Zal het Zweedse coronavirus-experiment hen redden of veroordelen?

Zal het Zweedse coronavirus-experiment hen redden of veroordelen?

9 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De buitengewone houding van Zweden in de strijd tegen het Coronavirus is over de hele wereld verrast. Het zogenaamde “Zweedse experiment” heeft tot veel kritiek geleid. De Zweedse minderheidsregering, die is geïsoleerd door haar buren in het noorden, kampt nu met toenemende kritiek van het publiek, journalisten en academici.

Zweden is het enige Scandinavische land dat de persoonlijke verantwoordelijkheid benadrukt bij de behandeling van het virus terwijl het de minimummaatregelen neemt. Denemarken, Noorwegen en Finland, die allemaal een reeks strikte maatregelen hebben ingevoerd en de noodtoestand hebben uitgeroepen, hebben kritiek geuit op de ontspannen houding van Zweden die loopt parallel met ideeën over de immuniteit van de kudde. Finland heeft reizen naar en uit Zweden geblokkeerd en de westelijke grens volledig gesloten uit angst voor het virus. De Deense autoriteiten reageerden op de maatregelen van Zweden door te zeggen: “We observeren de Zweedse aanpak alsof het een horrorfilm is.” Noorwegen bekritiseert daarentegen indirect het Zweedse administratieve systeem door het belang van centralistische besluiten te benadrukken in plaats van beslissingen op provinciaal / staatsniveau.

Zweden heeft ook een andere aanpak wat betreft het volgen van de pandemie dan zijn buren, en zegt dat het geen gebruik zal maken van GPS-monitoring.

China, dat heeft bewezen een model te zijn voor zijn effectieve bestrijding van het virus, heeft geëist dat Zweden wordt beheerst door het gezegde dat het zich aan het virus heeft overgegeven. Van zijn kant staat Zweden erop China te negeren, aangezien de twee al enige tijd in een diplomatieke impasse verkeren.

REACTIES OP DE KORTE UITRUSTING

De meest intense kritiek die Zweden heeft ontvangen, is het gevolg van een tekort aan maskers en beschermende schorten voor medisch personeel. Tot nu toe zijn 3 artsen en 2 verpleegkundigen op de intensive care vanwege het virus, wat deze kritiek lijkt te bevestigen. Er worden vergelijkingen gemaakt tussen Chinese medici, die de verspreiding van het virus hadden voorkomen door tijdens de operatie maskers en beschermende schorten te dragen, met Italië en Spanje, waar onder medische professionals een hoog sterftecijfer was als gevolg van apparatuurbeperkingen. Chinese en Koreaanse functionarissen benadrukken het belang van het dragen van een masker door iedereen.

De Zweedse autoriteiten hebben, in plaats van het publiek te verplichten maskers te dragen, zelfs wijzigingen aangebracht in de procedures met betrekking tot het gebruik van maskers en beschermende schorten, door medisch personeel te vragen zonder te werken. Vakbonden en artsen waren begrijpelijkerwijs verontrust, waardoor ambtenaren hun beslissing moesten rechtvaardigen door te zeggen dat ze het virus nu beter kennen. Meer dan 2.000 artsen, professoren en onderzoekers tekenden een petitie om strengere maatregelen in te voeren en zeiden dat “we het virus hebben losgelaten en dat dit tot een ramp zal leiden”.

Met dat in gedachten, dreigen vakbondsvertegenwoordigers de quarantaineafdelingen in sommige ziekenhuizen te sluiten als de veiligheid van werknemers niet volledig wordt geboden. Het tekort aan maskers en handdesinfecterende middelen neemt toe, meldt een persbericht. Terwijl de strijd tegen het virus voortduurt, hebben de tekorten aan apparatuur ertoe geleid dat medisch personeel niet naar het werk is gekomen of in quarantaine is gegaan nadat de symptomen van het virus waren aangetoond. Dit heeft op alle niveaus geleid tot personeelstekorten in de zorg. Om de kloof in de productie van ontsmettingslotion te dichten, is de beroemde wodkaproducent Absolut begonnen met het produceren van pure alcohol voor de gezondheidszorg, terwijl een ander bedrijf er een gel van maakt.

