Corona: Bill Gates verhoogt de druk op regeringen

Corona: Bill Gates verhoogt de druk op regeringen

13 april 2020 1 Door Indignatie redactie

Bill Gates investeert enkele miljarden dollars in de ontwikkeling van een coronavirusvaccin. Hij zegt dat de markt niet werkt in het geval van een pandemie, waardoor de druk op de wereldregeringen toeneemt.

Veel geld kan veel doen – dat is een waarheid. Het gaat erom wat u met veel geld wilt bereiken. Eentje zoals Bill Gates. De oprichter van Microsoft is een van de rijkste mannen ter wereld en, samen met zijn vrouw en hun Bill and Melinda Gates Foundation, een van de grootste weldoeners ter wereld. Hij heeft nu aangekondigd dat hij enkele miljarden dollars zal investeren in de ontwikkeling van een vaccin tegen de ziekte van Covid 19.

Hij rijdt politici en farmaceutische bedrijven van de geïndustrialiseerde landen voor zich uit. Ze moesten de randvoorwaarden scheppen om het vaccin binnen de recordtijd van 18 maanden te vinden en vervolgens wereldwijd beschikbaar te zijn als een “publiek toegankelijk en betaalbaar”, eiste Gates in interviews en gastbijdragen in internationale media tijdens het paasweekend.

Dit was een aankondiging tegen iedereen die het serum kon zien als een middel om te strijden om de macht en winst van individuele staten of bedrijven.

Miljarden dollars om ziekten te bestrijden

Nu, midden in de Corona-crisis, krijgt hij de nodige aandacht voor dit project. Was hij maar vijf jaar geleden geslaagd! Destijds zei hij in een lezing: “Als er iets is dat de komende decennia meer dan tien miljoen mensen kan doden, is het zeer waarschijnlijk eerder een zeer besmettelijk virus dan een oorlog. We hebben tonnen geld geïnvesteerd in nucleaire afschrikking, maar weinig in een systeem dat een epidemie kan voorkomen. We zijn er helemaal niet op voorbereid. ‘

Het idee van Gates was geen toeval. Hij is al jaren betrokken bij de verspreiding van ziekten. Zijn stichting investeerde vier tot vijf miljard dollar per jaar om mensen in onderontwikkelde landen te beschermen tegen ziekten als malaria en polio.

Lees ook:  Van lockdowns tot "The Great Reset"

Op oudere leeftijd wordt hij meer ontspannen

Er is ook kritiek, aangezien de stichting, vanwege haar materiële macht, aanzienlijke invloed kan uitoefenen op de ontwikkeling van arme regio’s zonder enige publieke controle. Maar er zijn geen voorbeelden dat dit een schadelijk effect zou hebben gehad.

The Gates, voorheen beschreven als boos, een uitzonderlijk talent in intellectuele en ondernemerscreativiteit, verschijnt kalm en diplomatiek op 64-jarige leeftijd. Toen moderator Ingo Zamperoni van ARD Daily Issue hem vroeg hoe hij de crisisbeheersing van Donald Trump zondag beoordeelde, glimlachte hij en zei dat veel Amerikaanse gouverneurs uitstekend werk leverden.

“Er is een wereldwijde inspanning nodig”

Microsoft-oprichter Bill Gates hoopt dat er over 18 maanden een vaccin tegen het coronavirus zal zijn. De pandemie was een waarschuwing om zich beter voor te bereiden op dergelijke epidemieën, zei hij in de dagelijkse onderwerpen .

Microsoft-oprichter Bill Gates is ervan overtuigd dat een vaccin tegen het coronavirus binnen 18 maanden kan worden verstrekt. ‘Het duurt meestal ongeveer vijf jaar om een ​​nieuw vaccin te ontwikkelen’, zei de covoorzitter van de Bill and Melinda Gates Foundation in het dagelijkse nieuws (zondag). Vervolgens moest het vaccin worden getest op veiligheid en werkzaamheid, vervolgens moesten de industriële productiecapaciteiten worden opgebouwd.

“Het feit dat het mRNA-platform snel aan het versnellen is en de productie vrij eenvoudig zal zijn, geeft hoop”, zei Gates. Dit zou een gezamenlijke wereldwijde inspanning vergen, die zijn stichting zou steunen.

Desalniettemin is hij van mening dat sommige beperkingen in de zomer weer kunnen worden opgeheven, legt Gates uit. ‘We gaan door een periode van constante gedachte: kunnen scholen weer aan het werk? Grote stadions blijven waarschijnlijk gesloten. Tegelijkertijd moeten de tests blijven zorgen dat er ergens een toename van de infectie is.’

Messenger RNA

Messenger RNA (mRNA) is een boodschappermolecuul dat genetische informatie van de celkern naar de ribosomen brengt, d.w.z. in het gebied van de cel waarin eiwitten kunnen worden gevormd. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het kan worden gebruikt om het menselijk lichaam te stimuleren om zijn eigen ‘medicatie’ te maken. Ze hopen ook dat een vaccin op basis van het boodschappermolecuul sneller zal worden ontwikkeld en geproduceerd dan conventionele preparaten.

Zorg voor ontwikkelingslanden

Gates vreest echter dat het besmettingspercentage en het aantal corona-sterfgevallen in de minder ontwikkelde, armere landen nog hoger zal zijn dan in de geïndustrialiseerde landen – onder meer vanwege slechtere gezondheidsstelsels en minder isolatiemogelijkheden. “Het aantal besmette mensen in ontwikkelingslanden is nog steeds relatief laag, maar van wat we tot nu toe hebben gezien, is het waarschijnlijk dat de epicentra van de epidemie er de komende maanden zullen zijn.”

Gates: waarschuwingen werden niet gehoord

Hij had al gewezen op de mogelijkheid van een pandemie zoals de huidige met anderen in 2015, zei Gates. “Hoewel we de catastrofale effecten bespraken van het niet hebben van kant-en-klare diagnostische hulpmiddelen, medicijnen en vaccins, leidde dit helaas niet tot de noodzakelijke voorbereidingen.”

Hij was er echter van overtuigd dat dit niet nog een keer zou gebeuren. ‘Ik denk dat de waarschuwing dat we ons grondig moeten voorbereiden op de volgende pandemie deze keer serieus zal worden genomen: snelle diagnoses, vaccins, medicijnen – we zullen de volgende keer beter voorbereid zijn. En de platforms die dit mogelijk maken ook nuttig zijn voor bestaande ziekten. “

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Catch and Kill: het beschermingsracket dat wordt gebruikt door Trump, Weinstein, Epstein en Wall Street

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De Goden die geld drukken, zijn mislukt
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments