‘Gevaarlijke idioot’: Trump zegt ‘de virus is zo briljant dat antibiotica het niet kunnen bijhouden’ in chaotische bijeenkomst van coronavirus in het Witte Huis

‘Gevaarlijke idioot’: Trump zegt ‘de virus is zo briljant dat antibiotica het niet kunnen bijhouden’ in chaotische bijeenkomst van coronavirus in het Witte Huis

13 april 2020 0 Door Indignatie redactie

President beschrijft virus als ‘zeer slim’, ‘een briljante vijand’ en ‘een genie’, op dezelfde dag sterven meer dan 2.000 Amerikaanse burgers aan Covid-19

Op de dag dat coronavirus de belangrijkste doodsoorzaak onder Amerikanen werd, leek de Amerikaanse president Donald Trump de virusziekte te verwarren met een bacteriële infectie die met antibiotica kon worden behandeld .

In een meanderende toespraak op vrijdag voor journalisten die meer dan twee uur duurde en zweefde tussen onbegrijpelijkheid en luchtigheid, dacht de president na over de aard van het dodelijke virus, dat hij beschreef als een “zeer briljante vijand” en een “genie”.

Ondanks de ernstige bedreiging die Covid-19 vormt voor de wereldeconomie, onthulde Trump dat hij niet goed begrijpt hoe de ziekte zich verspreidt en hoe deze kan worden behandeld.

Gevraagd door een journalist naar het niveau van testen voor het coronavirus in de Verenigde Staten, antwoordde de president : ‘Dit is een zeer briljante vijand. Weet je, het is een briljante vijand. Ze ontwikkelen medicijnen zoals de antibiotica. Je ziet het. Antibiotica losten elk probleem op. Een van de grootste problemen die de wereld heeft, is dat de kiem zo schitterend is geworden dat het antibioticum het niet kan bijhouden.

‘En ze proberen constant een nieuwe te bedenken – mensen gaan naar een ziekenhuis en ze vangen – ze gaan voor een hartoperatie – dat is geen probleem, maar ze sterven uiteindelijk – door problemen. Je kent de problemen waar ik waar ik het over heb. Er zit een heel genie in. ‘

Lees ook:  Merkels boodschap aan de wereldsmokkelaars: "Illegale immigratie loont!"

Hij voegde eraan toe: ‘We vechten – het is niet alleen verborgen, maar het is ook heel slim. Oke? Het is onzichtbaar en verborgen, maar het is … het is heel slim. ‘

Hoewel het niet duidelijk is of Trump rechtstreeks suggereerde dat de ziekte ooit met antibiotica te behandelen was, zijn de toespelingen van de president op antibioticaresistentie misleidend. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie stelt : “Antibiotica werken niet tegen virussen, alleen tegen bacteriën.”

Op de pagina met de titel ‘Myth Busters’ adviseert de organisatie: ‘Het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) is een virus en daarom mogen antibiotica niet worden gebruikt als middel voor preventie of behandeling.

“Als je echter in het ziekenhuis wordt opgenomen voor de 2019-nCoV, krijg je mogelijk antibiotica omdat bacteriële co-infectie mogelijk is.”

Filosoof en auteur AC Grayling tweette: “Trump weet niet dat antibiotica op bacteriën zijn gericht en niet op virussen. Covid-19 is een virus. Trump is een idioot. Hij is een gevaarlijke idioot. ‘

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Trump en bondgenoten saboteren de verkiezingen al, zeggen experts

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Islamisering in België 300 moskeeën en een aandeel buitenlanders van 62 procent in de hoofdstad Brussel

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments