Anti-China Hysterie gaat uiteindelijk niet over Covid-19, racisme of communisme, maar over macht en de VS is bang

Anti-China Hysterie gaat uiteindelijk niet over Covid-19, racisme of communisme, maar over macht en de VS is bang

11 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In een recent artikel met de valse titel ” De propaganda-oorlog tussen de VS en China is uitgesteld , maar niet voor lang “, gaf  Josh Rogin van The Washington Post een zeer interessante bekentenis.

“De Verenigde Staten hebben nu dringend behoefte aan medische voorraden, waarvan er vele uit China komen”, zei Rogin. “Als de Chinese leiders bereid zijn te stoppen met liegen over ons, kunnen we even stilstaan ​​bij de meest gênante waarheden over hen.”

Wacht, sorry, “ons”? “Wij”?

Rogin citeerde geen Amerikaanse functionarissen. Hij doelde, in de eerste persoon meervoud, op de Amerikaanse regering, omdat hij zichzelf er blijkbaar als een deel van ziet. Hij ziet zichzelf en anderen zoals hij als een verlengstuk van de narratieve controlecampagne van de Amerikaanse regering, het bijkantoor dat verantwoordelijk is voor het verspreiden van ‘waarheden’ in de Amerikaanse propagandaoorlog om de ‘leugens’ van China tegen te gaan. Hij ziet zichzelf als een staatspropagandist.

Wat hij natuurlijk is. Het  vrome neoconservatieve Rogin zet  consequent haveloze verhalen voort tegen landen die zich niet hebben geabsorbeerd in de klodder van het door de VS gecentraliseerde rijk, en hij aarzelt niet om de nieuwe escalaties te volgen in de verhalende controlecampagne tegen China. Dit komt omdat de VS en China  al  een lange tijd op een aanvaringskoers op weg zijn naar agressieve confrontatie , en de verhaalmanagers moeten toestemming geven voor die gruwelijke gebeurtenis.

Davide Mastracci on Twitter

I explored and broke down the anti-China COVID-19 narrative, which is based on falsities and half truths. Your government, not China, is responsible for the carnage COVID-19 has caused in your country. https://t.co/FbT06Omwks

Passage ‘s David Mastracci heeft een zeer de moeite waard nieuw artikel getiteld ” Geef China niet de schuld van de COVID-19-fouten van uw regering “, waarin Rogin “gênante waarheden” noemt over de manier waarop China de Covid-19-pandemie behandelt voor de verstoorde spin-jobs dat ze zijn en benadrukken dat de moeilijkheden waarmee Amerikanen momenteel worden geconfronteerd, te wijten is aan het falen van hun eigen regeringen, niet aan dat van China.

Lees ook:  Deep State in de National Security Council: kolonel Vindman is een 'expert' met een agenda

‘Degenen die niet aan de macht zijn, zoals rechtse journalisten, beseffen dat hun neoliberale ideologie niet toegerust is om de pandemie aan te pakken en daarom wordt aangevallen’, schrijft Mastracci. ‘Ze zullen hun mening niet loslaten, dus moeten ze de schuld verleggen naar een buitenland met een ideologie die op de  juiste  manier anders is. Het aanvallen van China dient duidelijk dit doel en biedt een kans voor anticommunisme, dat, zoals Parenti opmerkt, mensen al meer dan een eeuw klaar zijn om te haten. ‘

Dit is veel dichter bij de waarheid dan alles wat je leest in een publicatie in de massamedia. Dit virus  benadrukt op brute wijze alle waanzin  van de neoliberale status-quo waarop het Amerikaanse imperium is gebouwd, en die status-quo is inderdaad gebaseerd op het afsluiten van alle linkse politieke bewegingen die plutocraten en oorlogsprofiteurs mogelijk ongemak zouden kunnen bezorgen. Veel van wat we tegenwoordig horen van vooraanstaande experts van de Republikeinse en Democratische Partij, kan nauwkeurig worden vertaald als een jammerende driftbui over hun hele wereldbeeld dat neerstort op een beschamende faceplant voor de hele wereld.

Maar zelfs dat dekt het niet echt.

Als je een linkse vraagt ​​wat de plotselinge opleving van het Westen in de anti-Chinese hysterie inhoudt, dan zeggen ze misschien racisme, vreemdelingenhaat en / of anticommunisme. Als je het aan een rechtse vraagt, kunnen ze je vertellen dat het is omdat China loog over het virus, of vanwege het communisme, of vanwege de economische relatie van China met de VS, of omdat het een achterlijke cultuur is van mensen die verschillende dieren van ons eten. Als je het iemand vraagt ​​die het zogenaamde ‘centrum’ van de mainstream bezet, kunnen ze je vertellen dat dit komt door humanitaire zorgen over de onderdrukkende regering van China, racisme of een mengeling van de bovengenoemde beweringen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Kinderhulporganisatie: regeringen moeten onmiddellijk 9.000 IS-kinderen uit Syrië halen

Uiteindelijk gaat het echter niet om een ​​van die dingen. Hoewel racisme, vreemdelingenhaat, anticommunisme, vrijhandelsovereenkomsten, autoritarisme en het virus allemaal echte zorgen zijn die een echte rol spelen in de propagandacampagne, gaat het uiteindelijk niet om een ​​van hen. Uiteindelijk gaat het, zoals zo veel andere, om macht.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

The Coming War On China” – Watch John Pilger’s Powerfully Relevant Documentary “The danger of confrontation grows by the day,” Pilger says. https://t.co/ZpRbNCankz

Er kan maar één tophond zijn in een unipolaire wereld. Na de val van de Sovjet-Unie kwam de heersende filosofie  langzaam samen onder de Amerikaanse beleidsmakers  dat de enige overgebleven supermacht ter wereld ten koste van alles zo moest blijven om de zogenaamde liberale wereldorde in stand te houden. Deze filosofie werd dominant toen de neoconservatieven de uitvoerende macht overnamen tijdens de regering van George W. Bush, en van daaruit werden hun ideeën eenvoudigweg de reguliere orthodoxie. Nu is de ‘unipolariteit tegen elke prijs’-ideologie van neoconservatisme zo doordringend dat wanneer je iemand als Tulsi Gabbard ziet die in feite alleen pleit voor het Amerikaanse buitenlandse beleid vóór 9/11, je hen gedemoniseerd ziet alsof ze het kannibalisme van kinderen steunen.

Napoleon Bonaparte zei ooit: ‘China is een slapende reus. Laat haar slapen, want als ze wakker wordt, zal ze de wereld schudden. ‘ Het voorkomen van de opkomst van China (en zijn losse netwerk van niet-geabsorbeerde bondgenoten zoals Rusland) is al generaties lang een blijvende agenda van de westerse wereld en de voortzetting van deze agenda heeft de wereld op een  traject naar agressieve confrontatie gebracht . De VS  omringen China met militaire bases , waarvan vele met nucleaire bewapening, als voorbereiding op een confrontatie die het uiteindelijk onvermijdelijk acht, aangezien China er geen belang bij heeft op te gaan in de Amerikaanse machtsalliantie en de VS er geen belang bij heeft toe te staan China om het als een supermacht te overtreffen.

Lees ook:  Covid-19 doodscepticisme, verklaard door een cognitief wetenschapper

Wat dit voor ons gewone mensen betekent, is dat we in de problemen zijn geraakt tussen de gestaag toenemende escalaties tussen twee nucleair bewapende naties en hun nucleair bewapende bondgenoten die naar een confrontatie snellen die niemand van ons in het minst baat, terwijl propagandisten ons met verhalen over waarom we dit uiteindelijk zouden moeten steunen.

Zo hoeft het niet te zijn. China hoeft niet de ‘slapende reus’ te zijn waar we allemaal bang voor zijn. We hoeven niet in een wereld te leven waarin nucleair bewapende regeringen zonder onze toestemming of toestemming voor planetaire overheersing strijden en  de dobbelstenen  elke dag met grotere frequentie op nucleaire armageddon werpen . We hoeven niet in een wereld te leven waar de opkomst van een nieuwe ziekte die mensen doodt, wordt gezien als een instrument om te worden uitgebuit in een propaganda-oorlog in plaats van een probleem dat samen moet worden opgelost. We kunnen allemaal gewoon met elkaar opschieten en samenwerken om een ​​betere wereld voor elkaar en voor ons ecosysteem te creëren.

Mensen zullen zeggen dat dit onrealistisch en onredelijk is, maar onrealistisch en onredelijk in tegenstelling tot wat? Een paar idioten die met Armageddon-wapens naar elkaar zwaaien omdat de andere jongens op het verkeerde stuk vuil staan? Een stel sociopaten die aandringen op de vooruitgang van een omnicidaal, ecocidaal paradigma in dienst van een denkbeeldig monetair systeem? Klinkt alsof ze voor mij de onredelijke en onrealistische zijn.

Napoleon Bonaparte zei dat China een slapende reus is, maar ik ken een grotere. Het zijn allemaal gewone mensen die het beu zijn verpletterd, uitgebuit en in gevaar gebracht te worden door een paar psychos die alleen om macht geven. We zijn allemaal over de hele wereld, ongeacht op wat voor vuil we staan ​​of welke kleur onze huid heeft of tot welke politieke partij ze ons vertellen waartoe we behoren. Als  we  wakker worden, schat,  dan zal  de aarde trillen.Comments

comments