‘Gevaarlijke idioot’: Trump zegt ‘de virus is zo briljant dat antibiotica het niet kunnen bijhouden’ in chaotische bijeenkomst van coronavirus in het Witte Huis


President beschrijft virus als ‘zeer slim’, ‘een briljante vijand’ en ‘een genie’, op dezelfde dag sterven meer dan 2.000 Amerikaanse burgers aan Covid-19

Op de dag dat coronavirus de belangrijkste doodsoorzaak onder Amerikanen werd, leek de Amerikaanse president Donald Trump de virusziekte te verwarren met een bacteriële infectie die met antibiotica kon worden behandeld .

In een meanderende toespraak op vrijdag voor journalisten die meer dan twee uur duurde en zweefde tussen onbegrijpelijkheid en luchtigheid, dacht de president na over de aard van het dodelijke virus, dat hij beschreef als een “zeer briljante vijand” en een “genie”.

Ondanks de ernstige bedreiging die Covid-19 vormt voor de wereldeconomie, onthulde Trump dat hij niet goed begrijpt hoe de ziekte zich verspreidt en hoe deze kan worden behandeld.

Gevraagd door een journalist naar het niveau van testen voor het coronavirus in de Verenigde Staten, antwoordde de president : ‘Dit is een zeer briljante vijand. Weet je, het is een briljante vijand. Ze ontwikkelen medicijnen zoals de antibiotica. Je ziet het. Antibiotica losten elk probleem op. Een van de grootste problemen die de wereld heeft, is dat de kiem zo schitterend is geworden dat het antibioticum het niet kan bijhouden.

‘En ze proberen constant een nieuwe te bedenken – mensen gaan naar een ziekenhuis en ze vangen – ze gaan voor een hartoperatie – dat is geen probleem, maar ze sterven uiteindelijk – door problemen. Je kent de problemen waar ik waar ik het over heb. Er zit een heel genie in. ‘

Hij voegde eraan toe: ‘We vechten – het is niet alleen verborgen, maar het is ook heel slim. Oke? Het is onzichtbaar en verborgen, maar het is … het is heel slim. ‘

Hoewel het niet duidelijk is of Trump rechtstreeks suggereerde dat de ziekte ooit met antibiotica te behandelen was, zijn de toespelingen van de president op antibioticaresistentie misleidend. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie stelt : “Antibiotica werken niet tegen virussen, alleen tegen bacteriën.”

Op de pagina met de titel ‘Myth Busters’ adviseert de organisatie: ‘Het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) is een virus en daarom mogen antibiotica niet worden gebruikt als middel voor preventie of behandeling.

“Als je echter in het ziekenhuis wordt opgenomen voor de 2019-nCoV, krijg je mogelijk antibiotica omdat bacteriële co-infectie mogelijk is.”

Filosoof en auteur AC Grayling tweette: “Trump weet niet dat antibiotica op bacteriën zijn gericht en niet op virussen. Covid-19 is een virus. Trump is een idioot. Hij is een gevaarlijke idioot. ‘

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord