Republikeinse groep valt president aan wegens golf tijdens uitbraak van coronavirus: “Trump kon het gewoon niet schelen”

Republikeinse groep valt president aan wegens golf tijdens uitbraak van coronavirus: “Trump kon het gewoon niet schelen”

11 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Een groep die mede is opgericht door de man van Kellyanne Conway, neemt de bewering van Trump over dat afzetting zijn virusreactie heeft verpest

Een nieuwe advertentie van een groep anti-Trump-republikeinen beweert dat de president zijn golfhobby belangrijker vond dan zijn plicht om het Amerikaanse publiek te beschermen tegen de pandemie van het coronavirus.

Na erop te hebben gewezen dat het nieuwe coronavirus tot nu toe driemaal zoveel Amerikanen heeft gedood als de aanslagen van 9/11, daagt de verteller van de advertentie de bewering van president Donald Trump uit dat hij niet in staat was adequaat te reageren op de dreigende dreiging in januari – toen van zijn eigen senior adviseurs, Peter Navarro, luidde eerst de noodklok  – omdat hij werd afgeleid door het bestrijden van de afzetting.

‘Waar was Trump? Hij was niet afgeleid’, zegt de verteller over Trump. ‘Hij had genoeg te doen, zoals campagnebijeenkomsten en golfen.’

De advertentie gaat verder met het beschrijven van gebeurtenissen die rode vlaggen hadden moeten veroorzaken, waaronder verwoestende uitbraken in het buitenland in Europa. 

“Trump heeft meer golf gespeeld en duizenden mensen bij elkaar gepakt. Klinkt veilig”, zegt de verteller, en concludeert dat “het Trump gewoon niet kan schelen, en dat doet hij nog steeds niet. Hij was nooit afgeleid en Amerikanen hebben opletten. “

De advertentie is geproduceerd door The Lincoln Project, een groep anti-Trump-republikeinen die mede is opgericht door George Conway, de echtgenoot van de adviseur van het Witte Huis, Kellyanne Conway. De conservatieve advocaat heeft eerder vooraanstaande Republikeinen bekritiseerd voor het verdedigen van Trump’s behandeling van de pandemie , en wees er vorige maand in The Washington Post op dat “het afzettingsproces op 5 februari eindigde”. 

‘In werkelijkheid was het voorbij voordat het zelfs maar begon, grotendeels dankzij McConnell’, schreef hij in maart. ‘Het enige drama ging over de vraag of er wel of geen getuigen zouden zijn – en dat eindigde op 31 januari, toen de Senaat stemde om geen getuigenis te horen. Daardoor bleef er voldoende tijd over om het virus aan te pakken.’

Hij vervolgde: “Beschuldiging nam de regering niet in beslag en Trump slaagde erin zijn landgoed Mar-a-Lago ten minste vier keer te bezoeken in januari en februari, nadat de coronaviruspandemie de VS al had bereikt”

Trump werd in december afgezet omdat hij naar verluidt zijn presidentiële macht had misbruikt en het Congres had belemmerd nadat hij 391 miljoen dollar aan militaire hulp aan Oekraïne had onthouden terwijl hij het land onder druk had gezet om zijn politieke rivalen te onderzoeken. De Senaat sprak Trump vrijuit  in een partijstemming: alle republikeinen stemden voor vrijspraak en alle democraten stemden voor veroordeling wegens obstructie van het congres, terwijl de republikeinse senator Mitt Romney uit Utah zich van zijn partij brak en zich bij de democraten voegde om te veroordelen wegens misbruik van macht.

In aanvulling op het bagatelliseren van de crisis in januari, februari en maart , Trump ontbonden een Nationale Veiligheidsraad pandemie panel geprezen door deskundigen; bepleit grote bezuinigingen op de Centers for Disease Control; en slaagde er niet in Amerikanen nauwkeurige wetenschappelijke informatie over de pandemie te verstrekken.

Lees ook:  Rutte verandert in corona-autocraat: alle ministers die maatregelen niet willen verzwaren zijn “deloyaal”

“Hij had ons moeten waarschuwen dat het zou komen”, vertelde Dr. William Haseltine, een bioloog die bekend staat om zijn werk in het bestrijden van de HIV / AIDS-epidemie, het bestrijden van miltvuur en het vergroten van onze kennis van het menselijk genoom, vertelde Salon. ‘Hij had zich moeten voorbereiden door alle benodigde apparatuur in voorraad te houden. Maar zelfs vandaag doen we niet wat we moeten doen. Laat ik het zo zeggen. Wat we zouden moeten doen, is contact opsporen [mensen identificeren die mogelijk in contact zijn gekomen met geïnfecteerde patiënten] en verplichte quarantaines hebben voor iedereen die is blootgesteld. En quarantaine niet thuis, maar in hotelkamers, hotelkamers voor eenpersoonsgebruik. “

Je kunt de volledige advertentie hieronder bekijken via  YouTube :

Donald Trump plaatste een foto van zichzelf die ‘vanochtend een beetje aan het sporten is’ op de golfbaan terwijl de VS worstelt met de verspreiding van het coronavirus – ondanks kritiek op Barack Obama omdat hij hetzelfde deed tijdens de ebola- uitbraak.

Trump stopte in het weekend kort nadat de Verenigde Staten een nationale noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid hadden aangekondigd na de uitbraak van het coronavirus , waarbij de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie 195 Amerikanen in quarantaine plaatsten die uit Wuhan, China werden geëvacueerd.

Die 195 mensen werden in quarantaine geplaatst na een zeldzame verplichte bestelling voor Amerikanen die al meer dan 50 jaar niet is uitgegeven.

Het kwam toen een achtste persoon in de VS in Massachusetts de diagnose van het virus kreeg .

Ondanks de vrees voor de verspreiding van de ziekte, vond Trump tijd om de fairway te bereiken, gekleed in een wit poloshirt, blauwe broek en een rode Keep America Great-baseballpet.

Zoals met zoveel van de acties van de heer Trump in functie, was er een oude tweet uit de feed van de heer Trump die hem in het verleden een volledig tegenstrijdige positie liet zien.

In oktober 2014, op het hoogtepunt van de ebola-crisis, bekritiseerde hij zijn voorganger vanwege het golfen.

“President Obama heeft een grote bijeenkomst over de ebola-uitbraak in NYC, met mensen die vanuit het hele land binnenvliegen, maar besloten te golfen!”

Volgens Factbase, een website die het schema van Trump publiceert en volgt, heeft hij 259 van zijn 916 dagen op kantoor op de golfbaan doorgebracht.

De president, die momenteel in Mar-a-Lago is, heeft geen evenementen op zijn openbare agenda voor vandaag.

Volksgezondheidsfunctionarissen van Massachusetts zeiden dat het eerste geval dat in de staat is geregistreerd een man is die terugkeerde uit Wuhan. Hij is in de twintig en woont in Boston.

“We zijn dankbaar dat deze jongeman herstelt en onmiddellijk medische hulp inroept”, zei Monica Bharel, commissaris voor volksgezondheid van Massachusetts. “

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Iedereen heeft schuld behalve Donald trump

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump's vijf sterke en vijf zwakke punten
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments