Trump, onze opperhoofd, is een wereldwijde bedreiging

Trump, onze opperhoofd, is een wereldwijde bedreiging

10 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Binnen een week dreigde hij de Amerikaanse financiering aan de WHO stop te zetten, prees een onbewezen Covid-19-remedie en ontsloeg de waakhond die toezicht hield op de bailout van het congres.

Het signaal: Trump’s voortdurende poging om alle schuld voor de hopeloze reactie van de regering op de Covid-19-uitbraak aan anderen af ​​te wijzen. De favoriete vijand van deze week? De Wereldgezondheidsorganisatie en zijn eigen inspecteurs-generaal.

Ondanks het feit dat de WHO de wereld al meer dan twee maanden waarschuwt voor het ongekende gevaar van een onbeheersbare pandemie, koos Trump deze week, met een snel stijgend aantal Amerikaanse sterfgevallen, ervoor om het internationale orgaan ervan te beschuldigen de bal te hebben laten vallen en ” China-centrisch. ‘ Het meest schandalig dreigde hij vervolgens de Amerikaanse financiering van de organisatie te schrappen. Wat is een betere tijd om de grootste gezondheidsorganisatie ter wereld te ontmaskeren dan tijdens de piek van een pandemie?

Trump bleef ook de wonderbaarlijke voordelen van een antimalariamiddel aanprijzen waarvan zijn eigen experts op het gebied van infectieziekten zeggen dat het nog steeds niet bewezen is (zelfs als het veelbelovend is) voor Covid-19-patiënten. Verrassing, verrassing, het blijkt dat de grifter-president een financieel belang heeft in het bedrijf dat de drug maakt die hij op tv blijft aanprijzen.

Diezelfde oplichter verwijderde vervolgens de onafhankelijke waakhond die toezicht hield op de biljoenen dollars aan noodhulp die door het Congres was goedgekeurd. Dientengevolge zou het grootste reddingspakket in de Amerikaanse geschiedenis onevenredig ten goede kunnen komen aan het kabinet van miljardairs van Trump en zijn politieke en zakelijke handlangers. Als dat gebeurt, wordt het publiek in het duister gehouden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Van lockdown tot politiestaat: de "GREAT RESET" rolt uit

Ondertussen, nu de Verenigde Staten meer dagelijkse sterfgevallen als gevolg van het virus registreren dan enig ander land, zijn de FBI’s nog steeds niet in staat om een ​​effectieve nationale distributie van medische benodigdheden te coördineren. En nu Trump de inspecteur-generaal van de Health and Human Services aanvalt voor het rapporteren over tekorten in ziekenhuizen, is het gevallen in Californië – dat nu een van ‘s werelds meest effectieve reacties op de pandemie heeft – om het voortouw te nemen bij het sturen van ventilatoren en andere benodigde benodigdheden naar een nationale voorraad, waaruit staten met de hoogste behoefte op elk moment middelen kunnen putten.

Trumps verbluffende verwerping van moreel gezag is niet beperkt tot zijn steeds paranoïde en onbeholpen coronavirusreactie. Op het gebied van internationale betrekkingen heeft de regering-Trump opnieuw de bondgenoten van Amerika afgeslagen. Deze keer gaat het om het Open Skies-verdrag, een al lang bestaande overeenkomst tussen de Verenigde Staten, hun Europese bondgenoten en Rusland die het mogelijk maakt verkenningsvluchten vanuit deze landen ongehinderd over concurrerende landen te laten vliegen. Het gaat erom de kans te verkleinen dat de Verenigde Staten of Rusland een onopgemerkte militaire opbouw zullen uitvoeren die een toch al precaire vrede zou kunnen destabiliseren.

Onder dekking van de pandemie en tot afgrijzen van de geallieerde regeringen, die er bij hen op aandrongen te heroverwegen, hebben minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en minister van Defensie Mark Esper naar verluidt besloten Amerika dit najaar uit de overeenkomst terug te trekken . Het ongedwongen nationalisme van de regering blijft bloeien, waardoor de Verenigde Staten een steeds destabiliserende, irrationele speler op het wereldtoneel worden.

En het geluid? Trump heeft concurrentie om pure nutteloosheid: de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, die algemeen wordt bestempeld als de laatste echte dictator van Europa, heeft zijn landgenoten aangespoord om overvolle sportevenementen bij te wonen en beloofde hen dat koude lucht, werken aan tractoren en naar de sauna gaan op magische wijze de virus. Misschien zouden hij en Trump elkaar binnenkort, onbeschermde gezichten, moeten ontmoeten in het Oval Office … Zoals ik in mijn vorige column al zei, heeft Trump immers publiekelijk verklaard dat wanneer hij dictators ontmoet, het niet goed voor hem zou zijn om zich achter een masker te verschuilen .Lees ook:  Soros-(s)pion Mabel hielp vestiging Islamstaat

Comments

comments