Salvini schrijft een open brief aan Merkel

Salvini schrijft een open brief aan Merkel

13 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini schreef een open brief in een Duitse krant om de vraag van zijn land naar Corona-crisishulp van de EU te verdedigen.

Hij zei: “Geld ging altijd van Italië naar de EU, en niet andersom.” En voegde toe: “We hebben nooit gevraagd of dit geld bestemd was om de Duitse onderwereld te financieren.” Zijn opmerking komt naar aanleiding van een Duitse krantenkop waarin staat: “De maffia in Italië wacht op EU-geld.”

Salvini’s open brief werd gepubliceerd als reactie op de kop in het Duitse dagblad Die Welt .

De onenigheid begon toen de krant in een artikel op compromisloze wijze haar verzet tegen de introductie van euro-obligaties bevestigde.

Salvini schrijft: “Beste Die Welt , ik zag met verbazing je huidige titel die spreekt van een maffia die geld van Europa verwacht. Ik wil uw lezers eraan herinneren, die evenwichtige informatie verdienen: Italië levert sinds 1989 een netto-bijdrage aan de Europese Unie. ”

Sindsdien hebben de Italianen in totaal 81 miljard euro aan de EU-begroting betaald. Italië heeft ook zijn steentje bijgedragen met de gespaarde fondsen en heeft meer dan 57 miljard aan verschillende capaciteiten betaald. “Zoals studies van Duitse universiteiten documenteren, waaronder de ESMT van Berlijn, werd in veel gevallen, waaronder die van Griekenland, 95 procent van de door landen als Italië betaalde gelden onmiddellijk overgemaakt naar crediteurenbanken, inclusief de Duitse.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump kondigt 'doorbraak' coronavirus-therapeuticum aan, zegt het Witte Huis

Ook heeft de beslissing van bondskanselier Angela Merkel om particuliere investeerders te betrekken bij de redding van Griekenland, Duitsland in staat gesteld zichzelf tegen negatieve tarieven te financieren en kapitaal aan te trekken op zoek naar een veilige haven. Het Leibniz Institut in Halle heeft aangetoond dat Duitsland dankzij deze stap profiteerde van ongeveer 100 miljard kapitaalinstroom, afkomstig van de financiële markten of andere lidstaten.

“Tot slot wil ik u eraan herinneren dat Duitsland sinds het begin van de crisis de regel schendt die het buitenlandse overschot beperkt tot 6 procent. Het succes van de Duitse exportbedrijven, waarvoor we u feliciteren, betekent echter dat de Duitse economie gedijt ten koste van andere landen, die haar klanten zijn en die daarom met respect moeten worden behandeld. ”

In wezen maakt Salvini bekend dat de miljarden nooit vanuit de EU naar Italië zijn gekomen, noch via de EU-begroting of via gespaarde fondsen, maar eerder in de tegenovergestelde richting: van Italië naar Europa. ‘En we hebben nooit gevraagd of ze de Duitse onderwereld gingen financieren. In plaats daarvan blijven we nieuwsgierig naar wie financiert en om welke redenen de vele NGO-schepen die illegale immigranten naar de Middellandse Zee vervoeren. ”

Hij besluit: “We zouden graag in uw krant een onderzoek naar dit probleem lezen, misschien gebaseerd op feiten en niet op beledigingen, om iets meer te begrijpen over een fenomeen dat zich voordoet in strijd met nationale en gemeenschapswetten en welke zorgen en het doet iedereen pijn, te beginnen met de immigranten zelf. ‘Lees ook:  Het bloed van burgers die de komende weken zullen sterven, is duidelijk in handen van Donald Trump

Comments

comments