastische maatregelen die over de hele wereld worden geïmplementeerd, en misschien een bladwijzer maakt en af ​​en toe blijft controleren op updates. De hele thread bestaat uit mainstream media-artikelen met fragmenten; sommige inzendingen zijn meer schokkend dan andere, maar als geheel genomen wordt het duidelijk dat we kijken naar een heleboel macht die wordt overgedragen aan het soort instellingen dat historisch gezien geen goede dingen doet als ze veel meer macht krijgen.

En dit zijn slechts de stappen die we kennen.

In hoeverre zijn deze drastische, opdringerige, autoritaire maatregelen gerechtvaardigd? Het antwoord is naar mijn inschatting nog niet duidelijk. Er zijn te veel onbekenden over het virus, te veel onbekenden over de reacties erop en te veel onbekenden over wat er precies achter de sluier van geheimhouding gaande is bij ondoorzichtige overheidsinstanties over de hele wereld. Er is  een argument dat deskundige epidemiologen beweren  dat er geen tijd is om perfect zeker te zijn van deze dingen voordat je met een pandemie te maken krijgt, dat snelheid van essentieel belang is en aarzelen vanwege de angst om iets verkeerds te krijgen miljoenen levens kan kosten. Misschien is dat waar; Ik ben geen epidemioloog en ik weet het niet.

Wat ik wel weet, is dat er enorme veranderingen plaatsvinden en dat machtige mensen absoluut samenzweren om hun eigen belangen te bevorderen terwijl dit zich ontvouwt. Er zijn veel theorieën over wie specifiek met wie samenzweert en de specifieke manier waarop ze dat doen, en ze worden door gevestigde loyalisten afgedaan als ‘samenzweringstheorieën’ alsof dat op zichzelf een soort argument is. Dat er samenzweringen plaatsvinden, is eigenlijk gewoon  een feit dat duidelijk is voor elke volwassene  met een volwassen begrip van de wereld, en het kan nuttig zijn om theorieën te verzinnen over hoe dat zou kunnen gebeuren; theorieën over samenzweringen te noemen wat ze op een kleinerende toon doen, maakt ze niet ongeldig.

Er zijn een heleboel theorieën over wat er achter de schermen gebeurt met deze pandemie en het beleid dat wordt ingevoerd om erop te reageren. Sommige zijn slim en relatief goed onderbouwd, sommige zijn dom en geworteld in veralgemeende paranoia of partijdige idiotie, vele zijn in tegenspraak met elkaar en velen zouden op een of andere manier in elkaar kunnen passen. Ik heb persoonlijk niet genoeg bewijs gezien voor een bepaalde theorie om mijn gewicht erachter te gooien, maar ik kijk goed en ik ben blij dat de bijenkorf op dit raadsel kauwt.

Een ding waar ik nu mijn gewicht aan zal besteden, is de voorspelling dat degenen onder ons die toegewijd zijn aan de waarheid onze wereldbeelden de komende maanden drastisch zullen moeten herzien. Er vinden zulke grootschalige verschuivingen plaats in zo’n onduidelijke informatieomgeving dat we alleen het onverwachte mogen verwachten; dit virus zorgt voor opschudding (en wordt gebruikt om dingen voor opschudding te zorgen) op manieren die we nog niet echt begrijpen, en zelfs vóór het virus handelden de dominante machtsstructuren van de wereld  heel raar . Dit betekent dat onze ideeën over wat er in de wereld gaande is, in de relatief nabije toekomst waarschijnlijk enige herziening zullen moeten ondergaan; hoe groter de onthullingen, hoe meer herziening nodig zal zijn.

Op dit moment is dat het belangrijkste advies dat ik te bieden heb: blijf sceptisch, blijf intellectueel eerlijk en houd je perspectieven vormbaar. Als we meer geïnteresseerd zijn in de waarheid dan in het juist blijken te zijn of ons zelfvoldaan voelen, dan zullen we waarschijnlijk op een botsing komen met toekomstige onthullingen die onze ideeën over hoe de wereld op een behoorlijk belangrijke manier zal veranderen, zullen veranderen. Als dit voor jou niet mogelijk klinkt, is dat alleen omdat je momenteel de nederigheid, intellectuele eerlijkheid en cognitieve flexibiliteit mist om te begrijpen dat je misschien nog niet het volledige plaatje ziet.

Dingen veranderen; alles wat we kunnen doen is onze geest alert genoeg houden om met hen mee te gaan. Bereid je erop voor dat je wereldbeeld wordt vernietigd.Lees ook:  En plotseling mogen we allemaal complottheorieën brengen over het lab leak van Wuhan

Comments

comments