Hoe worden mensen besmet? Het is de belangrijkste vraag die de media kunnen beantwoorden

Hoe worden mensen besmet? Het is de belangrijkste vraag die de media kunnen beantwoorden

13 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Er zijn talloze helden in de gezondheidszorg die hun eigen leven op het spel zetten om het leven van zieke mensen te redden, maar de echte frontlinie van deze pandemie is dat gewone mensen proberen te voorkomen dat ze in de eerste plaats ziek worden.

Behoudens de ontdekking van een  wonderbehandeling , kan medische interventie alleen zo veel doen. De belangrijkste manier om levens te redden en de beste hoop om de uitbraak te stoppen, is dat individuen hun gedrag veranderen, zodat we stoppen met het verspreiden van het virus. (Individuen kiezen natuurlijk niet altijd hun omstandigheden; de samenleving moet  individuen ondersteunen,  zodat ze niet hoeven te kiezen tussen de gezondheid van de gemeenschap en het  dagelijks overleven .) 

cuomo

De weigering van gouverneur Andrew Cuomo om doortastende maatregelen te nemen (CNN,  17/03/20 ) is een groot deel van de reden waarom de staat New York de ergste Covid-19-uitbraak in de natie heeft.

En drastische gedragsveranderingen hebben de verspreiding van het coronavirus dramatisch verminderd. Neem de staat New York, die het epicentrum is geworden van de pandemie in de Verenigde Staten, en waarschijnlijk de wereld: op 17 maart, toen gouverneur Andrew Cuomo zijn verzet verklaarde tegen een asielbeleid (CNN,  3/17 / 20 ), waren er 1.706 erkende gevallen van Covid-19 in de staat. Toen Cuomo op 20 maart voor de realiteit boog en werknemers van alle niet-essentiële bedrijven vertelde thuis te blijven (CNBC,  20-3-20 ), was dat aantal gestegen tot 8.310 – een groeipercentage van 48% per dag, wat het aantal verdubbelt gevallen sneller dan om de twee dagen.

Nu New Yorkers grotendeels gehoor gaven aan de oproep om ons leven grotendeels af te sluiten, is dat groeipercentage sterk afgenomen. In de week na de bestelling van Cuomo stegen de bekende gevallen met 27% per dag; de week daarna was het 13%; de week erna, die ons deze week brengt, groeiden de gevallen met 8% per dag. (Deze cijfers zijn afkomstig van deze  zeer nuttige site .)

Dit is goed; Als we zo door zouden gaan met het tempo dat we op 20 maart hadden, zouden er nu miljoenen in de staat zijn en zou het virus geen nieuwe slachtoffers meer krijgen om te infecteren. Het is moeilijk te zeggen wat het dodental zou zijn geweest, vooral met een gezondheidszorgsysteem dat voor zulke aantallen bijna nutteloos zou zijn, maar honderdduizenden lijken geen onwaarschijnlijk dodental. Goed gedaan, mensen!

Lees ook:  "The Coming War On China" - Bekijk de krachtig relevante documentaire van John Pilger

Maar het feit blijft dat de staat New York de afgelopen 12 dagen elke dag minstens 8.000 heeft toegevoegd aan het totaal van de geïdentificeerde gevallen – terwijl het totaal dat alarmerend genoeg was om het grootste deel van het economische leven van de staat te sluiten 8.130 bedroeg. Tot dusver is in New York het  percentage  geïdentificeerde gevallen dat officieel als dodelijk is geregistreerd – rekening houdend met het feit dat beide nummers  ernstig ondergewaardeerd zijn  – 4,8%. Als dat aantal stabiel blijft, zullen de nieuwe gevallen elke dag ongeveer 375 tot 525 extra sterfgevallen toevoegen aan de uiteindelijke telling – in een toestand waarin er in normale tijden dagelijks ongeveer  425 sterfgevallen zijn door alle oorzaken  .

De vraag is: zullen de menselijke hersenen zich blijven aanpassen aan de coronavirus pandemie? (XKCD,  30-3-20 )

En het is niet duidelijk dat het groeipercentage in nieuwe gevallen zal blijven dalen; we hebben misschien een plateau bereikt. Het aantal zaken steeg op 5 april en 8 april met 8%; met 7% op 6, 9 en 10 april; en met 6% op 7 april: er is geen duidelijke neerwaartse trend. En het handhaven van een groeipercentage van 7% betekent een verdubbeling van het aantal gevallen elke 10 dagen; dat is natuurlijk niet houdbaar, zeker niet als je al meer dan 190.000 zaken hebt.

Dit verhaal kan voor vrijwel elke staat en elk gebied in de vakbond worden herhaald. Er is geen plaats waar de uitbraak duidelijk vanzelf uitsterft, nergens lijkt het aantal gevallen snel onder het aantal te dalen dat de dramatische onderdrukking van het economische leven heeft gedwongen.

Wat dit betekent is: we moeten het beter doen. Hoezeer we ons leven hebben veranderd om te stoppen met het verspreiden van het virus, we moeten meer veranderen. Dat is het enige haalbare pad terug naar een schijn van normaal leven.

En dat is waar de media het meest nuttig kunnen zijn: door te onderzoeken en te rapporteren hoe het virus zich blijft verspreiden. Vinden er nieuwe infecties plaats bij mensen die  de instructies over isolatie en sociale afstand negeren ? Onder essentiële werknemers die onvoldoende veiligheidsuitrusting hebben? Onder degenen die hun best doen om naar waarschuwingen te luisteren, maar worden ze blootgesteld tijdens het verkrijgen van basisbehoeften ? Doe maskers helpen? Is sporten buitenshuis  veilig?

Uitzoeken wat de zwakke plekken zijn in onze verdediging tegen het coronavirus is de meest essentiële taak die journalisten op dit moment kunnen uitvoeren. Het is nieuws dat we kunnen gebruiken – wanhopig.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  RUSLAND-NORD STREAM 2 versus vergiftiging van Alexei Navalny

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Geheimen en Leugens: Klokkenluiders zijn de helden van onze tijd
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments