De kiezers van Trump zullen nooit toegeven dat ze ongelijk hadden, zelfs niet in het licht van de nationale catastrofe

De kiezers van Trump zullen nooit toegeven dat ze ongelijk hadden, zelfs niet in het licht van de nationale catastrofe

13 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De fans van Trump zullen nooit toegeven dat ze een fout hebben gemaakt – dat is de heuvel waarop ze zullen sterven, en niet alleen metaforisch

In het tijdperk van het coronavirus, met de meesten van ons opgesloten in onze huizen, wenden we ons tot cijfers om een ​​idee te krijgen van wat er in godsnaam in dit land gebeurt. Aantal gediagnosticeerde gevallen van het nieuwe coronavirus: 555.371, hoewel experts van mening zijn dat het werkelijke aantal veel te hoog is vanwege te weinig testen . Aantal sterfgevallen: 22.056, hoewel experts van mening zijn dat het werkelijke aantal veel hoger is vanwege mensen die thuis overlijden of hun overlijden verkeerd wordt geclassificeerd . Aantal nieuwe werklozen: 17 miljoen , hoewel deskundigen denken dat dit waarschijnlijk hoger is omdat zoveel ontslagen werknemers geen werkloosheid konden aanvragen. Werkloosheidscijfer: 13%, en er bestaat bezorgdheid dat het tijdens de Grote Depressie zo hoog of hoger kan worden dan het werkloosheidscijfer. 

Er is echter één nummer dat stabiel blijft, en het is het nummer dat heel goed kan beslissen of we nog vier jaar naar dit hellscape kijken of dat we nieuw leiderschap krijgen dat de competentie in de regering serieus neemt: de goedkeuring van Donald Trump. Dat is niet onder de basislijn van ongeveer 40 tot 42% gekomen. De initiële boost die Trump kreeg van het rally-round-the-flag-effect tijdens deze crisis is vrijwel verdampt. Maar tot nu toe is die basislijn net zo onbeweeglijk als die van een tv-camera

In een gezond land zou de goedkeuring van de president krimpen omdat mensen het onbetwistbare feit dat deze crisis zijn schuld is, in zich opnamen. Het bewijs daarvoor is niet bepaald verborgen! Er zijn herhaaldelijk blockbusterrapporten geweest waarin werd uiteengezet hoe Trump zich verzette tegen het nemen van maatregelen die de verspreiding van het virus maandenlang zouden hebben vertraagd, in de overtuiging dat mensen nooit ziekte en dood zouden opmerken zolang hij bleef zeggen dat het niet echt was.

Afgelopen weekend was er weer zo’n rapport, een vernietigend artikel in de New York Times waarin  Trump waarschuwingen van gezondheidsfunctionarissen verwierp of negeerde en elke nuttige reactie ten gunste van propaganda blokkeerde. Ondertussen verspreidde het coronavirus zich door het hele land, onverschillig voor de schijnbare overtuiging van Trump dat liegen over virussen ervoor zorgt dat ze verdwijnen.

En toch, die basisgoedkeuringsclassificatie wijkt niet af, ook al kunnen Trump-kiezers het stijgende aantal COVID-19-gevallen en de daaropvolgende economische verwoesting niet ontkennen. 

De duidelijkste oorzaak van dit waanvoorstellingengedrag namens bijna de helft van de Amerikaanse kiezers is dat deze mensen zijn opgesloten in een Fox News-bubbel. De kiezers van Trump werden aangemoedigd om legitieme nieuwsbronnen af ​​te wijzen als ‘nepnieuws’, en in plaats daarvan al hun informatie te krijgen van Trump-aanbiddende radio- en kabelhosts die  maandenlang het virus hebben geminimaliseerd en vervolgens naadloos zijn overgestapt op het bezwijmen over hoe Trump in zijn eentje zal bezwijmen versla het met zijn magische slangenolie-behandelingen . Natuurlijk luisteren deze mensen ook naar Trump zelf, een schaamteloze leugenaar die de overwinning zal uitroepen, hoe erg hij ook faalt. 

Maar die verklaring gaat alleen zo ver, niet in de laatste plaats omdat de propaganda die Trump-kiezers inademen zo transparant dom is. Trump-kiezers zijn duidelijk slim genoeg om hun schoenen te strikken en hun weg te vinden naar een stemhokje, dus het is onwaarschijnlijk dat ze de baseline mentale scherpte missen die nodig is om door de ham-fisted manipulaties die Trump en Fox News aanbieden te doorzien. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  DENK-ruzie gaat door Farid Azarkan: ‘Selçuk Öztürk is van het vijanddenken en de complottheorieën!’

Zo presenteerde Fox News-host Sean Hannity vorige week alle zelfingenomenheid in de ether en beschuldigde de reguliere media ervan het virus in januari te bagatelliseren .

Maar het is onwaarschijnlijk dat zelfs de zwakste lampen in zijn publiek zullen vergeten dat Hannity zelf in februari en maart – wat voor degenen die het bijhouden de maanden zijn die na januari volgen – de reguliere media beschuldigde van “angstzaaien” over het virus , beweerde ten onrechte dat de seizoensgriep “veel gevaarlijker” is en herhaalde herhaaldelijk dat Trump alles onder controle had . Hannity was geobsedeerd door het pushen van dit ‘maak je geen zorgen’-bericht, zodat zelfs de meest informele Fox-kijker het ontving. 

De eigen spin-inspanningen van Trump zijn ook komisch, althans wat betreft waanvoorstellingen en niet overtuigend. Op zondag probeerde Trump de verklaring van een nationale noodtoestand met 50 staten te verdraaien alsof het een bewijs was van zijn leiderschap:

Donald J. Trump on Twitter

For the first time in history there is a fully signed Presidential Disaster Declaration for all 50 States. We are winning, and will win, the war on the Invisible Enemy!

Dit is natuurlijk vergelijkbaar met het in brand steken van je eigen huis en, terwijl je in de smeulende overblijfselen staat, jezelf een zeer stabiel genie te verklaren om te onthouden hoe je 911 moet bellen. 

Er zijn maar weinig mensen die zo dom zijn om hiervoor te vallen. Nee, de lelijke waarheid is dat Trump-kiezers meespelen met deze voor de hand liggende leugens omdat ze het alternatief niet kunnen accepteren, namelijk toegeven dat het dom en slecht was om in de eerste plaats op Trump te stemmen.

In 2017 schreef ik een lange functie die precies dit voorspelde: hoe slecht het ook gaat met Trump, zijn kiezers zullen hem bijstaan ​​in plaats van toe te geven dat ze ten onrechte op hem hebben gestemd. De psychologische experts die ik sprak, legden uit dat het voor iedereen moeilijk is om toe te geven dat je ongelijk hebt, omdat het zo’n klap is voor het ego. 

Maar wat de afgelopen jaren ons heeft laten zien, is dat de toch al moeilijke taak om toe te geven dat je ongelijk hebt, nog moeilijker is voor conservatieven, omdat het ook de ondenkbare mogelijkheid moet erkennen dat  liberalen gelijk hadden . Net zoals Trump maandenlang werd gewaarschuwd voor het coronavirus, werden conservatieven in 2015 en 2016 letterlijk anderhalf jaar lang gewaarschuwd dat stemmen voor Trump – een sukkelige reality-tv-ster die helemaal ego is en geen hersens – zou leiden tot een ramp. Nu de realiteit onder ogen zien, zou betekenen dat we toegeven aan de dubbele vernedering door toe te geven dat ze ongelijk hadden en dat de liberalen gelijk hadden, een dubbele vernedering die duidelijk te pijnlijk is om te verdragen. 

Omdat hij een terminale narcist is, begrijpt hij impliciet het belang van het behoud van het ego, daarom omschrijft hij kritiek op zijn eigen mislukkingen vaak als aanvallen op de mensen die op hem hebben gestemd. Tijdens de afzetting werkte dit prachtig. Republikeinse kiezers konden net zo goed als iedereen zien dat Trump schuldig was en dat zijn chantageplan tegen de Oekraïense president slechts de laatste was in een patroon van levenslange minachting voor de wet. Maar die 42% ontkent liever de feiten voor hun neus dan toe te geven dat ze ongelijk hadden en dat de Democraten gelijk hadden. 

Destijds leek het erop dat de inzet niet hoger kon worden, maar nu zijn ze ongeveer zo hoog mogelijk geworden, met een opeenstapeling van het aantal lichamen en een ineenstorting van de economie. Ondanks dit alles blijven conservatieven blijkbaar geloven dat het redden van gezicht belangrijker is dan wat dan ook – meer dan het redden van Amerikaanse levens en meer dan het redden van de economie. Je hebt de uitdrukking gehoord over een persoon die weigert toe te geven dat hij ongelijk heeft: ‘Dit is de heuvel waarop hij zal sterven.’ Voor de ongeveer 42% die Donald Trump hoe dan ook niet kan verlaten, begint die heuvel er elke dag minder metaforisch en letterlijker uit te zien. Lees ook:  De sinistere strategie van de Democraten om te winnen in 2020

Comments

comments