Privéjets en smeergeld: Thierry Baudet deed in OP1 zijn exitstrategie uit de doeken

Privéjets en smeergeld: Thierry Baudet deed in OP1 zijn exitstrategie uit de doeken

8 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Onverhoeds gaf Baudet een inkijkje in wat hem werkelijk drijft.

Als je reuring wil, dan moet je Thierry Baudet uitnodigen. Dat bleek gisteren maar weer eens na het optreden van de politicus in Op1. Volgens sommigen speelde hij een ‘viroloog’ met absurdistische plannen, anderen vonden het een raak tegengeluid. Twitter ging in ieder geval weer eens ouderwets los.

Waar Thierry Baudet onlangs nog pleitte voor een totale lockdown, predikte hij in Op1 een lock-in, zodat iedereen in Nederland eind april weer gefaseerd de draad kan oppakken. “De hamer en de dans”, aldus de politicus. Tegenover Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink had het ook over het gebrek aan vooruit denken van de huidige regering. IC-arts Marc Buise en microbioloog Jan Kluytmans keken toe en hielden zich wijselijk in.

Thierry Baudet had het moeilijk bij Op1 dinsdagavond. Niet dat hem het vuur na aan de schenen werd gelegd. Dat kun je van Tijs van den Brink en Giovanca moeilijk verwachten. Hij zat vooral zichzelf in de weg. De afgelopen weken viel Baudet op door heftige pleidooien voor een totale lockdown, niet de slappe hap waar Rutte en consorten de Nederlandse samenleving op trakteren. Dat legde hem in de peilingen bepaald windeieren en daarom begon de ziener van het FvD te draaien. Verleden week ondersteunde hij opeens de maatregelen van het kabinet. Bij Tijs en Giovanca in de studio herhaalde hij dat nog een keer. Alleen mist Baudet nu bij Rutte-3 de toekomstgerichtheid. De regering denkt onvoldoende na over het opheffen van de lockdown en hoe de Nederlandse economie dan weer op gang moet worden gebracht. Baudet deed dat wel. Hij filosofeerde vrijelijk over het testen, testen, testen, dat moest bepalen hoeveel Nederlanders inmiddels corona hebben, dan wel immuniteit tegen het virus. Ook stelde hij voor elke volwassen burger een voucher van 50 euro te geven voor versnaperingen in de horeca, zodra deze weer open mocht. En alle bedrijven moesten gegarandeerd door de overheid het gat van hun omzetverlies kunnen vullen met leningen tegen 1% rente.

Lees ook:  Baudet woest: Hoe haal je het in je botte harses, Robert Jensen?

Thierry Baudet in Op1

Ook uitte de frontman van Forum voor Democratie zijn zorgen over “te kleine steunpakketten” voor ondernemers. “Ondernemers moeten kunnen kiezen voor een omzetvergoeding. Uiteindelijk kost dit minder geld dan de huidige pakketten. En nog minder dan we kwijt zouden zijn aan bijstand en werkeloosheid.” En: Thierry Baudet wil met smeergeld de wereld over om tests kopen. Bekijk de dinsdagavonduitzending van Op1 hier terug.

Op1 on Twitter

Terugkijken: De leider van @fvdemocratie @thierrybaudet zou graag een exit-strategie willen lanceren, zodat iedereen in Nederland eind april weer gefaseerd de draad kan oppakken. Bij #Op1 vertelde hij wat de strategie inhoudt 👇 https://t.co/IYU4ynkP9E

Twitter gaat ouderwets los

Naast de aan COVID-19 overleden volkszanger John Prine, het dagelijkse ‘goedemorgen’, de Corona-app en de supermaan is Thierry Baudet trending op Twitter na zijn televisieoptreden in Op1. Zoiets lukt tegenwoordig eigenlijk alleen Arjen Lubach nog. Een dwarsdoorsnede van mening spuwend Nederland.

Excellente electoraal gedreven viroloog

Arend Jan Boekestijn on Twitter

Dus eerst wil viroloog Baudet een snellere lockdown en nu wil hij daar sneller uit. Excellente electoraal gedreven viroloog!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenUiterst doelgericht

Erik de Vlieger on Twitter

Je kan zeggen wat je wilt over @thierrybaudet maar mbt het #coronavirus had hij gelijk, heeft hij gelijk en zal hij gelijk hebben. Uiterst doelgericht #op1

Onze ‘democraat’

Arjan Mulder on Twitter

Baudet: ‘met een privévliegtuig de wereld over om met smeergeld coronatesten te scoren.’ Onze democraat.

Nederland first

dr. Marina on Twitter

Democratisch gekozen kamerlid @thierrybaudet bij #OP1 wil dat Nederland de beste is👉🏼 “Wat mij betreft gaat er iemand met een privéjet met een heleboel smeergeld naar overal in de wereld om test te kopen. Dat is toch wat je doet als je de regering bent van een land?” https://t.co/JtQDnxpFpp

Thierry Baudet kan zo in Afrika aan de slag

Anita Mensing on Twitter

Thierry Baudet een man met een plan. Ik hang aan zijn lippen. Er zijn er zoveel begenadigde ideeën uit het brein van deze intellectueel ontsproten. Smeergeld, privé vliegtuig. Hij kan zo in Afrika aan de slag. #Op1

De blik van microbioloog Jan Kluytmans

Walter de Wit on Twitter

Dit luistershot van microbioloog Kluytmans, terwijl #Baudet zijn absurdistische monoloog afsteekt, spreekt boekdelen. #op1

Prima idee

Mackie Meyer on Twitter

@MennoOng Exitstrategie voor Baudet lijkt me een prima idee…

Thierry Baudet doet alweer aan partijpolitiek

Elsschot 🇪🇺🇳🇱Houd 1,5 mtr afstand! on Twitter

Betweter Thierry #Baudet pleit niet voor ‘n 1,5 meter samenleving maar wel voor maatwerk. Ik begrijp hem nu al niet! En ik denk dat virologen hun wenkbrauwen fronsen. Wat ik wél begrijp is dat hij direct alweer partijpolitiek voert in plaats van ‘t landsbelang te dienen. #op1

 Comments

comments