Trump´s achterlijke gedrag tijdens de persconferenties

Trump´s achterlijke gedrag tijdens de persconferenties

12 april 2020 0 Door Indignatie redactie

OM EEN ​​IDEE TE KRIJGEN van hoeveel schade Donald Trump elke dag aanricht, door de dagelijkse briefing van het Witte Huis over de pandemie van het coronavirus voornamelijk over zichzelf te maken en de aandacht af te leiden van essentiële updates over de noodsituatie voor de volksgezondheid die door wetenschappers wordt geleverd, helpt het om te kijken hoe anders dit wordt behandeld in andere democratieën.

Acyn Torabi on Twitter

Question: What metrics will you use to make that decision? Trump while pointing to his head: The metrics right here. That’s my metrics. https://t.co/SIbO5N6Bqx

In Griekenland wordt de natie bijvoorbeeld elke avond om 18.00 uur geïnformeerd door dr. Sotirios Tsiodras, een bescheiden professor in de geneeskunde die infectieziekten aan Harvard heeft bestudeerd en nu de coronavirus-taskforce van de Griekse regering leidt. Tsiodras, die vaak uit zijn aantekeningen leest , wordt gecrediteerd voor het helpen van de natie om snel een nationale afsluiting te accepteren die tot nu toe succesvoller is geweest dan de meeste , grotendeels door de wetenschap met een kalme, rationele stem van autoriteit te presenteren. In de zeldzame gevallen dat zijn nuchtere gevel barstte – zoals een moment vorige maand toen hij Grieken opriep om hun bejaarde familieleden te beschermen door thuis te blijven – was de impact des te sterker.

Alex Andreou on Twitter

Greek chief epidemiologist, on being asked “why make a fuss over old and sick people”, broke down. “They’re our mothers and fathers; grandmothers and grandads. This is my answer: We honour and respect everyone – them especially. Without them we have no identity; we don’t exist.” https://t.co/OhZm0BPVyW

Op vrijdag kondigde Tsiodras aan dat er in Griekenland 56 nieuwe gevallen van Covid-19 waren en nog eens vier doden, wat het totale aantal gevallen op 2011 brengt, met 90 dodelijke slachtoffers. Hij beëindigde zijn inleidende opmerkingen door op te roepen tot solidariteit met de Roma-minderheid van het land. “Er is geen ruimte voor discriminatie, voor haat, voor angst, voor verdeeldheid, voor verdeeldheid in onze samenleving of in de rest van de wereldsamenlevingen”, zei Tsiodras. “Wat we moeten overwinnen, wat ons zal helpen deze pandemie te overwinnen, is vooral eenheid en solidariteit tussen ons.”

De Griekse premier, Kyriakos Mitsotakis, heeft Twitter niet gebruikt om regionale functionarissen aan te vallen of te klagen over de gevolgen van de afsluiting voor de economie, maar om een ​​video te delen die laat zien hoe succesvol het streven is geweest om de straten van de natie leeg te maken.

Prime Minister GR on Twitter

Για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για όλους τους Έλληνες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, για κάθε έναν από εμάς που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία: ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές. https://t.co/FRBUYeeqXg

Met andere woorden, Grieken leven in zoiets als het parallelle universum dat Amerikanen zouden kunnen bewonen als Trump geen commentaar zou geven op onderwerpen waar hij niets van af weet, en Dr. Anthony Fauci rustige, op feiten gebaseerde updates over de strijd tegen het virus en af ​​en toe empathische opmerkingen zou laten maken over de gezondheidsverschillen die het heeft onthuld in de Amerikaanse samenleving.

CSPAN on Twitter

Dr. Anthony Fauci: “When all this is over, and as we’ve said, it will end. We will get over Coronavirus, but there will still be health disparities, which we really do need to address in the African American community.” Full video here: https://t.co/3w9Yv5OBxU https://t.co/jWLD9nkoCP

In Frankrijk is president Emmanuel Macron nergens te zien wanneer de dagelijkse update over de verspreiding van Covid-19 op live televisie wordt gebracht door Dr. Jérôme Salomon, een epidemioloog die de belangrijkste medische adviseur is van de nationale gezondheidsafdeling. Salomon beantwoordt ook vragen van de pers, omdat Macron volgens L’Obs , een Frans nieuwsmagazine, wilde dat het publiek werd geïnformeerd door een vertrouwde expert, niet door een politicus.

Ministère des Solidarités et de la Santé on Twitter

Coronavirus #COVID19 | Vos questions Quand la production industrielle de tests sérologiques pourra-t-elle commencer en France ? ✅ la production a commencé ✅ Notre responsabilité est d’assurer leur fiabilité. 📲 Revoir les points de situation : https://t.co/odeOOiexPR https://t.co/2SXu3UGsXc

Hoewel Macron donderdag in Marseille heeft doorgebracht, tijdens een ontmoeting met prof. Didier Raoult, een viroloog die onderzoek doet naar het mogelijke gebruik van het medicijn hydroxychloroquine voor Covid-19-patiënten, heeft de Franse president, in tegenstelling tot Trump, geweigerd de niet-geteste behandeling als een wondermiddel te onderschrijven.

BFMTV on Twitter

Les images d’Emmanuel Macron avec les équipes du Pr Didier Raoult à Marseille https://t.co/uNgUHWOtDy

Duitsers krijgen ook hun dagelijkse updates over de strijd om de verspreiding van het virus te vertragen van een medisch expert, Lothar Wieler, het hoofd van het Robert Koch Institute, de federale instantie die verantwoordelijk is voor ziektebestrijding.

In Ierland worden er dagelijks updates bezorgd door Dr. Tony Holohan, de hoofdarts van het land, ondanks het feit dat zijn huidige leider, Leo Varadkar, ook arts is.

RTÉ News on Twitter

Chief Medical Officer Dr Tony Holohan reports 25 more deaths from Covid-19 and 480 new confirmed cases | | Follow live updates: https://t.co/rBeqjRImf4 https://t.co/zE3KIltvoT

Holohan is, net als Tsiodras en Fauci, sinds het begin van de pandemie een lokale beroemdheid geworden omdat hij wordt gezien als een integere man die in duidelijke taal spreekt.

Canadezen krijgen tweetalige updates over het virus van persconferenties onder leiding van een verkozen politicus, vice-premier Chrystia Freeland, maar zij schenkt zich grotendeels tegen de medische experts, de Chief Public Health Officer, Dr. Theresa Tam, en haar plaatsvervanger, Dr. Howard Njoo .

In plaats van zijn politieke tegenstanders aan te vallen of te jammeren over kritiek van de pers, heeft premier Justin Trudeau zijn media-optredens gewijd aan het openbaar maken van de noodzakelijke maatregelen die door de wetenschappers worden aanbevolen.

CTV News on Twitter

Prime Minister Trudeau warned that smaller outbreaks could be the “new normal” for Canadians until a vaccine is developed for COVID-19. Watch more here: https://t.co/FWDEyCnScw https://t.co/xigrnOG4Ai

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp provinciaal niveau in Canada worden de dagelijkse briefings van British Columbia geleid door Dr. Bonnie Henry, een ambtenaar die bescheiden genoeg is om toe te geven dat een deel van het succes van de regio tot nu toe te danken is aan “geluk”.

CBC British Columbia on Twitter

Why is B.C. doing a better job of flattening the #COVID19 curve compared to Ontario and Quebec? Luck, preparation and the timing of the province’s later spring break are factors, says Dr. Bonnie Henry. https://t.co/jrRpKR0rI9

In Spanje leveren de ministers de updates, maar naast een medisch expert, Dr. Fernando Simón, de directeur van de Spaanse alarmcentrale, die zelf in maart besmet was met het virus. De arts, die een soort cultstatus heeft bereikt, heeft onlangs de briefings weer opgenomen via een videolink vanuit quarantaine.

Cadena SER on Twitter

📹 VÍDEO | Fernando Simón: “Progresivamente se irán levantando las medidas de precaución. Será la parte más difícil porque será más complicado que la gente mantenga la tensión, tendremos que ser mucho más conscientes de nuestros actos para evitar un repunte en la epidemia” https://t.co/MS8CIOEuRu

Zelfs in landen waar politici het voortouw nemen bij het verstrekken van updates, zoals Oostenrijk en Japan , hebben functionarissen, in tegenstelling tot Trump, goed openbaar gedrag gemodelleerd door sociale afstand te nemen en maskers te dragen.

De Tsjechische premier Andrej Babiš, een populistische anti-immigrantenmagnaat, heeft oppervlakkige overeenkomsten met Trump, maar omarmde de wetenschap volledig genoeg om de noodtoestand af te kondigen voordat de eerste dood van Covid-19 plaatsvond. Babiš staat toe dat de persconferenties van het coronavirus worden afgehandeld door zijn minister van Volksgezondheid, en omdat hij vorige maand maskers verplicht heeft gesteld, draagt ​​hij er zelf een wanneer hij de natie toespreekt.

Andrej Babiš on Twitter

Jsou Velikonoce a mám něco na srdci. Ve 20.05 na České televizi, Nově, Primě a Radiožurnálu.

