Nieuwe crisis – Europa heeft bijna geen medicijnen meer die nodig zijn om COVID-19-patiënten te behandelen

Nieuwe crisis – Europa heeft bijna geen medicijnen meer die nodig zijn om COVID-19-patiënten te behandelen

12 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Is dit een waarschuwing voor weer een nieuwe crisis die de Britse kant opgaat te midden van de COVID-19-pandemie? Ziekenhuizen in heel Europa raken snel de medicijnen kwijt die nodig zijn om ernstig zieke COVID-19-patiënten te behandelen, waarin staat dat de bevoorrading binnen een week wordt bedreigd. Het nieuws kwam naar voren nadat de Europese Commissie had gewaarschuwd in een brief van het Bureau of Investigative Journalism .

Patiënten die ernstig ziek zijn met coronavirus, hebben kritieke zorg nodig. Wanneer ze op een beademingsapparaat worden geplaatst, kunnen ze tot 50 verschillende medicijnen nodig hebben, waaronder die voor intubatie en sedatie, evenals hart-, ademhalings- en antimicrobiële geneesmiddelen. De meest ernstig zieke patiënten kunnen wekenlang op de intensive care op een beademingsapparaat blijven. Het is een tweeledige uitdaging voor ziekenhuizen: een groter aantal patiënten heeft langer beademingsapparatuur nodig, wat betekent dat er meer medicatie nodig is.

Door de stijgende vraag naar medicijnen raken de voorraden in veel ziekenhuizen op en kunnen apothekers hun voorraden niet meer aanvullen. Dit dwingt ziekenhuispersoneel om onbekende medicijnen of alternatieven te gebruiken, waarvan sommige tot zwaardere sedatie kunnen leiden. Er wordt gevreesd dat dit zou kunnen betekenen dat meer mensen slechte resultaten krijgen, waaronder ICU delirium, een levensbedreigende aandoening waarbij patiënten lijden aan wanen en hallucinaties, en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Stella Kyriakides, de EU-commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid, schreef begin april aan farmaceutische bedrijven en vroeg hen de productie te verhogen van de medicijnen die nodig zijn om voor patiënten met het virus te zorgen. Ze schreef: “De Commissie zal nauw met u blijven samenwerken om optimale oplossingen voor de uitdagingen te vinden. We rekenen erop dat u onethisch commercieel gedrag ontmoedigt. ‘

Uit de brief blijkt dat er al tekorten zijn aan medicijnen, waaronder sedativa, pijnstillers, spierverslappers, antibiotica, antivirale middelen en antimalariamiddelen die nodig zijn om patiënten met COVID-19 te behandelen in Spanje, Frankrijk, Zweden, Portugal, Luxemburg, Noorwegen, Slowakije, Ierland, Oostenrijk, Tsjechië en Malta.

Lees ook:  Franse consumenten hebben een tekort aan meel ... dankzij Duitsland

Tekorten worden verwacht in Italië, België, Duitsland, Kroatië, Hongarije, Nederland, Polen, Liechtenstein, Finland, Griekenland, Cyprus en Estland.

“De pandemie zal de anesthesiepraktijk” 20 jaar terug “gooien, omdat lage verpleegkundige aantallen betekenen dat patiënten zwaardere sedatie nodig hebben op de intensive care”

Vorige week hebben de faculteit Intensive Care Medicine, de Intensive Care Society, de Association of Anesthetists en het Royal College of Anesthetists nieuwe richtlijnen  voor eerstelijnsmedewerkers in het VK vrijgegeven  over het beheren van de stijgende vraag naar medicatie voor kritieke zorg tijdens de pandemie. Het bevat advies over het bewaren van medicijnen door ze anders toe te dienen of over te schakelen op alternatieve producten.

Greg Barton, voorzitter van de intensive care-groep van de UK Clinical Pharmacy Association, waarschuwde dat de pandemie de anesthesiepraktijk 20 jaar terug zal gooien omdat het lage aantal verpleegkundigen betekent dat patiënten op de intensive care zwaardere sedatie nodig hebben. Hij waarschuwde dat de medicijnen die worden gebruikt voor diepe sedatie – midazolam en morfine – verband houden met PTSS en delier, een aandoening die kan leiden tot cognitieve stoornissen en vroegtijdig overlijden.

” In normale dagen zouden we proberen de patiënt zo alert en wakker mogelijk te houden “, vertelde Barton in een webinar aan apothekers over de intensive care. Overdreven patiënten betekent dat ze langer op de intensive care en op beademingsapparaten blijven en dat ze vaker longontsteking krijgen, naast andere slechte resultaten.

Een tekort aan medicijnen is een “beperkende factor” geworden in de zorg voor COVID-19-patiënten, naast een tekort aan beademingsapparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen, zei de European University Hospital Alliance eind maart in een brief aan de nationale regeringen.

” Het is buitengewoon zorgwekkend dat overwerkte en vaak minder ervaren verpleegkundigen en artsen in opleiding, die zijn opgesteld om de leemten op te vullen, producten en doseringen moeten gebruiken die ze niet gewend zijn ” , zei het Bondgenootschap.

Lees ook:  Coronavirus en medisch fascisme

Verschillende landen hebben de export van intensive care-medicijnen verboden om ze te bewaren voor huishoudelijk gebruik. Het Bondgenootschap heeft landen opgeroepen om de toeleveringsketens van geneesmiddelen in beweging te houden, zodat medicijnen de patiënten kunnen bereiken die ze nodig hebben. Een gecoördineerde Europese reactie zou nodig zijn als uit studies zou blijken dat geneesmiddelen zoals antimalariamiddelen of antivirale middelen effectief zijn tegen COVID-19, aldus het rapport.

Terwijl “groene rijstroken” – prioritaire kanalen voor het vervoer van essentiële goederen zoals medicijnen – zijn geïntroduceerd bij grensovergangen in heel Europa, melden sommige fabrikanten dat ze met horten en stoten opereren. Transportproblemen zijn ook nog steeds een probleem voor medicijnfabrikanten.

In haar brief herhaalde Kyriakides dat er een ” dreigend risico is op tekorten aan kritische ziekenhuisgeneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van COVID-19-patiënten “. Ze vroeg de farmaceutische industrie om de productie van de benodigde medicijnen met “ extreme urgentie ” te verhogen .

De lijst van schaarse geneesmiddelen is samengesteld op basis van door de industrie aan het Europees Geneesmiddelenbureau verstrekte informatie. Het bureau werkt aan een bredere lijst van essentiële medicijntekorten die verder gaan dan die voor de behandeling van Covid-19-patiënten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Er is maar één tegengif voor klimaat wanhoop: klimaatopstand

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments