Plaatjes zeggen meer als woorden: Breng de doden naar buiten in New York City

Plaatjes zeggen meer als woorden: Breng de doden naar buiten in New York City

13 april 2020 1 Door Indignatie redactie

Geïmproviseerde lijkenhuizen en veldhospitalen duiken op in de stad terwijl duizenden sterven en tienduizenden ziek worden van het coronavirus.

In een van ‘s werelds grootste kerken, net ten noorden van Central Park, zijn de kerkbanken vervangen door bedden. Een uitgestrekt tenniscomplex waar ook de US Open wordt gehouden, is omgebouwd tot een veldhospitaal – net als een zak Central Park zelf. De parkeerterreinen in de hele stad doen intussen dienst als tijdelijke lijkenhuizen, hun ruimtes worden ingenomen  door koelwagens en zeecontainers. En dan zijn er de lichamen zelf, een glimp opgevangen van de hoeken of aan de overkant van de straat door bewoners die bereid zijn het buitenleven te trotseren: in het wit gewikkeld, snel van de ene plaats naar de andere vervoerd.

Dat is tegenwoordig New York City, ‘s werelds beste coronavirus-hotspot. Health care werknemers worden overweldigd door de epidemie, en zelfs als de curve lijkt te zijn afvlakking , het dodental blijft klimmen  door de honderden elke dag (terwijl het waarschijnlijk wezen undercounted ). De stad met 8,6 miljoen inwoners heeft nu meer dan 87.000 gevallen en meer dan 5.000 doden geregistreerd – bijna het dubbele van het aantal mensen dat bij de aanslagen van het World Trade Center op 9/11 is omgekomen. Er zijn 20.474 ziekenhuisopnames geweest , met nog vele tientallen of honderdduizenden. Op een persconferentie gouverneur Andrew Cuomo meldde donderdag dat begrafenisondernemers werden “binnengehaald” om de lichamen te behandelen.

Lees ook:  Fascinerend hoe er wereldwijd wordt geschreven over het coronavirus

Zelfs als de stad volkomen verandert, is het voor New Yorkers moeilijk om de ware omvang van dit verlies te voelen terwijl we binnenshuis opgesloten zijn. Maar fotograaf Jordan Gale zegt dat het cruciaal is dat we dat doen. ‘Ik vind het van het grootste belang om de extreme verschrikkingen van deze wereldwijde pandemie onder ogen te zien’, vertelde hij me. “Met het gebrek aan informatie en middelen die we hebben, zullen deze stukjes documentatie bijdragen aan de manier waarop we deze historische periode herinneren.” Alle fotografen in dit essay waren van dichtbij getuige van de omvang van de crisis, zodat we allemaal konden zien wat er daarbuiten gebeurde.

vs

Een rij bedden in een  tijdelijk veldhospitaal in het Billie Jean King National Tennis Center in Queens

vs

Een koelwagen gebruikt als geïmproviseerd lijkenhuis buiten het Kingsbrook Jewish Medical Center in Brooklyn

Foto door Spencer Platt / Getty

Een vrijwilliger zet bedden op in een veldhospitaal in de kathedraal van St. John the Divine in Morningside Heights, Manhattan. Het is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld, heeft naar verwachting meer dan 400 bedden  en wordt bemand in samenwerking met het  Mount Sinai Morningside Hospital.

Een lichaam wordt verplaatst van een koelwagen naar een voertuig in het Brooklyn Hospital Center.

Foto door Desiree Rios / The New Yo rk Times / Redux

Triagetenten buiten het Montefior e Medical Center in de Bronx

Lees ook:  Een dictator over downers: massahysterie in slow motion op de Republikeinse conventie

Gezondheidswerkers bereiden een lichaam voor op transport in het Kingsbrook Jewish Medical Center  in Brooklyn

Een soldaat loopt langs koelunits  op de  parkeerplaats bij Bellevue Hospital. Het Amerikaanse leger heeft 42 mensen naar de stad gestuurd om het kantoor van de medische onderzoeker te helpen omgaan met de toename van lichamen.

Op Randall’s Island bouwde een team van timmerlieden planken in  50 gekoelde containers . De vrachtwagens zullen naar schatting 2500 lichamen kunnen huisvesten wanneer de mortuaria hun capaciteit bereiken.

Foto door Stephanie Keith / Getty

Een arbeider verplaatst een lichaam met een vorkheftruck buiten het Brooklyn Hospital

Samaritan’s Purse, een christelijke organisatie, heeft in Central Park een veldhospitaal met 68 bedden opgezet om de overstroom van patiënten uit het Mount Sinai Medical Center, aan de overkant van de straat, op te vangen.

Werknemers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, begraven lichamen in een greppel op de openbare begraafplaats van de stad op Hart Island in de Bronx. De begraafplaats – voor niet-opgeëiste lichamen en lichamen die nabestaanden of vrienden niet kunnen betalen om te begraven – ontvangt naar verluidt hetzelfde aantal lichamen per dag dat het gewoonlijk binnen een week ontvangt.

Borden in de etalage van een restaurant in Hell’s Kitchen, ManhattanComments

comments