De dagelijkse briefings in Groot-Brittannië, die worden geleid door een hoge politicus, zijn door sommige waarnemers bekritiseerd als overdreven politiek – zelfs als een Trump-achtige ‘ defensieve blik hoe goed we het doen ‘. Op een persconferentie voordat hij besmet raakte met Covid-19, deelde premier Boris Johnson zelfs de Trump-achtige opschepperij dat hij zijn hand bleef geven, zelfs tijdens een bezoek aan een ziekenhuis dat coronaviruspatiënten behandelde.

SkyNews on Twitter

I was at a hospital the other night where I think there were actually a few coronavirus patients and I shook hands with everyone.” Boris Johnson says he has not refused to shake hands with people during the #COVID19 outbreak. More on this story here: https://t.co/6N1ZLNKpvT https://t.co/yV1qkQkDkh

Maar bij elke briefing in Londen werd de hooggekozen ambtenaar die het leidde, geflankeerd door twee medische experts die vrij waren om vragen van journalisten te beantwoorden na de openingsopmerkingen van de politicus.

ITV News on Twitter

When asked by @Peston what can the UK learn from Germany, the Chief Medical Officer Professor Chris Whitty said: ‘We all know Germany got ahead in terms of its ability to do testing for the virus and there’s a lot to learn from that’ More here: https://t.co/QtaSVIv1kv https://t.co/jpRrBy0teF

Zelfs twee van de meest Trump-achtige leiders van de planeet, president Recep Tayyip Erdogan van Turkije en president Jair Bolsonaro van Brazilië, hebben de experts laten spreken, meestal ongehinderd.

Erdogan werd bekritiseerd omdat hij aanvankelijk de dreiging van het virus bagatelliseerde, maar staat zijn minister van Volksgezondheid, Dr. Fahrettin Koca, toe om wetenschappelijk onderbouwde, dagelijkse updates te geven over de strijd tegen de verspreiding ervan.

Dr. Fahrettin Koca on Twitter

AŞI ÇALIŞMALARI İÇİN öncelikle başarılması gereken, virüsün izole edilmesiydi. İki bilim adamımız bunu başarmış durumdalar. Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. AYKUT ÖZDARENDELİ Hocamızı, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. AYKUT ÖZKUL Hocamızı halkımız adına kutluyorum. https://t.co/PGYCsVosxw

Bolsonaro, die sociale afstandelijkheid aan de kaak heeft gesteld en dreigde met het ontslaan van zijn minister van Volksgezondheid, Dr. Luiz Henrique Mandetta, omdat hij het ondersteunde, laat de dokter nog steeds de dagelijkse updates voor het publiek leiden. Op donderdag waarschuwde Mandetta het publiek om op hun hoede te zijn voor ‘valse profeten’, veelbelovende genezingen en bespotte anti-vaxxers, en beweerde dat zodra een vaccin voor Covid-19 is ontwikkeld, zij de eersten zullen zijn om het te nemen.

UOL Notícias on Twitter

O ministro da Saúde, Luiz Henrique Mandetta, fez questão de se posicionar totalmente ao lado da ciência e pediu que a população tome cuidado com “falsos profetas”. Mandetta ironizou grupos antivacina. “Na hora em que houver uma vacina para coronavírus, serão os primeiros a tomar” https://t.co/CbiIZXZGX8

Bolsonaro deelt Trump’s fixatie op de mogelijkheid dat het antimalariamiddel hydroxychloroquine een wondermiddel kan zijn voor Covid-19, en zijn ongeduld tegenover medische experts die willen bewijzen dat het veilig en effectief is in gerandomiseerde klinische onderzoeken voordat het wordt aanbevolen aan patiënten. Vorige maand verwijderden Facebook en Twitter video’s van Bolsonaro die zeiden dat het medicijn overal werkte om Covid-19 te genezen, en markeerde het als een schending van hun beleid tegen het verspreiden van verkeerde informatie over het coronavirus.

Als gevolg hiervan heeft Mandetta naar verluidt weerstand geboden aan de druk van de Braziliaanse president om het gebruik van hydroxychloroquine voor Covid-19-patiënten goed te keuren bij de eerste tekenen van ziekte. De minister van Volksgezondheid zei eerder deze week dat artsen het medicijn voor poliklinische patiënten kunnen voorschrijven, maar dat ze de verantwoordelijkheid voor de mogelijke bijwerkingen moeten dragen. In Frankrijk zijn er de afgelopen twee weken 43 gevallen van hartproblemen in verband met de behandeling met hydroxychloroquine onder coronaviruspatiënten in Frankrijk, aldus de drug safety agency van dat land.

Bijgewerkt: zaterdag 11 april, 16:09 uur 
Dit artikel is bijgewerkt met een nieuwe kop en om informatie toe te voegen over hoe de Tsjechische premier Andrej Babiš omgaat met de crisis.Comments

comments