Trump, onze opperhoofd, is een wereldwijde bedreiging

Trump, onze opperhoofd, is een wereldwijde bedreiging

10 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Binnen een week dreigde hij de Amerikaanse financiering aan de WHO stop te zetten, prees een onbewezen Covid-19-remedie en ontsloeg de waakhond die toezicht hield op de bailout van het congres.

Het signaal: Trump’s voortdurende poging om alle schuld voor de hopeloze reactie van de regering op de Covid-19-uitbraak aan anderen af ​​te wijzen. De favoriete vijand van deze week? De Wereldgezondheidsorganisatie en zijn eigen inspecteurs-generaal.

Ondanks het feit dat de WHO de wereld al meer dan twee maanden waarschuwt voor het ongekende gevaar van een onbeheersbare pandemie, koos Trump deze week, met een snel stijgend aantal Amerikaanse sterfgevallen, ervoor om het internationale orgaan ervan te beschuldigen de bal te hebben laten vallen en ” China-centrisch. ‘ Het meest schandalig dreigde hij vervolgens de Amerikaanse financiering van de organisatie te schrappen. Wat is een betere tijd om de grootste gezondheidsorganisatie ter wereld te ontmaskeren dan tijdens de piek van een pandemie?

Trump bleef ook de wonderbaarlijke voordelen van een antimalariamiddel aanprijzen waarvan zijn eigen experts op het gebied van infectieziekten zeggen dat het nog steeds niet bewezen is (zelfs als het veelbelovend is) voor Covid-19-patiënten. Verrassing, verrassing, het blijkt dat de grifter-president een financieel belang heeft in het bedrijf dat de drug maakt die hij op tv blijft aanprijzen.

Diezelfde oplichter verwijderde vervolgens de onafhankelijke waakhond die toezicht hield op de biljoenen dollars aan noodhulp die door het Congres was goedgekeurd. Dientengevolge zou het grootste reddingspakket in de Amerikaanse geschiedenis onevenredig ten goede kunnen komen aan het kabinet van miljardairs van Trump en zijn politieke en zakelijke handlangers. Als dat gebeurt, wordt het publiek in het duister gehouden.

Lees ook:  De schandelijke "Deal of the Century".

Ondertussen, nu de Verenigde Staten meer dagelijkse sterfgevallen als gevolg van het virus registreren dan enig ander land, zijn de FBI’s nog steeds niet in staat om een ​​effectieve nationale distributie van medische benodigdheden te coördineren. En nu Trump de inspecteur-generaal van de Health and Human Services aanvalt voor het rapporteren over tekorten in ziekenhuizen, is het gevallen in Californië – dat nu een van ‘s werelds meest effectieve reacties op de pandemie heeft – om het voortouw te nemen bij het sturen van ventilatoren en andere benodigde benodigdheden naar een nationale voorraad, waaruit staten met de hoogste behoefte op elk moment middelen kunnen putten.

Trumps verbluffende verwerping van moreel gezag is niet beperkt tot zijn steeds paranoïde en onbeholpen coronavirusreactie. Op het gebied van internationale betrekkingen heeft de regering-Trump opnieuw de bondgenoten van Amerika afgeslagen. Deze keer gaat het om het Open Skies-verdrag, een al lang bestaande overeenkomst tussen de Verenigde Staten, hun Europese bondgenoten en Rusland die het mogelijk maakt verkenningsvluchten vanuit deze landen ongehinderd over concurrerende landen te laten vliegen. Het gaat erom de kans te verkleinen dat de Verenigde Staten of Rusland een onopgemerkte militaire opbouw zullen uitvoeren die een toch al precaire vrede zou kunnen destabiliseren.

Onder dekking van de pandemie en tot afgrijzen van de geallieerde regeringen, die er bij hen op aandrongen te heroverwegen, hebben minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en minister van Defensie Mark Esper naar verluidt besloten Amerika dit najaar uit de overeenkomst terug te trekken . Het ongedwongen nationalisme van de regering blijft bloeien, waardoor de Verenigde Staten een steeds destabiliserende, irrationele speler op het wereldtoneel worden.

En het geluid? Trump heeft concurrentie om pure nutteloosheid: de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, die algemeen wordt bestempeld als de laatste echte dictator van Europa, heeft zijn landgenoten aangespoord om overvolle sportevenementen bij te wonen en beloofde hen dat koude lucht, werken aan tractoren en naar de sauna gaan op magische wijze de virus. Misschien zouden hij en Trump elkaar binnenkort, onbeschermde gezichten, moeten ontmoeten in het Oval Office … Zoals ik in mijn vorige column al zei, heeft Trump immers publiekelijk verklaard dat wanneer hij dictators ontmoet, het niet goed voor hem zou zijn om zich achter een masker te verschuilen .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De president als Political Hit Man elke tegenstander wordt vakkundig geëlimineerd

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Pandenie: Strategisch theater - de omkering van theater en realiteit
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments