Het presidentschap van Trump hangt af van één besluit

Het presidentschap van Trump hangt af van één besluit

11 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De cruciale beslissing die Trump zal nemen, is om het exacte moment te kiezen om het land en de economie te heropenen, zonder een nieuwe piek in de pandemie aan te wakkeren die tot wanhoop en paniek leidt.

Pasen brengt Amerika misschien niet de overwinning in de oorlog tegen de coronaviruspandemie die president Donald Trump had verwacht. Maar in deze Heilige Week bereiken we misschien ons Saratoga-moment, ons keerpunt.

Terwijl de staat New York dinsdag een recordaantal sterfgevallen als gevolg van het virus meldde, waren er meer dan 1.800, maar het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalde.

Verwijzingen van patiënten naar ICU’s waren gedaald. De intubaties waren laag. En het ontslagpercentage voor patiënten uit ziekenhuizen bleef stabiel.

De duizenden ventilatoren waar gouverneur Andrew Cuomo om schreeuwde, zijn blijkbaar niet meteen nodig. Het hospitaalschip Comfort van de Amerikaanse marine, afgemeerd aan de Hudson, heeft een capaciteit van 1.000 bedden en blijft grotendeels leeg. Dat geldt ook voor de duizenden bedden in het Javits Centre in Manhattan, dat is omgebouwd tot een noodhospitaal.

“We zijn de curve aan het afvlakken”, jubelde Cuomo woensdag, “Godzijdank. Godzijdank. Godzijdank.”

Voorspellingen van 1 tot 2 miljoen Amerikaanse sterfgevallen worden niet meer gehoord.

De projectie van vorige week vanuit de Witte Huis-briefingruimte van 100.000 tot 240.000 doden is scherp naar beneden bijgesteld.

Dinsdag zei Dr. Deborah Birx dat het model waarmee ze werkt, 81.000 doden veroorzaakt. Woensdag was dat 25% gedaald tot naar schatting 60.000 Amerikaanse doden.

Een vreselijke tol, nog steeds meer dan alle Amerikanen die zijn omgekomen in de oorlog in Vietnam, maar vergeleken met eerdere schattingen, hoopvol nieuws.

Sociale afstand en beschutting op hun plaats werken.

Californië, Oregon en Washington zijn begonnen met het verzenden van medische apparatuur naar staten waar de infecties nog steeds toenemen.

Bovendien lijkt het erop dat sommige sterfgevallen die worden toegeschreven aan COVID-19 werden veroorzaakt door onderliggende aandoeningen die patiënten hadden toen ze naar het ziekenhuis kwamen, zoals kanker, hartaandoeningen, hypertensie, longontsteking, diabetes, astma.

Ja, dit kan een valse dageraad zijn. We worden gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat het coronavirus ons, na de aanvankelijke moorddadige strook tegen augustus te hebben doorgesneden, ons in de herfst opnieuw zou bezoeken met een nieuw seizoen van dodelijke aanvallen.

Maar tegen die tijd hebben we misschien vaccins of medicijnen ontwikkeld om de ziekte te voorkomen, te verzachten of zelfs te genezen.

Wat nu overtuigend lijkt, is dit: het Amerikaanse volk en de natie zijn zich bewust, volledig betrokken bij de strijd en krijgen op verschillende fronten de zweep over de pandemie.

Het is dan ook begrijpelijk dat er wordt nagedacht over het reanimeren van de Amerikaanse economie voordat deze landelijke sluiting Amerika in een volslagen depressie stort die zijn eigen tol van vroegtijdige sterfgevallen eist.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  ‘Door de coronacrisis is er kans op een bankrun bij in zwaar weer geraakte ABN AMRO en ING’

Bij deze vraag lijkt het presidentschap van Trump te blijven hangen:

Zullen de acties van Trump de curve afvlakken en de pandemie een onomkeerbare neerwaartse koers geven in dagelijkse gevallen en sterfgevallen, aangezien hij een U-bocht maakt, zo niet een V-bocht, die de economie dramatisch opwaarts drijft van depressie naar nationale welvaart?

Kan hij de economie doen herleven zonder het virus nieuw leven in te blazen?

Of zal het coronavirus de economie zo ernstig verlammen dat de depressie die het veroorzaakt het presidentschap van Trump zal doden?

Voormalig gouverneur van New Jersey, Chris Christie, formuleerde de kwestie als volgt: ‘Politiek gezien doet niets anders er toe. … Ik heb nog nooit een tijd gezien waarin een tegenstander irrelevanter is. En dat is geen belediging voor vice-president Biden.

‘Maar uiteindelijk zal het Amerikaanse volk beslissen: heeft de president van de Verenigde Staten de crisis doorstaan ​​en heeft hij ze goed gedaan en hun leven en eigendommen beschermd, of niet?’

De echte tegenstander van Trump bij deze verkiezingen is niet Joe Biden, de kluizenaarskandidaat die zich schuilhoudt. Biden is slechts een naam op de stembiljet van november die u markeert als u Donald Trump wilt verwijderen en vervangen.

De echte antagonisten van Trump zijn de media die hem verafschuwen en vastbesloten zijn hem te ontslaan door hem af te zetten als een dwaze, mislukte president in de ergste crisis die het land sinds Pearl Harbor heeft getroffen.

De cruciale beslissing die Trump zal nemen, is om het exacte moment te kiezen om het land en de economie te heropenen, zonder een nieuwe piek in de pandemie aan te wakkeren die tot wanhoop en paniek leidt.

De assistenten van de president die verantwoordelijk zijn voor de medische crisis willen een zo lang mogelijke vertraging. Zijn economische en politieke adviseurs, die vreesden dat Trump gedwongen zou kunnen worden om te rennen zoals Herbert Hoover deed, op het dieptepunt van een nieuwe depressie, willen een eerdere beslissing om het land te openen.

Actie kan niet lang worden uitgesteld als we de medische crisis willen overleven, alleen om een ​​langere en duurdere economische crisis te doorstaan.

Donderdagochtend bleek uit werkloze claims dat nog eens 6,6 miljoen Amerikanen hun baan hadden verloren, wat het aantal mensen dat in slechts drie weken werkloosheid heeft aangevraagd op 16,7 miljoen brengt.

Een op de tien Amerikanen heeft nu geen werk meer.

Zes weken geleden schepte Trump op, en terecht, over het hebben van de grootste economie van welke president dan ook in de recente herinnering. Nu bestaat de mogelijkheid dat hij met de slechtste economie sinds Hoover en de Grote Depressie van 1932 in de herfstverkiezingen zou kunnen gaan.

Het besluit van Trump, dat het lot van zijn presidentschap zal bepalen, is waarschijnlijk nabij.Lees ook:  De wereld samenzweerders zoals Soros in de "woede" modus

Comments

comments