Zeven verontrustende feiten over COVID-19 onder de zwarte bevolking in de VS

Zeven verontrustende feiten over COVID-19 onder de zwarte bevolking in de VS

9 april 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Virus woedt.  Over de hele staat Louisiana staat op de  tweede plaats  na New York in sterfgevallen per 100.000 mensen, met  582 gemeld  op 7 april. Zes parochies (provincies) in het gebied van New Orleans staan ​​in de  top tien van sterfgevallen  van alle provincies in het land: St. John the Baptist, Orleans, St. Charles, Jefferson, St. James en Plaquemines, volgens de  Wall Street Journal .

Ras.  Louisiana is  32 procent Afro-Amerikaans . Toch is  70 procent  van de sterfgevallen door COVID 19 in Louisiana van Afro-Amerikanen. “” Deze verschillen worden veroorzaakt door het beleid, niet door de fysiologie, “vertelde professor Amy Lesen van Dillard de  advocaat . “Ze zijn gebaseerd op ras en klasse bias in de gezondheidszorg, toegang tot gezondheidszorg en preventieve zorg.” Soortgelijke onevenredige effecten zijn waargenomen in Chicago en Milwaukee. Dit toont aan dat de pandemie  patronen volgt van diepgewortelde ongelijkheden in economische en medische kansen.

Verzorgingshuizen.  Er zijn  436 verpleeghuizen  in de staat. Vijftien dagen geleden waren er  3 verpleeghuizen  met meer dan één besmette persoon. In die huizen   is vastgesteld dat 363 patiënten COVID 19 dragen,  honderd meer dan vorige week . In deze huizen zijn meer dan  103 mensen gestorven en in meer dan 70 huizen  heeft ten minste één persoon het virus. Er zijn nu  47 verpleeghuizen  met meer dan 1 besmette persoon.

Lees ook:  Kunnen de VS COVID-19 aan?

Gevangenissen.  Een federale gevangenis in Oakdale, Louisiana, de  eerste gevangene stierf  op 29 maart, inmiddels zijn  vijf gevangenen overleden en 22 anderen zijn positief getest  op het virus.

Staatsgevangenissen rapporteerden hun eerste  positieve op 28 maart , nu zijn  28 gevangenen  positief gemeld. Daarnaast hebben  26 medewerkers positief getest . Alle familiebezoeken  zijn  wekenlang geannuleerd, evenals  gratie- en voorwaardelijke hoorzittingen . De gevangenis in New Orleans meldt dat  15 gevangenen positief zijn  voor het virus.

Immigranten.  ICE houdt  8.000 immigranten vast in Louisiana . De eerste ICE-zaak buiten Oakdale is gemeld in  Pine Prairie Louisiana . Immigrantenvrouwen in ICE-gevangenissen in Louisiana die protesteerden tegen ontoereikende coronavirusbescherming werden met  pepperspray besproeid . De vrouwen werden vastgehouden in  een woongebied met 80 andere vrouwen  waar de kooien minder dan een meter van elkaar verwijderd waren. Vrouwen in andere ICE-gevangenissen maakten een  video die met The Intercept werd gedeeld  om de wereld te waarschuwen voor hun benarde situatie.

Werkloosheid.  Louisiana krijgt gewoonlijk ongeveer 1.500 aanvragen voor werkloosheid per week. Twee weken geleden ontvingen ze meer  dan 70.000 . Het maximale voordeel voor werknemers in Louisiana is  $ 247 per week , het  laagste in het land . Niemand in Louisiana  heeft een federale cheque ontvangen voor de extra beloofde $ 600.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Corona: Bloedbad in België


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments