Coronacrisis in de VS kilometers wachten in de rij voor de voedselbank

Coronacrisis in de VS kilometers wachten in de rij voor de voedselbank

11 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Toen we herhaaldelijk schreven dat een groot deel van de bevolking in de VS volledig en totaal onvoorbereid was op enige vorm van een ernstige economische neergang, overdreef ik helemaal niet. Uit een enquête die afgelopen augustus werd gehouden, bleek dat 59 procent van de Amerikanen op dat moment salaris had voor salaris, en dat zou geen groot probleem worden zolang de salarisstromen bleven binnenkomen. Maar nu hebben ze de grootste piek gezien in de werkloosheid in de geschiedenis van ons land, en miljoenen arbeiders hebben plotseling geen salaris meer binnen. In slechts een paar weken tijd is de enorme economische wanhoop van kust tot kust losgebarsten, en de stress die dit oproept voor voedselbanken en andere goede doelen die met de armen samenwerken, is ongekend.

Iedereen heeft foto’s gezien van de ‘broodlijnen’ tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig, maar in veel gevallen zijn de rijen voertuigen die hier in 2020 in de rij staan ​​voor gratis eten nog langer.

Bijvoorbeeld, gisteren stonden voertuigen “ongeveer anderhalve kilometer”  in de rij  bij een “pop-up voorraadkast” in Van Nuys, Californië …

Een pop-up voorraadkast in Zuid-Californië op donderdag trok zoveel mensen dat de rij auto’s die op gratis boodschappen wachtten zich ongeveer 1,6 km uitstrekte , een angstaanjagend teken van hoe de coronavirus pandemie de werkende armen heeft geschaad.

Honderden andere mensen, velen droegen vuilniszakken om zich te beschermen tegen de regen, kwamen te voet bij de eendaagse weggeefactie voor de kruidenierswinkel en vormden een lange wachtrij in Van Nuys, in de centrale regio San Fernando Valley in Los Angeles.

Verder naar het zuiden stonden de voertuigen afgelopen weekend tijdens een voedseldistributiegebeurtenis van Feeding San Diego “14 diep opgesteld” en was al het eten in minder dan een uur helemaal weg  …

Bij de Feeding San Diego-doorrijddistributie op zaterdag, stonden voertuigen 14 diep opgesteld op de parkeerplaats van het SDCCU Stadium voor dozen gevuld met producten en niet-bederfelijk voedsel. Ongeveer 1.200 voertuigen werden bediend totdat de voedselbank in iets minder dan een uur op was .

Ik kan me niet herinneren ooit zoiets te hebben gezien.

Lees ook:  Hoe Amerika de aarde verovert

Ja, tijdens de laatste recessie is het heel erg geworden, maar niet zo erg.

In de afgelopen twee en een halve week heeft Feeding San Diego meer voedsel gekocht dan normaal in een heel jaar, maar het was lang niet genoeg om aan de verpletterende vraag te voldoen.

Natuurlijk gebeuren dit soort scènes niet alleen in Californië. Op donderdagochtend  vormde zich een rij voertuigen die ‘mijlen’ lang was buiten een voedseldistributie-evenement in Las Vegas …

De voedseldistributie voor Las Vegans in nood was aanleiding voor een rij auto’s die donderdagochtend mijlen vormden in het centrum van Las Vegas.

Auto’s strekten zich uit Rancho Drive, waar eten werd uitgedeeld op Palace Station, helemaal langs Valley View Boulevard.

En de Greater Pittsburgh Community Food Bank haalt al geruime tijd de krantenkoppen omdat de vraag naar voedsel zo groot was. De Nationale Garde is daadwerkelijk tussengekomen om daar voedsel te helpen uitdelen, en  NBC News meldt  dat de rij voertuigen die maandagmiddag op eten wachtte “meer dan 2 mijl lang” was …

Maandagmiddag werd bij een van de drive-thru-distributieactiviteiten elk uur meer dan 15.785 pond voedsel uitgedeeld. De rij voertuigen liep langs een nabijgelegen snelweg en strekte zich uit over een lengte van meer dan 2 mijl .

KDKA on Twitter

BACKED UP OVER A MILE: Hundreds of Pittsburgh residents waited in line for hours to receive boxes of food from the Greater #Pittsburgh Community Food Bank amid the Coronavirus pandemic. More: https://t.co/xoYb8iJQFn https://t.co/X6z2ahTQvZ

Is het niet gek hoeveel er in een paar maanden tijd in Amerika is veranderd?

Eind januari werd het allereerste bevestigde geval van COVID-19 in de VS aangekondigd, en nu zien we hier begin april extreme wanhoop in het hele land.

Gisteren nog  “duizenden auto’s opgesteld”  tijdens een voedseldistributie-evenement in San Antonio, Texas …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe voedselbank van San Antonio verdeelde op één dag een miljoen pond voedsel aan ongeveer 6.000 gezinnen, terwijl miljoenen in het hele land zich tot liefdadigheidsorganisaties wenden om te voorkomen dat ze honger lijden als gevolg van afsluitingen van het coronavirus.

Verbluffende luchtfoto’s tonen duizenden auto’s in de rij bij Trader’s Village in San Antonio, Texas, tijdens het enorme voedseldistributie-evenement op donderdag.

Gezinnen in nood wachtten uren om vers fruit, groenten en andere niet-bederfelijke goederen te bemachtigen die moeilijk te vinden zijn in traditionele winkels omdat paniekaankopen de schappen leeg laten.

Het uitdelen van een miljoen pond voedsel op één dag is absoluut een indrukwekkende prestatie en ze moeten worden gefeliciteerd met hun inspanningen.

Lees ook:  Amerika's verkeerde oorlog tegen Chinese technologie

Maar zullen ze het keer op keer kunnen doen naarmate het economische leed de komende maanden toeneemt?

Nu de donaties van grote retailers opdrogen en de vraag blijft escaleren, zullen voedselbanken in heel Amerika duizelingwekkende hoeveelheden geld moeten inzamelen.

Zelfs op het platteland moeten voedselbanken te gekke bedragen uitgeven   om de vraag bij te houden …

In een gemiddelde maand besteedt Brian Barks, de CEO van Food Bank for the Heartland, ongeveer $ 73.000 aan het kopen van voedsel om uit te delen aan mensen in nood in Nebraska en het westen van Iowa.

Vorige maand, toen het coronavirus zich over de Verenigde Staten verspreidde, gaf hij $ 675.000 uit.

Ondertussen zorgt COVID-19 ervoor dat sommige voedselproductiefaciliteiten hier in de Verenigde Staten volledig worden gesloten. Hier is  een voorbeeld …

Tyson Foods werd deze week gedwongen de activiteiten in een varkensvleesverwerkingsfabriek in Columbus Junction, Iowa, op te schorten, nadat meer dan 24 werknemers daar positief op coronavirus hadden getest.

En Smithfield Foods sluit een zeer grote faciliteit in South Dakota  nadat meer dan 80 medewerkers positief hebben getest …

Donderdag kondigde Smithfield Foods aan dat het zijn verwerkingsfabriek in de buurt van Sioux Falls, South Dakota, zal sluiten, nadat staatsfunctionarissen zeiden dat meer dan 80 werknemers daar positief op coronavirus hadden getest.

Het bedrijf zal de activiteiten in een groot deel van de fabriek op zaterdag stopzetten en de volledige sluitertijd op Paaszondag en maandag, aldus het bedrijf. Tijdens de sluiting wordt de fabriek grondig ontsmet en worden er meer fysieke barrières opgetrokken rond werkstations om werknemers te isoleren.

Dit is slechts een van de redenen waarom het zo belangrijk was om je van tevoren voor te bereiden , omdat het in een crisissituatie erg chaotisch kan worden. Zoals ik eerder heb besproken, worden voedseldistributiesystemen in het hele land extreem gestrest , hebben boeren het erg moeilijk om tijdens deze pandemie voldoende tijdelijke werknemers te krijgen, worden voedselproductie-installaties hard getroffen door dit coronavirus en worden voedselbanken overspoeld door een tsunami van wanhopige mensen .

Lees ook:  Een moord in Iran: wie heeft er baat bij weer een moordaanslag?

En natuurlijk hebben andere landen over de hele wereld te maken met vergelijkbare problemen.

Tegelijkertijd heeft de sprinkhanenplaag die Afrika en het Midden-Oosten heeft gehamerd, een gevaarlijke nieuwe fase bereikt. Volgens PBS eet een nieuwe golf van “miljarden” jonge sprinkhanen vraatzuchtig gewassen …

Weken voordat het coronavirus zich over een groot deel van de wereld verspreidde, werden delen van Afrika al bedreigd door een ander soort pest, de grootste sprinkhanenuitbraak die sommige landen in 70 jaar hadden gezien.

Nu arriveert de tweede golf van de vraatzuchtige insecten, ongeveer 20 keer zo groot als de eerste. Miljarden jonge woestijnsprinkhanen komen binnen vanuit broedplaatsen in Somalië op zoek naar verse vegetatie die opkomt met seizoensregens.

Zoals ik eerder heb besproken, zijn sommige van deze sprinkhanenzwermen zo groot als grote steden, en als ze eenmaal op een boerderij afdalen, kunnen ze letterlijk in slechts 30 seconden alle vegetatie opeten.

Dit zal ongetwijfeld een wijdverspreide hongersnood veroorzaken en in sommige gebieden zijn de voedselrellen al begonnen. Kijk bijvoorbeeld eens wat er net in Kenia heeft plaatsgevonden  …

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi, mensen wanhopig op zoek naar voedsel gestempeld, door een poort bij een districtskantoor in de sloppenwijk Kibera. De politie vuurde traangas af, waarbij verschillende mensen gewond raakten.

Helaas is dit nog maar het begin.

De wereldeconomie stort in, de wereldwijde voedselproductie en de wereldwijde voedseldistributiesystemen staan ​​onder buitengewoon hoge druk, en COVID-19 zal nog lang bij ons blijven.

Iedereen die ervan uitgaat dat de dingen spoedig weer ‘normaal’ worden, is slechts een waanvoorstelling. Een nachtmerriescenario ontvouwt zich recht voor onze ogen en we bevinden ons nog maar in de zeer vroege hoofdstukken.Comments

comments