Sylvana Simons wil af van anti-feministische woorden ‘popje’, ‘meisje’ en ‘schatje’ wegens seksisme

Sylvana Simons wil af van anti-feministische woorden ‘popje’, ‘meisje’ en ‘schatje’ wegens seksisme

10 april 2020 6 Door Indignatie redactie

De lijst met woorden die je in de hedendaagse inclusieve en intersectioneel-feministische samenleving niet meer zou mogen bezigen wordt steeds een beetje langer. Sylvana Simons voegt er deze week nog eens drie begrippen aan toe: popje, meisje en schatje. Allemaal neerbuigende teksten van mannen die niet weten wat seksisme is, vindt de BIJ1-leider.

Het wordt tijd dat mannen bepaalde woorden richting vrouwen niet meer gaan gebruiken. Dat heeft Sylvana Simons betoogd op Twitter, nadat zij een andere vrouw een hart onder de riem stak omdat zij mannen die haar komen uitleggen wat seksisme zou zijn beu is.

Toen een zelfbenoemde ‘feminist gepassioneerd voor de kleur geel’ vroeg “Waarom weten mannen altijd zoveel beter wat seksisme is en wat niet, en welke grap wel moet kunnen en welke niet? Komt dat weer doordat ik maar van die kleine vrouwenhersentjes heb, of zo?“, antwoordde de BIJ1-partijleider op de volgende manier:

“De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Schatje. Meisje. Of popje. In ieder geval… -je!”

In een antwoord wat daarop volgt, voegt Sylvana daar dan ook nog ‘gekje‘ aan toe. Allemaal woorden die eigenlijk niet meer kunnen anno 2020, zo luidt het impliciete maar overduidelijke oordeel uit Amsterdam. Niet alleen om vrouwen te beschermen, maar mannen hebben er óók baat bij. Woorden die seksistisch klinken doen namelijk ook veel mannen pijn. Sylvana:

Lees ook:  WTF: Sylvana Simons BIJ1 slaat door als RTZ over ‘zwarte cijfers’ DIT GELOOF JE TOCH NIET!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Niemand zei dat seksisme mannen niet treft, het was geen wedstrijdje. Integendeel: het schaadt iedereen. Daarom willen we er vanaf, snap je. Ook in jouw belang.”

Renée 💛 on Twitter

Waarom weten mannen altijd zoveel beter wat seksisme is en wat niet, en welke grap wel moet kunnen en welke niet? Komt dat weer doordat ik maar van die kleine vrouwenhersentjes heb, of zo?

Sylvana Simons on Twitter

De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Schatje. Meisje. Of popje. In ieder geval… -je! https://t.co/ORvyYNkaTo

Sylvana Simons on Twitter

@piforevery1 Hahaha! Nee, gekje! Ondénkbaar!

 Comments

comments