Trump brabbelt een onsamenhangend antwoord nadat hij door de verslaggever in het nauw is gedreven over hypocrisie bij het stemmen per mail

Trump brabbelt een onsamenhangend antwoord nadat hij door de verslaggever in het nauw is gedreven over hypocrisie bij het stemmen per mail

9 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De president heeft zojuist op de persconferentie een volledig ongegronde en onsamenhangende complottheorieën geuit

Nu de pandemie van het coronavirus de lopende verkiezingen dreigt te verstoren en de grote stemming in november op de loer ligt, is stemmen via universele mail meer dan ooit een noodzaak geworden.

Maar president Donald Trump en de Republikeinen in het algemeen zijn doodsbang voor het idee – omdat ze duidelijk vrezen dat een gemakkelijkere toegang tot de peilingen hun kansen om aan de macht te blijven zal verkleinen.

Tijdens zijn circusachtige persconferentie, ogenschijnlijk over de coronaviruscrisis, drong een verslaggever hem aan tegen zijn verzet tegen stemmen per post. Hoewel hij categorisch verklaarde dat stemmen per post slecht is, wees de verslaggever erop dat hij in feite per post stemt.

Trump reageerde niet coherent.

‘Ik vind het stemmen per post verschrikkelijk. Het is corrupt!’ hij zei.

‘Maar je hebt vorige maand per post gestemd bij de verkiezing van Florida, nietwaar?’ vroeg een verslaggever.

‘Natuurlijk! Ik kan per post stemmen’, zei Trump, die weigerde zijn tegenspraak te erkennen.

‘Hoe verzoen je dat?’ antwoordde de verslaggever.

‘Omdat ik dat mag!’ Trump schoot terug. De hele vraag is natuurlijk of iedereen per post mag stemmen. ‘Weet je waarom ik heb gestemd? Omdat ik toevallig in het Witte Huis zit en ik niet naar Florida kan gaan om te stemmen.’

Dit is natuurlijk precies het punt. Vanwege het coronavirus vrezen velen dat het misschien niet redelijk of veilig is om in november naar de stembus te gaan. Het zou dus veel gemakkelijker en eerlijker zijn als iedereen gewoon per post mocht stemmen.

Lees ook:  Coronavirus: verder bewijs dat het afkomstig is uit de Verenigde Staten

‘Maar wat is het verschil tussen mailing binnen de staat en mailing buiten de staat?’ zei de verslaggever.

‘Er is een groot verschil tussen iemand die buiten de staat is en een stembiljet doet, en alles is verzegeld, gecertificeerd en al het andere’, zei Trump. Er is natuurlijk geen reden waarom stemmen via universele mail-in niet dezelfde bescherming kan bieden als stemmen bij afwezigheid.

Op dit punt begon Trump echter pas volledig ongegronde en onsamenhangende complottheorieën te spuien, en hij was nauwelijks in staat om zelfs maar een bewering duidelijk genoeg te formuleren zodat een feitenchecker het kon evalueren. Het was gewoon onzin.

‘En je krijgt duizenden en duizenden mensen in iemands woonkamer die overal stembiljetten ondertekenen. Nee!’ hij zei. “Ik vind mail-in-stemmen een vreselijke zaak. Ik denk dat als je stemt, je moet gaan. En zelfs het concept van vroeg stemmen is niet het beste. Omdat er veel dingen gebeuren. Maar het is oké. Maar je moet gaan en je moet stemmen. Je moet gaan en je moet stemmen. Je kijkt naar wat ze doen, waar ze duizenden mail-in-stembiljetten pakken en ze dumpen. Ik zeg je wat, en ik hoef je niet te vertellen Je kunt de statistieken bekijken. ‘ Het is helemaal niet duidelijk waar Trump het over had, maar algehele kiezersfraude is uiterst zeldzaam en stemmen per post is zeer  veilig .

Lees ook:  De strijd om Hong Kong: nieuwe zijderoute of nieuwe wereldorde?

Bekijk de onderstaande clip:

MSNBC on Twitter

President Trump: “I think mail-in voting is horrible, it’s corrupt.” Reporter: “You voted by mail in Florida’s election last month, didn’t you?” Trump: “Sure. I can vote by mail” Reporter: “How do you reconcile with that?” Trump: “Because I’m allowed to.” https://t.co/Es8ZNyB3O1

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Washington's 5G faalt: de keizer heeft geen kleren

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments