Bill Gates waarschuwt: “Kans dat er om de 20 jaar een pandemie zoals de coronacrisis is”

Bill Gates waarschuwt: “Kans dat er om de 20 jaar een pandemie zoals de coronacrisis is”

10 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Bill Gates zegt dat de Amerikaanse regering niet ‘met een toverstok kan zwaaien’ en ‘opeens is de economie zoiets als voorheen’ de coronavirus-pandemie

Miljardair Bill Gates (64) waarschuwt al jaren voor een uitbraak van een besmettelijke ziekte. De oprichter van Microsoft spendeerde al miljoenen van zijn eigen fortuin om ontwikkelingslanden te helpen zich voor te bereiden op een epidemie. In een interview waarschuwt hij dat het besef bij burgers zal komen dat een pandemie zoals de coronacrisis om de twintig jaar kan voorkomen en dat er zal worden gekeken naar de overheid om te investeren in preventie. “Het zal niet zo veel kosten als het budget voor Defensie, maar het zal een goede investering zijn”, klinkt het.

‘Niemand mag denken dat de regering met een toverstok kan zwaaien, en opeens is de economie zoiets als voordat dit gebeurde.’ 

– Bill Gates

Dat is miljardair Bill Gates, de mede-oprichter van Microsoft MSFT, + 0,00% en merkte filantroop op tijdens een interview van 26 minuten op CNBC op donderdag.

Gates, die een nettowaarde van $ 103,4 miljard heeft, volgens Forbes (waarmee hij de op één na rijkste man ter wereld is achter Amazon.com’s AMZN, -0,01% Jeff Bezos) was een van de meest vocale critici van de Amerikaanse reactie op de COVID-19-pandemie die de binnenlandse economie heeft verwoest en het grootste deel van de zakelijke en persoonlijke activiteiten van de wereld tot stilstand heeft gebracht.

Lees ook:  Trump wordt beschuldigd. The Stupid Party zegt: 'Kom maar op!'

In een opinie van 31 maart in de Washington Post adviseerde de technische uitblinker strengere sluitingen om de verspreiding van de dodelijke virale uitbraak tegen te gaan door te zeggen: “overal afsluiten betekent overal afsluiten.”

De aandelenmarkt probeert echter vooral de zorgen over COVID-19, die wereldwijd 1,5 miljoen mensen heeft geïnfecteerd en bijna 90.000 levens heeft geëist, van zich af te schudden, volgens gegevens verzameld door Johns Hopkins University . De Dow Jones Industrial Average sloot de door vakantie ingekorte week op donderdag af met een wekelijkse winst van 12,67% , terwijl de S&P 500 index SPX, + 1,44% steeg 12,1% voor de beste week sinds 1974 en de Nasdaq Composite COMP, + 0,77% steeg met 10,59% voor zijn beste wekelijkse stijging sinds maart 2009, toen investeerders een lelijk rapport over werkloze claims voor de week die eindigde op 4 april negeerden en zich concentreerden op het programma van de Federal Reserve van $ 2,3 biljoen om geld te helpen naar belangrijke delen van de economie te leiden die zijn zwaar getroffen door de reactie op de epidemie.

De Bill and Melinda Gates Foundation heeft $ 100 miljoen gedoneerd aan pandemische wetenschap en testen. Gates behoort tot een groep van miljardair-filantropen die hebben gezegd dat ze volgens de Giving Pledge ten minste de helft van hun vermogen aan goede doelen zouden weggeven.

Lees ook:  Donald Trump zet aan tot geweld
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Coronavirus & The Surveillance State
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments