Piek van coronavirusinfecties, verwachte sterfgevallen in het DC-gebied

Piek van coronavirusinfecties, verwachte sterfgevallen in het DC-gebied

11 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Een van de volgende hotspots van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) zou de hoofdstad van de VSzijn, waar lokale ambtenaren nu agressieve maatregelen nemen om de bewoners van het gebied thuis te houden om te voorkomen dat wat zij zeggen een potentiële golf zou kunnen zijn in nieuwe gevallen.

Veel beroemde bezienswaardigheden en monumenten zijn nu gesloten, net als sommige lokale parken, omdat er nog te veel mensen ze in de buurt van elkaar bezochten, wat in strijd was met de richtlijnen voor sociale afstand. En met nieuwe gevallen van het virus die al in opkomst zijn, wil burgemeester Muriel Bowser niet dat de situatie explodeert.

“We zijn bezorgd dat de volgende golf … dat DC in de tweede golf zou kunnen zijn”, verklaarde Bowser onlangs.

‘We willen dat de boodschap in ieders hoofd komt – dat we een besmettingsniveau in onze stad zien dat als we niet strikt zijn in onze sociale afstand, de gemeenschap zich zal blijven verspreiden en we meer mensen zullen bezwijken voor ziekte en misschien de dood . ‘

Tot nu toe zijn meer dan 1.200 mensen in het gebied van Washington, DC positief getest op het Wuhan-coronavirus (COVID-19), terwijl 22 mensen zijn overleden. En het ergste moet nog komen, voorspel enkele nationale en lokale gezondheidsfunctionarissen die aandringen om mensen in de nabije toekomst van de straat en weg te houden van anderen.

Volgens Bowser zal het virus waarschijnlijk in mei of juni zijn hoogtepunt bereiken in Washington, DC, waardoor een op de zeven inwoners van het gebied besmet raakt. Aan het einde van het jaar, voorspelt ze, zouden meer dan 1.000 mensen in het gebied kunnen sterven.

Nationale gezondheidsfunctionarissen ‘maken zich zorgen’ over de verspreiding van het coronavirus als een lopend vuurtje in DC

Dr. Deborah Birx, de coördinator van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, is een andere functionaris die zich zorgen maakt dat de situatie in Washington, DC, indien niet ingeperkt , veel sneller uit de hand zou kunnen lopen dan de middelen in het gebied aankunnen.

Lees ook:  Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden ... wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

Samen met Chicago, Detroit, Pennsylvania en veel delen van Colorado lijkt DC zich in de vroege stadia van een grote Wuhan coronavirus (COVID-19) crisis te bevinden, met patronen die erop wijzen dat er in nieuwe gevallen een enorme piek zou kunnen ontstaan zou de lokale gezondheidszorgsystemen volledig overweldigen.

“We maken ons zorgen over het grootstedelijk gebied van Washington en Baltimore”, zei ze tijdens een recent interview op ABC ‘s “Good Morning America”, en merkte op dat andere ambtenaren zoals zij “bezorgdheid ontwikkelen” over wat er in de hoofdstad zou kunnen gebeuren.

‘We hopen en geloven dat als mensen sterk verzachten, het werk dat ze de afgelopen twee weken hebben gedaan die curve zal afzwakken en dat ze niet dezelfde opwaartse helling en piek zullen hebben als New York, New Jersey, Connecticut en een deel van Rhode Island heeft het. ‘

Terwijl de meeste mensen die het Wuhan-coronavirus (COVID-19) ontwikkelen, uiteindelijk slechts milde symptomen krijgen, is er een klein deel dat het aanzienlijk slechter doet of zelfs sterft aan complicaties die verband houden met infectie, waaronder die met reeds bestaande gezondheidsaandoeningen.

Naast het afsluiten van het hele getijbekken rond het Jefferson Memorial om te voorkomen dat mensen de jaarlijkse lentebloesem van de kersenbloesem zouden bekijken, besloot Bowser ook een populaire openluchtmarkt aan de werf te sluiten nadat hij foto’s had gezien van mensen die daar stonden dichter dan twee meter van elkaar verwijderd.

“We moesten die markt sluiten omdat niet aan de vereisten voor sociale afstand werd voldaan”, vertelde Bowser aan de media. ‘We kunnen niet genoeg uitdrukken dat thuis blijven de verantwoordelijkheid van iedereen is om levens te redden … We hebben nog steeds mensen die zich verzamelen op plaatsen waarvan ze weten dat ze dat niet mogen. We hebben de hulp van het publiek hier nodig. ‘

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

APNews.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Nieuwe gevallen van coronavirus in China daalt naarmate het dodental 2000 overschrijdt


Comments

comments