Vrouwen En Minderheden Worden Het Slachtoffer Van De Pandemische Mishandeling Van Trump

Vrouwen En Minderheden Worden Het Slachtoffer Van De Pandemische Mishandeling Van Trump

9 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Overwerkt, ziek worden en braken – Gezondheidswerkers naar supermarktmedewerkers worden tot het uiterste gedreven

Laagbetaalde vrouwen en gekleurde mensen in het hele land, die lang voor de coronaviruscrisis in zware economische moeilijkheden verkeerden, worden naar de absolute rand geduwd. Deze gemarginaliseerde arbeiders zijn nu essentiële voetsoldaten in de frontlinie van de wereldwijde pandemie en nemen grote risico’s voor weinig beloning.

Candice Martinez, die de kamers van het Northwestern Memorial Hospital in Chicago schoonmaakt en steriliseert, heeft de afgelopen weken 12 en 16 uur per dag gewerkt en heeft extra diensten aangenomen om de korte bezetting van het medisch centrum goed te maken.

Privacyregels voorkomen dat werknemers wier taak het is om kamers te steriliseren veel weten over de mensen die ze opruimen. Slechts lukraak zijn er borden op deuren geplaatst die aangeven welke soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) nodig zijn bij binnenkomst. Martinez weet nooit echt waar ze tegenaan loopt.

‘Elke ochtend wordt wakker en beseft dat ik nog steeds symptomen heb en vraag me af of het erger zal worden.’

Nu is Martinez thuis geïsoleerd nadat ze ziek werd en positief testte op COVID-19.

“Elke ochtend wordt wakker en beseft dat ik nog steeds symptomen heb en ik vraag me af of het erger zal worden”, vertelde Martinez onlangs aan verslaggevers tijdens een telefonische persconferentie georganiseerd door de Service Employees International Union.

Geen uitrusting

Die schaarse N95-maskers – degene die 95% van de kleine deeltjes in de lucht als kleine 0,3 micron blokkeren – zouden essentiële stukjes PBM moeten zijn voor ziekenhuispersoneel en andere eerstelijnsmedewerkers die COVID-19 frontaal confronteren.

Martinez zegt dat ze er nooit een op haar werk heeft gekregen.

Ze zei dat persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM’s ‘niet altijd aan ons worden aangeboden – [beheerders] houden die maskers vast als ze die hebben’, voegde ze eraan toe.

Ziekenhuizen veranderen nu snel in “dodelijke vallen”, aldus Kim Smith, een noordwestelijke technicus voor patiëntenzorg.

Technici voor persoonlijke verzorging ‘wordt verteld dat ze weer aan het werk moeten gaan, ook al zijn ze mogelijk blootgesteld’, vertelde Smith tijdens dezelfde teleconferentie aan journalisten. ‘Verpleegkundigen krijgen drie tot vier keer het uurloon. Je hebt ons niets aangeboden. Ons leven is net zo belangrijk. Niemand koos dit veld om hun leven te verliezen – ze kozen het om het leven te verbeteren. ‘

Ziekenhuizen kwaadaardig?

‘Zijn ziekenhuizen slecht?’ Zei Smith. ‘Ik denk dat ze zijn vergeten waarvoor ze zijn gemaakt. Ik denk dat ze de mensen die ze bedienen vergeten zijn. Ik denk dat ze de gemeenschappen zijn vergeten die hen helpen gedijen. Dus als we teruggaan en zeggen dat we een vakbond willen, hebben we een vakbond nodig. Het is de enige manier om onze stem te laten horen! ‘

Wellington Thomas, een techneut voor spoedeisende hulp in het Loretto ziekenhuis in Chicago, zei dat dit een van de eerste gezichten is die mensen zien die spoedeisende hulp nodig hebben. Collega’s zijn bang om nu aan het werk te gaan omdat PBM’s niet beschikbaar of moeilijk te verkrijgen zijn – en de communicatie tussen bestuurders en personeel is slecht.

“Werknemers zijn in het duister over zieke patiënten,” zei Thomas, eraan toevoegend dat het virus “zich als een lopend vuurtje door het ziekenhuis verspreidt. Het beweegt overal. Het is niet geïsoleerd. Leiders communiceren niet. ‘

Angst voor baanverlies

Connecticut ruststopmedewerkers langs de I-95 zijn ook bang om COVID-19 op te lopen, maar velen zijn ook te bang om thuis te blijven, zelfs als ze symptomen hebben uit angst hun baan te verliezen. Sommige zijn al beëindigd nadat ze zich hadden uitgesproken tegen slechte opleiding, verminderde diensten, gebrek aan betaalde ziektedagen en onvoldoende persoonlijke beschermingsmiddelen.

Tot vorige week was Mario Franco nachtmanager bij een rustplaats in noordelijke richting van McDonald’s in Darien. Hij was al meer dan 25 jaar aan het werk, 20 van die jaren werkte hij samen met zijn overleden vrouw die vier jaar geleden stierf, nadat hij flauwviel en haar hoofd in de achterkamer van de winkel sloeg op een ‘drukke, hete zomerdag. “

‘McDonald’s heeft alleen de grafsteen op haar graf betaald – meer niet’, zei Franco tijdens een andere teleconferentie met eerstelijnswerkers.

Fast-food ontslagen

Het nieuwste stimuleringspakket, dat een eenmalige betaling van maximaal $ 1.200 verstrekt aan degenen die minder dan $ 75.000 verdienen, schonk Corporate America honderden miljarden dollars om de coronaviruscrisis te doorstaan. De meevaller heeft de fastfoodketens langs de I-95 er niet van weerhouden om laagbetaalde werknemers te beëindigen tijdens een wereldwijde pandemie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Terwijl Trump de derde golf bagatelliseert, treft een nieuwe COVID-19-uitbraak het Witte Huis

Franco werd abrupt samen met de hele nachtploeg ontslagen.

“Het management gaf ons niet de kans om diensten te verplaatsen of ons minstens een dag werk te geven – ze respecteerden onze toewijding en ervaring niet”, voegde hij eraan toe.

Andrea Hernandez werkte drie jaar bij de ruststop in Darien – een periode waarin ze zei dat ze nooit een ziektedag of medisch verlof had gezien. Toen ze vorig najaar beviel, zei Hernandez dat ze haar vakantiedagen moest gebruiken om wat betaalde vrije tijd te hebben met haar pasgeboren baby. Volgens Hernandez zijn de enige persoonlijke beschermingsmiddelen die zij en haar medewerkers hebben gekregen tijdens de pandemie ‘dezelfde handschoenen die we altijd in de keuken gebruikten’.

“Het coronavirus veroorzaakt wereldwijd een enorme crisis, maar de problemen die het veroorzaakt bij McDonald’s zijn niet nieuw – alleen gevaarlijker”, zei ze via teleconferentie.

Ascha Porter is moeder van twee kinderen. Ze verloor vorige week haar baan bij een halte in het zuiden van de metro in Fairfield.

Financiële zorgen

“Deze bedrijven krijgen overheidssteun en ze kunnen ons gedurende deze tijd steunen, maar dat zijn ze niet”, vertelde ze onlangs aan verslaggevers via teleconferentie. ‘Ik maak me zorgen over de volgende keer dat ik boodschappen moet doen of een rekening moet betalen. Ik begrijp dat onze natie geen plan had [om de pandemie het hoofd te bieden], maar er moet iets gebeuren. Geef ons onze basisrechten – [bedrijven] hebben het geld – ze kunnen het betalen. ‘

‘Waar is de opluchting’ voor gewone arbeiders, vroeg ze. ‘We zitten nu vast in een lus.’

Arcadio Mejia, een gecertificeerde verpleegassistent bij het Hollywood Presbyterian Medical Center in Los Angeles, is een van de 400.000 tijdelijke beschermde status [TPS] -houders, waarvan de meerderheid meer dan 20 jaar in de Verenigde Staten woont. Ze kunnen in januari worden uitgewezen als de regering-Trump erin slaagt dat programma te beëindigen .

Mejia is geëmigreerd uit El Salvador en werkt al 12 jaar. Hij maakt zich zorgen over wat er zal gebeuren als hij zijn tijdelijke beschermde status verliest. Hij is ook bang dat zijn baan voor patiënten hem heeft blootgesteld aan COVID-19, maar hij kan niet worden getest.

Blootgesteld maar werkt nog steeds

“Ik werd blootgesteld aan een COVID-19-patiënt en ik werk nog steeds”, vertelde hij me deze week. ‘Ik vroeg het aan mijn klinische coördinator en zij vertelden me dat als ik geen symptomen heb, ze geen test gaan doen.’

Dat betekent dat als Mejia is geïnfecteerd, hij het virus kan doorgeven aan anderen in het ziekenhuis, waarbij beide patiënten worden behandeld voor andere aandoeningen, hun bezoekers en zorgverleners

Na extra uren in het ziekenhuis te hebben gewerkt tijdens de uitbraak van het coronavirus, vraagt ​​Mejia zich af waarom hij ook moet vrezen dat hij in januari wordt uitgezet.

‘Ik heb zoveel aan dit land gegeven en de regering geeft me het gevoel dat ik een crimineel ben’, voegde hij eraan toe. ‘Waarom blijft Trump mijn rechten wegnemen, ondanks dat hij een goede burger is?’

Rena Rodriquez was arts in haar thuisland El Salvador en werkt nu als gezondheidsvoorlichter in North Carolina om zichzelf en twee kinderen te onderhouden. Ook zij ervaart de ongelooflijke stress van het werken zonder de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en mogelijk gedeporteerd te worden.

“Ik ben hier om te dienen, ik ben hier om de Verenigde Staten te helpen”, vertelde Rodriquez onlangs aan verslaggevers tijdens een noodteleconferentie met TPS-houders. “We stellen onszelf bloot in deze situatie, we kennen het risico – maar we helpen nog steeds.”

Greg Kelley is de eerste Afro-Amerikaan die SEIU Healthcare Illinois, Indiana, Missouri en Kansas leidt – de grootste lokale vakbond in het Midwesten. Inderdaad, vertelde hij me, COVID-19 duwt onevenredig zwarte en latino arbeiders “tot de rand”.

“Historisch gezien zijn arbeiders met een lager loon nooit overwogen”, voegde Kelley eraan toe. “[Ze zijn] genegeerd op een manier die wij, als samenleving, niet kunnen laten voortduren.”

Maar blijf het doen, zonder een tekort aan gekozen functionarissen die met hun vingers naar Corporate America kwispelen en hen aansporen het juiste te doen voor de arbeiders.

De senator van Massachusetts, Edward J. Markey, stuurde een streng bericht naar vice-president Mike Pence en FEMA-beheerder Peter Gaynor, waarin hij de federale regering smeekte ‘ervoor te zorgen dat alle eerstelijnswerkers worden gewaardeerd en beschermd’.

Uitgelichte afbeelding: COVID-19-tests in Minnesota. (Fairview Health Services)Lees ook:  Uit de toespraak van Donald Trump donderdag bleek dat als hij niet kan winnen, hij ervoor zal zorgen dat heel Amerika verliest

Comments

comments