Coronavirus – stimulans voor wereldwijde Jihad

Coronavirus – stimulans voor wereldwijde Jihad

8 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Terroristen willen de chaos van de pandemie uitbuiten en zichzelf gebruiken als ‘biowapens’.

Ondanks de nieuwe pandemie van het coronavirus, blijven jihadistische groepen over de hele wereld zeer actief. Op 19 maart kwamen Turkse troepen onder vuur te liggen bij de berg Zawiya aan de M4 Highway in Idlib, Syrië. De aanvallen zouden zijn uitgevoerd door Hayat Tahrir al-Sham of Huras ad-Din militanten.

In Mozambique namen tweehonderd militanten op 23 maart de stad Mocímboa da Praia in de provincie Cabo Delgado in beslag. In Somalië hield de terroristische groepering Al-Shabaab een vijfdaags overlegforum over de jihad in Oost-Afrika met 100 deelnemers, waaronder intellectuelen, theologen en traditionele leiders.

Op 22 maart voerde Boko Haram de grootste actie uit in Tsjaad in meerdere jaren. Aan de grens met Niger en Nigeria zijn ten minste 92 Tsjadische militairen omgekomen. Volgens de president van Tsjaad is dit het grootste verlies aan levens bij één incident in het land.

Ondanks de coronavirusepidemie en de ondertekening van een wapenstilstand tussen de Taliban en de VS gingen de gevechten in maart in heel Afghanistan door.

Op 7 maart eiste ISIS de verantwoordelijkheid op voor een terroristische aanslag waarbij 32 mensen omkwamen. Op 25 maart viel de militante groep de Sikh Dharamsala-tempel in Kabul aan. Bij de aanval kwamen 25 burgers om en raakten er 8 gewond. De volgende dag werd een IED tot ontploffing gebracht in de buurt van de brandstapel van Sikhs die de dag ervoor in Kabul waren omgekomen bij een aanval van ISIS-militanten. De ontploffing verwondde een kind.

ISIS: Grijp de chaos

Terwijl de meeste regeringen over de hele wereld hun best doen om COVID-19 te bestrijden, proberen terroristen te profiteren van de situatie. Een groot deel van de middelen van de meeste natiestaten zijn in de strijd tegen de ziekte gestoken. Er zijn aanzienlijke beperkingen opgelegd aan de bevolking en de strijdkrachten, waar het coronavirus zich ook verspreidt. Veel legers zijn ook vastgebonden met straatpatrouilles en slachtofferhulp. Onder deze omstandigheden is de strijd tegen het terrorisme op de achtergrond geraakt. De terroristische organisaties zelf, vooral ISIS, roepen hun volgers op om de aanvallen op hun vijanden op te voeren. Deskundigen merken op dat het coronavirus heeft geleid tot de activering van de propaganda van jihadisten, die het als een teken van God zagen. Het algemene thema is dat het virus een straf is tegen het Westen en China voor hun zonden.

Half maart deed ISIS aanbevelingen over hoe het nieuwe coronavirus te vermijden, en merkte op dat “men niet zelf moet toeslaan, maar op bevel en bevel van God”. Tegelijkertijd beval de leiding van de terroristische organisatie extremisten om de besmette gebieden niet te bezoeken.

In een redactioneel artikel over COVID-19 in ISIS Al-Naba, gepubliceerd op 19 maart, wordt COVID-19 de ‘ergste nachtmerrie van de kruisvaarders’ genoemd. ISIS roept zijn aanhangers op om moslimlanden en het Westen aan te vallen in situaties waar het gezondheidszorgsysteem voor Coronavirus-patiënten zo druk mogelijk zal zijn. Dan hebben de aanvallen naar hun mening het maximale effect.

‘Het laatste wat ze vandaag willen is dat deze kritieke tijd van hen samenvalt met de voorbereidingen van het kalifaat voor nieuwe stakingen op hen, vergelijkbaar met de stakingen in Parijs, Londen, Brussel en andere plaatsen. En het aandeel van de preoccupatie van hun veiligheids- en medische instellingen heeft op sommige plaatsen de maximale limiet bereikt, en wat ze vandaag vooral vrezen is dat de moedjahedien hen ‘s ochtends moeten begroeten met een dag zoals de dagen van de vorige veroveringen in elke van de gebieden van de aarde die Hij geeft om te erven aan wie Hij maar wil van Zijn dienaren ‘, zegt een ISIS-redactioneel op COVID-19.

Eind maart deelde een pro-ISIS-website instructies in het Italiaans voor het maken van explosieven (https://www.memri.org/jttm/pro-isis-website-shares-instructions-italian-making-explosives).

IS roept ook op tot het gebruik van chaos om zijn aanhangers in kampen in Irak en Syrië te bevrijden.

Al-Qaeda: straf voor de ongelovigen

Het pro al-Qaeda persbureau Thabat publiceerde een artikel “Corona: vernietiger van de onderdrukkers en martelaarschap voor de gelovigen”, waar werd gezegd dat “de ineenstorting van de afgodendienaren en wie hen trouw is, heel dichtbij is gekomen, dus wees voorbereid op Ummah van Tawheed om de laatste spijker in de kist met leugens te spijkeren en je aanval te lanceren zodat het land van God geregeerd wordt door de heerschappij van God ”.

In dit materiaal wordt het coronavirus beoordeeld vanuit een eschatologisch perspectief. Opgemerkt wordt dat als moslims sterven aan het coronavirus, ze martelaren zullen worden.

De aan Al Qaeda gelieerde Turkistan Islamic Party (TIP), een overwegend Oeigoerse jihadistische organisatie, noemde de uitbraak van het coronavirus in China “straf van God” voor de onderdrukking door de staat van de Oeigoerse moslims.

Abdullah Muhammad al-Muheisseni, een Saoedische salafistische predikant die naast Idlib-extremisten vecht, verklaarde dat de westerse landen het nieuwe coronavirus op puur materialistische wijze verkeerd begrijpen. Hij en andere jihadistische leiders waren tegen de sluiting van moskeeën in Idlib.

“In hun gebeden keerden de moslims in al-Sham ave zich in deze moeilijke dagen tot God: ze hebben zich tot Hem gekeerd zodat Hij hen van de menselijke virussen kan ontdoen: de Russische, Rafiditische en Nusayri-virussen, en zodat Hij hen kan beschermen tegen het kwaad van de microbiële virussen: corona en zijn zussen, ‘verklaarde al-Muheisseni.

Redactie van het wekelijkse tijdschrift Iba ‘, verbonden aan Hay’at Tahrir al-Sham, merkte op dat Iran een van de meest getroffen landen is. Jihadisten noemen de epidemie een eerbetoon aan Iran voor zijn strijd tegen hen in Syrië.

Salafi Jihadi-ideoloog Abu Muhammad Al-Maqdisi, die dicht bij Al-Qaeda staat, verklaarde dat moslims zich moeten verheugen over de dood van ongelovigen door het Coronavirus.

Abdurazak al Mahdi, een Syrische jihadistische prediker in de buurt van de Turkistan Islamic Party (een van de oprichters van de Hay’at Tahrir al-Sham), verklaarde dat “plaag straf is voor ongelovigen en genade voor de gelovigen”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  In verband met Corona heeft Zwitserland een nieuwe golf van racisme en vreemdelingenhaat in haar greep

ش. عبد الرازق مهدي on Twitter

الطاعون_عقوبة_للكفار_ورحمة_للمؤمنين قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: “الطاعون عذاب يبعثه الله على من يشاء وجعله الله رحمة للمؤمنين ليس من أحدٍ يقعُ الطاعونُ فيمكث في بلده صابراً محتسبا يعلم أنه لا يصيبه إلا ما كتب الله له إلا كان له مثل أجر شهيد” البخاري ولأحمد”جلس في بيته

Muslim Brotherhood: Bioweapon

Niet alleen de bekende jihadisten uit Al Qaeda en ISIS riepen op tot terreur. Zelfs enkele invloedrijke leden van de Moslimbroederschap verklaarden COVID-19 als een geweldige kans voor hen en riepen mensen op tot actie.

Bahgat Sabre, een in New York gevestigde activist van de Egyptian Muslim Brotherhood, zei in een video die hij op 1 maart 2020 op zijn Facebook-pagina had geüpload dat iedereen met symptomen van het coronavirus een Egyptische ambtenaar, functionaris, politieagent of soldaat zou moeten infecteren.

‘Als je coronavirus hebt opgelopen, moet je wraak nemen! Wreek jezelf, wreken de eer van je vrouwen, wreken de mensen die in de gevangenis zitten en wreken de onderdrukte mensen. Ga daarheen. Waarom alleen sterven? Waarom sterf je alleen als je sterft? ‘ verklaarde de activist. Daarna verklaarden de Egyptische autoriteiten dat “de internationale terroristische organisatie van de Moslimbroederschap een onmiddellijke dreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid”.

Op zijn beurt sloot de aan de Moslimbroederschap gelieerde Canadese imam Hussein Amer zich aan bij het koor van extremisten die zeiden dat Coronavirus de straf van Allah voor de Chinezen is, omdat zij “onderdrukking” hebben tegen moslims.

De historicus van de Moslimbroederschap, Mohamed Gawady, verklaarde dat “als God het wil nadat het coronavirus voorbij is, alle presidenten van de wereld zullen behoren tot de Moslimbroederschap naarmate de wereld volwassen is geworden.”

Op 16 maart meldde de Egyptian Global Fatwa Index (GFI) -organisatie dat de Moslimbroederschap en ISIS via een aantal fatwa’s moslims hebben opgeroepen om “menselijke biologische wapens” te produceren om de vijanden van de islam aan te vallen. Ze hebben ook bepaald dat moslims die aan het coronavirus sterven, als ‘martelaren’ worden beschouwd. Volgens het rapport heeft niet alleen de Moslimbroederschap, maar ook ISIS plannen om leden die met coronavirus zijn geïnfecteerd te gebruiken als “menselijke biologische bommen”.

De “Axe of Resistance”: meer verantwoordelijkheid

De organisaties van de pro-Iraanse verzetsas hebben een veel verantwoordelijkere positie ingenomen.

Palestijnse Mujahideen-brigades zeggen dat ze tijdens de wereldwijde pandemie meer desinfectiemiddelen gebruiken dan geweren.

Joe Truzman on Twitter

A Mujahideen Brigades banner reflects the groups’ position of equivicating fighting for the sake of jihad and combating the spread of #COVID19. #Gaza

De Palestijnse Islamitische Jihad en Hamas noemden ook de strijd tegen het coronavirus een prioriteit. Hezbollah in Libanon neemt een verantwoorde houding aan door burgers aan te moedigen thuis te blijven terwijl de regering in quarantaine gaat. De Houthi-beweging in Jemen sloot alle havens en luchthavens van de hoofdstad Sanaa en nam ook enkele quarantainemaatregelen

De lijst van organisaties die met de internationale samenleving deelnemen aan de strijd tegen COVID-19 omvat ook de Taliban. Suhail Shaheen, de woordvoerder van de Taliban, verklaarde dat “het Islamitisch Emiraat via zijn Gezondheidscommissie alle internationale gezondheidsorganisaties en de WGO verzekert dat het bereid is met hen samen te werken en te coördineren bij de bestrijding van het coronavirus.”

Suhail Shaheen on Twitter

(1/2) The Islamic Emirate via its Health Commission assures all international health organizations and WHO of its readiness to cooperate and coordinate with them in combatting the Corona virus.

De eindtijd

Volgens experts gebruiken jihadisten de epidemie om het apocalyptische sentiment op te wekken en geradicaliseerde moslims te mobiliseren om deel te nemen aan hun gruweldaden.

Deze gevoelens zijn wijdverbreid omdat: niet alleen marginale extremisten ze uiten. Zo verklaarde Sheikh Saleh Al-Maghamsi, een Saoedische geestelijke die dicht bij de huidige Saoedische koning Salman staat, op tv dat de pandemie een teken is dat de dag van het oordeel nabij is .

Nieuwe aanvallen, of in ieder geval de pogingen om ze te plegen, zowel in het Westen als in het Midden-Oosten, staan ​​voor de deur.

Echter, te oordelen naar de toenemende activiteit van jihadisten in Afrika, zal hoogstwaarschijnlijk dit continent het belangrijkste werkterrein worden.

Bovendien zijn het de Afrikaanse landen die het slechtst zijn voorbereid op de pandemie van het coronavirus. Hier kunnen jihadisten meer profiteren van de verlamming van openbare diensten en de chaos. Door het onvermogen van Afrikaanse landen te interpreteren om de dreiging het hoofd te bieden als een indicator van de toorn van Allah, zullen ze proberen hun steun onder de bange bevolking te vergroten.

In dit verband hebben Afrikaanse landen meer hulp van andere landen nodig, zowel wat betreft medische als militair-technische ondersteuning, in de strijd tegen de militanten. Anders zou het continent ten prooi kunnen vallen aan een nog gevaarlijkere plaag: het wereldwijde jihadisme.Lees ook:  ECB speelt paniekvoetbal, supporters zijn het beu

Comments

comments