5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump zegt dat hij voor “de grootste beslissing” staat, maar degenen die hij al heeft genomen, hebben duizenden gedood


 7 total views,  3 views today

Trump koos ervoor om weken niets te doen – nu bevinden we ons in een crisis met duizenden doden en geen einde in zicht

 Op 24 maart hield president Trump een gemeentehuis van Fox News en stuurde huiveringen door alle gezondheidsdeskundigen in het land toen hij aankondigde dat hij van plan was ‘het land te openen’ op Paaszondag. Hij zei:

Kijk: Pasen is een heel speciale dag voor mij. En ik zie het een beetje in die tijdlijn waar ik aan denk. En ik zeg: zou het niet geweldig zijn om alle kerken vol te hebben? … Dus ik denk dat het Paaszondag is en je zult overal in ons land kerken hebben. Ik denk dat het een mooie tijd zou zijn, en het is ongeveer de tijdlijn die volgens mij juist is.

Diezelfde dag hadden 16 staten thuisbevelen uitgevaardigd die meer dan 40% van de bevolking troffen. Het leger bereidde zich voor om veldhospitalen in te zetten en marinehospitaalschepen naar New York en Los Angeles te sturen. Gouverneurs in het hele land smeekten wanhopig om tests en voorraden.

New York City kondigde die dag aan dat er 15.597 positieve gevallen waren van COVID-19 en 192 dodelijke slachtoffers in de vijf stadsdelen. Twee en een halve week later, op Paaszondag, de dag dat Trump de kerken vol mensen wilde hebben, waren er alleen al in New York City 103.208 gevallen, waaronder ten minste 6.717 doden.

Gelukkig werd Trump uit de ‘opstanding’ van Pasen gesproken, zoals Fox News ‘Bill Hemmer het noemde, door de gezondheidsdeskundigen die hem vertelden dat een kwart miljoen mensen konden sterven – en door zijn campagnepersoneel, die hem vertelde dat het niet was’ t goed peilen. (Ik laat u zelf beslissen welke van die groepen adviseurs overtuigender was.) Het kostte hem een ​​paar dagen, maar uiteindelijk kwam de president met de aankondiging dat hij de federale CDC-richtlijnen tot eind april zou handhaven.

Maar nu wordt hij weer onrustig. De afgelopen dagen heeft hij duidelijk gemaakt dat hij zich klaar maakt om “het land te openen” aan het einde van de maand. Maar hij begrijpt nog steeds niet wat dat betekent.

Tijdens de coronavirus-rally van afgelopen vrijdag (dat wil zeggen zijn zogenaamde persbriefing in het Witte Huis), verklaarde Trump dat het virus “zich binnenkort volledig zal terugtrekken”. Toen een verslaggever vroeg hoe hij dit zou kunnen weten zonder wijdverbreide tests, zei hij dat hij het zou weten, want “mensen gaan niet naar het ziekenhuis, mensen worden niet ziek. Je zult zien dat niemand zal zijn ziek worden. Het zal weg zijn en het zal niet lang meer duren. ‘

Blijkbaar weet hij niet dat asymptomatische mensen het virus kunnen verspreiden, wat betekent dat we, om veilig naar buiten te kunnen gaan voor normale sociale activiteiten,  een enorm test- en contacttraceringsprogramma nodig hebben.  Daar hebben we op dit moment niets aan. Testen is nog steeds ver beneden wat nodig is om de omvang van de epidemie echt te begrijpen. Mensen kunnen pas gaan werken of naar restaurants en sportevenementen gaan als ze zich veilig voelen. Gewoon zeggen  dat alles in orde is, zal niet werken.

Bovendien, hoewel Trump misschien beweert dat hij “absolute autoriteit” heeft om het land te heropenen, doet hij dat echt niet. Hij kan de richtlijnen opheffen en tegen iedereen zeggen dat ze terug moeten gaan naar hun werk en uitgaan en plezier maken, maar de meeste gouverneurs van de staat zullen daar niet mee instemmen, wat zal leiden tot nog meer verdeeldheid, disfunctie en de dood.

Trump kan de enorme omvang van de crisis waarmee hij wordt geconfronteerd eenvoudigweg niet bevatten. Vanaf het begin was zijn reactie afwijzend, traag en chaotisch, en dat gaat nog steeds door.