Richard Heart: HEXdex.win 11x!🚀M⬣⬣N on Twitter

I hear #Sweden is totally retarded, and has all the schools, bars, and cinemas open. Let’s check the chart and see how that’s working out.

WEALTHIER SKIERS WAREN PATIËNT 0

Skiliefhebbers die begin maart terugkeerden uit Italië en Oostenrijk, kwamen het land binnen zonder in quarantaine te worden geplaatst en hadden hun normale leven voortgezet totdat ze symptomen van een ziekte vertoonden, waardoor de verspreiding van het virus begon. Nadat het aantal gevallen in Stockholm toenam, werden middelbare scholen, middelbare scholen, universiteiten, technische scholen en centra voor volwassenenonderwijs op 18 maart gesloten. De kleuterscholen en basisscholen zijn echter nog steeds open. In veel landen was het aantal mensen dat zich in hetzelfde gebied verzamelde beperkt tot 2-10 personen: de limiet was 500 in Zweden en is sindsdien verlaagd tot 50. Sportscholen, zwembaden, restaurants en zelfs saladebuffetten in de restaurants, zijn nog open. Het verminderen van het openbaar vervoer in Stockholm hield mensen niet van de straat, en leidde in plaats daarvan de mensen die moesten gaan werken om met nog drukkere bussen te pendelen. Met de komende paasvakantie in zicht, werd het skiliefhebbers niet verboden om van grote steden naar meer bergachtige regio’s te reizen, maar werd hen aangeraden geen skiresorts te bezoeken.

Alle bezoeken aan verpleeghuizen zijn na 1 april verboden, omdat instructies om een ​​bezoek aan ouderen te vermijden werden genegeerd, waardoor bijna alle verpleeghuizen besmet raakten met het virus. Het leven van ouderen, de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, is ernstig in gevaar gebracht. Desalniettemin weigert de Zweedse regering strengere maatregelen te nemen. Het Zweedse volk, dat probeert zijn weg te vinden te midden van de adviezen en verboden van de regering, zet zijn dagelijkse leven en gewoonten voort met slechts kleine maatregelen. Ze aanvaarden de verklaring van de regering dat “Covid-19 uiteindelijk iedereen net als griep zal infecteren”, de meesten hebben de hoop niet verloren dat als ze ziek worden, ze goed zullen worden verzorgd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIMMIGRANTEN IN GEVAAR

Het virus is snel verspreid in de meerderheidsdistricten van Stockholm. De verwachting van persoonlijke verantwoordelijkheid heeft veel slechtere resultaten bij immigranten die minder toegang hebben tot openbare informatie, onvoldoende informatiestroom voor immigrantengroepen, taalbarrières en technologische tekortkomingen. Factoren als armoede, grote gezinnen die in kleine krappe huizen wonen en een gebrek aan zelfisolatie vergroten de risico’s. Bovendien is volgens het eerdere onderzoek de volksgezondheid in deze wijken al problematisch. De kans voor mensen die al gezondheidsproblemen hebben is klein als er keuzes gemaakt moeten worden tussen patiënten bij onvoldoende beademingseenheden.

Volgens een analyse worden in Zweden, vanwege het beperkte antibioticagebruik, bijna alle ziekten behandeld met pijnstillers en koortsverlagende medicijnen, waardoor de immuniteit van het publiek hoog zou zijn. Met andere woorden, de ogenschijnlijk atletische mensen met een hoge immuniteit van Zweden zijn de proefpersonen geworden van een nieuw model van gezondheidszorg, wat we ‘het Zweedse experiment’ zouden kunnen noemen.

HET GEPRIVATISEERDE SYSTEEM IS INGEKOMEN

In Zweden, waar de sociaal-democratie 36 jaar lang onafgebroken heeft geregeerd, zijn er grote veranderingen aangebracht in het socialezekerheidsstelsel onder invloed van liberale trends van de jaren tachtig en negentig, gedurende welke tijd institutionele erosie heeft plaatsgevonden. De conservatieve coalitieregering die in de jaren 2000 aan de macht kwam, heeft het socialezekerheidsstelsel geleidelijk vernietigd. De staat trok zich terug uit de belangrijkste sectoren en kromp ineen. Daarnaast werd in plaats van het voormalige gecentraliseerde systeem regionalisering doorgevoerd. In 25 verschillende provincies / deelstatenregio’s zijn in plaats van door de centrale overheid zelfstandig besluiten genomen. Neoliberalisme en globalisme namen Zweden gemakkelijk over nadat sociaal-democraten zich hadden aangepast aan de trend die de conservatieven hadden ingezet.

Met privatisering begonnen nieuwe, door geld gedreven acteurs te verschijnen en te bloeien. Zweedse middelen werden in grote hoeveelheden naar het buitenland overgedragen. Ziekenhuizen werden bedrijven die vanuit het buitenland werden beheerd. Het aantal intensive care-afdelingen daalde van 4.300 in 1993 tot 574 in 2018. Na de privatisering van het staatsmonopolie werd de “farmaceutische autoriteit” die verantwoordelijk is voor de opslag van medicijnen en materialen voor het leger en het publiek in tijden van crisis dagelijks gebruikt. behoeften. Toen de crisis uiteindelijk kwam, waren de voorraden leeg. Evenzo werden dergelijke magazijnen gedemonteerd toen de beslissingen over de gezondheidsvoorzieningen die voorheen door de centrale overheid waren geregeld en opgeslagen, aan de regionale besturen werden gegeven. Zweden verloor zijn binnenlandse productiekracht in overeenstemming met de concurrentiewetten van de Europese Unie (EU).

VEEL GRATITUDE VOOR ALIBABA

Als reactie op de huidige crisis heeft het parlement besloten de rol van de centrale overheid bij de opslag van medische benodigdheden te herstellen. Voor Zweden ging het mis toen Duitsland, Spanje en Frankrijk stopten met het exporteren van de medische benodigdheden die ze nu nodig hadden voor hun eigen bevolking. De situatie heeft overduidelijk gemaakt dat de vermeende geest van solidariteit en broederschap van de glorieuze EU slechts een bluf is. Gelukkig heeft Zweden de Alibaba van China als bron. Alibaba ontving op een persconferentie een warme dankbaarheid voor zijn gulle donaties aan het Zweedse volk.

Veel actoren, waaronder het leger, voorspellen dat de behoefte aan intensive care-afdelingen binnenkort dramatisch zal toenemen. Het tentoonstellingspaviljoen in Stockholm wordt omgebouwd tot een intensive care-ziekenhuis. Het aantal beschikbare bedden is momenteel beperkt, maar wordt binnenkort uitgebreid. Er zijn regelingen getroffen om het medisch personeel naar behoeftige gebieden te verplaatsen. Daarnaast worden vergoedingen en werktijden verhoogd.

NIEUW PAKKET AANGEKONDIGD

De Zweedse regering heeft genereuze hulp geboden om de economische crisis te voorkomen en steun verleend aan bedrijven van elke omvang. Extra economische pakketten voor kleinere gemeenten en regionale overheden volgen elkaar op. Ondanks de hulp nemen faillissementen, werkloosheid en aanvragen voor sociale zekerheid aanzienlijk toe. De werkloosheid heeft het hoogste niveau in de geschiedenis bereikt. Het ministerie van Financiën kondigde aan dat de overheid aandeelhouder zou kunnen worden om enkele grote en belangrijke bedrijven te redden, en dat de belastingbetalers ook op een of andere manier vergoed zullen worden.

Ondanks de harde kritiek van het publiek is de publieke steun van de sociaal-democraat (S) premier Lofven met 2,4% gestegen, terwijl de publieke steun voor de anti-EU, anti-migrantenzweden-democraten (SD), die voor de uitbraak als de meerderheidspartij werden beschouwd, gedaald 1,04%.

Aan de andere kant waren alle partijen tijdens een vraag- en antwoordsessie in het Zweedse parlement de vorige dag het erover eens dat het geweld tegen vrouwen moet worden voorkomen en vroegen ze vrouwenorganisaties niet te vergeten in verband met andere economische maatregelen. Het geweld tegen vrouwen tijdens de quarantaineperiode zal naar verwachting toenemen.

De komende dagen zullen uitwijzen of het experiment van Zweden al dan niet een succes was, maar vanaf 2 april is het dodental in Zweden (met een bevolking van 10 miljoen) 282, het aantal gevallen 5.466 en het aantal patiënten in de intensive care units op 429.Comments

comments