Bill Gates waarschuwt: “Kans dat er om de 20 jaar een pandemie zoals de coronacrisis is”

Bill Gates waarschuwt: “Kans dat er om de 20 jaar een pandemie zoals de coronacrisis is”

10 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Bill Gates zegt dat de Amerikaanse regering niet ‘met een toverstok kan zwaaien’ en ‘opeens is de economie zoiets als voorheen’ de coronavirus-pandemie

Miljardair Bill Gates (64) waarschuwt al jaren voor een uitbraak van een besmettelijke ziekte. De oprichter van Microsoft spendeerde al miljoenen van zijn eigen fortuin om ontwikkelingslanden te helpen zich voor te bereiden op een epidemie. In een interview waarschuwt hij dat het besef bij burgers zal komen dat een pandemie zoals de coronacrisis om de twintig jaar kan voorkomen en dat er zal worden gekeken naar de overheid om te investeren in preventie. “Het zal niet zo veel kosten als het budget voor Defensie, maar het zal een goede investering zijn”, klinkt het.

‘Niemand mag denken dat de regering met een toverstok kan zwaaien, en opeens is de economie zoiets als voordat dit gebeurde.’ 

– Bill Gates

Dat is miljardair Bill Gates, de mede-oprichter van Microsoft MSFT, + 0,00% en merkte filantroop op tijdens een interview van 26 minuten op CNBC op donderdag.

Gates, die een nettowaarde van $ 103,4 miljard heeft, volgens Forbes (waarmee hij de op één na rijkste man ter wereld is achter Amazon.com’s AMZN, -0,01% Jeff Bezos) was een van de meest vocale critici van de Amerikaanse reactie op de COVID-19-pandemie die de binnenlandse economie heeft verwoest en het grootste deel van de zakelijke en persoonlijke activiteiten van de wereld tot stilstand heeft gebracht.

Lees ook:  De VS-NAVO militaire alliantie blijft confrontatie zoeken langs de grenzen van Rusland

In een opinie van 31 maart in de Washington Post adviseerde de technische uitblinker strengere sluitingen om de verspreiding van de dodelijke virale uitbraak tegen te gaan door te zeggen: “overal afsluiten betekent overal afsluiten.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe aandelenmarkt probeert echter vooral de zorgen over COVID-19, die wereldwijd 1,5 miljoen mensen heeft geïnfecteerd en bijna 90.000 levens heeft geëist, van zich af te schudden, volgens gegevens verzameld door Johns Hopkins University . De Dow Jones Industrial Average sloot de door vakantie ingekorte week op donderdag af met een wekelijkse winst van 12,67% , terwijl de S&P 500 index SPX, + 1,44% steeg 12,1% voor de beste week sinds 1974 en de Nasdaq Composite COMP, + 0,77% steeg met 10,59% voor zijn beste wekelijkse stijging sinds maart 2009, toen investeerders een lelijk rapport over werkloze claims voor de week die eindigde op 4 april negeerden en zich concentreerden op het programma van de Federal Reserve van $ 2,3 biljoen om geld te helpen naar belangrijke delen van de economie te leiden die zijn zwaar getroffen door de reactie op de epidemie.

De Bill and Melinda Gates Foundation heeft $ 100 miljoen gedoneerd aan pandemische wetenschap en testen. Gates behoort tot een groep van miljardair-filantropen die hebben gezegd dat ze volgens de Giving Pledge ten minste de helft van hun vermogen aan goede doelen zouden weggeven.

Lees ook:  Amerikaanse houding in het Midden-Oosten: VOORBEREIDING OP RAMP


Comments

comments