De New York Times publiceerde  in het weekend van de eerste dagen van de crisis een overweldigend verslag en de Washington Post volgde met een soortgelijk rapport. Deze en andere nieuwsberichten van de afgelopen weken vormen wat de Atlantic Fallows van de Atlantische Oceaan  ‘de real-time Pentagon Papers van de pandemische ramp van deze regering’ noemt .

Het Times-  rapport heeft nogal wat nieuwe details toegevoegd aan wat we al wisten. De Nationale Veiligheidsraad kreeg begin januari te horen dat het land gevaar liep door het virus en besprak de noodzaak om mensen enige tijd thuis te laten blijven. De regering-Trump deed dat natuurlijk pas half maart.

Trump loog toen hij zei dat hij niets wist van de memo van zijn handelsadviseur Peter Navarro van 29 januari, waarin Navarro de grimmige voorspelling deed dat er een half miljoen doden en ernstige economische verwoestingen zouden kunnen zijn. Vanwege alle onderlinge strijd binnen het Witte Huis van Trump, verwierpen Trump en zijn binnenste cirkel veel van deze zorgen als China-havikparanoia, die Trump niet wilde horen omdat hij wanhopig een handelsovereenkomst met president Xi Jinping wilde sluiten dat hij kon gebruik om zijn dealmakende bekwaamheid te bewijzen bij de komende verkiezingen.

Minister van Volksgezondheid en Human Services Alex Azar probeerde Trump meer dan eens te waarschuwen en kreeg te horen dat hij alarmerend was. Azar probeerde in februari ook programma’s op te zetten om virushotspots te projecteren, die op onverklaarbare wijze waren vertraagd. In combinatie met het enorme falen om tests te produceren, betekende dit dat de regering gedurende een aantal cruciale weken geen idee had van de verspreiding van het virus over het land.

Trump bracht de hele maand februari in wezen verlamd door te weigeren veel van alles te doen om de crisis te stoppen, en wenste en hoopte, zowel in het openbaar als privé, dat deze nachtmerrie gewoon zou verdwijnen. Tegen de tijd dat hij ermee instemde om medio maart sociale afstand aan te bevelen, beschrijven waarnemers hem als ‘ingetogen’ en ‘verbijsterd’ door de hele zaak.

Het verhaal van de Washington Post gaat in dezelfde richting en maakt op een gegeven moment deze verwoestende opmerking:

Het is misschien nooit bekend hoeveel duizenden sterfgevallen, of miljoenen infecties, voorkomen konden worden met een coherenter, urgenter en effectiever antwoord. Maar zelfs nu zijn er veel aanwijzingen dat de aanpak van de crisis door de administratie potentieel desastreuze gevolgen had.

Trump is nu bezig iedereen de schuld te geven, behalve hijzelf, te  beginnen met China , de gouverneurs , het congres  en, elke dag nu, Dr. Anthony Fauci, die  afgelopen zondag de waarheid vertelde op CNN toen hij toegaf dat eerdere verzachting levens zou hebben gered. Trump heeft zondagavond een # FireFauci-tweet geretweet .

Toen hem op vrijdag werd gevraagd welke statistieken hij wil gebruiken om te beslissen of hij het land wil openen, wees de president naar zijn hoofd en  zei : ‘De statistiek is hier. Dat zijn mijn statistieken. Dat is alles wat ik kan doen.’ Later die avond belde hij naar de Fox News-show van Judge Jeanine Pirro en legde verder uit dat hij de beslissing zou nemen ‘op basis van veel feiten en ook veel instincten’.

Met andere woorden, hij gaat er gewoon mee vliegen, zoals hij altijd doet.

Tijdens de rally van vrijdag typeerde Trump dit als de grootste beslissing van zijn presidentschap. Het is zeker een grote. Maar hij nam de grootste beslissing van zijn presidentschap al toen hij weigerde de komende pandemie serieus te nemen en de nodige maatregelen niet nam om effectief te reageren op en het Amerikaanse leven te beschermen. Sindsdien heeft elke dag de ene slechte beslissing na de andere betekend. Er is weinig reden om aan te nemen dat deze anders zal zijn.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments