Zoeken naar waarheid in wat we verteld worden over Covid-19

Zoeken naar waarheid in wat we verteld worden over Covid-19

13 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgend op het nieuws over coronavirusziekte 2019 (Covid-19), zouden we geloven dat de mensheid met een ongekende crisis wordt geconfronteerd – en te oordelen naar de sociaaleconomische schade die wordt aangericht – is het niet zo moeilijk om te geloven dat een soort ongekende crisis zich inderdaad ontvouwt.

Toch is het gevoel van urgentie dat aan het grote publiek wordt opgelegd – het veroorzaken van afsluitingen over de hele wereld en het nemen van ongekende maatregelen – alles gericht op het bestrijden van een zogenaamd gevaarlijke ziekteverwekker en het vermijden van overbelasting van de wereldwijde gezondheidsinfrastructuur – is volledig kunstmatig.

Als Covid-19 echt een pandemie was die een dergelijke hysterie waardig was – een pandemie waarvan het Westen in de loop der jaren beweerde dat het bijna onvermijdelijk was – waarom is de huidige door het Westen gedomineerde internationale orde dan zo volkomen mislukt in het omgaan met Covid-19?

 Biljoenen voor eindeloze oorlog, niets voor pandemische voorbereidingen? 

Letterlijk biljoenen dollars zijn alleen al in de door de VS geleide oorlog in Afghanistan gedumpt – en zeggen niets over de biljoenen die meer zijn uitgegeven aan de bezetting van Irak, oorlog voeren in Libië en Syrië, Saoedi-Arabië helpen bij de vernietiging van Jemen en de talloze ‘zachte’ -power ”interventies die zich over de rest van de wereld ontvouwen.

Dit zijn biljoenen dollars die in plaats daarvan ziekenhuizen hadden kunnen vullen met geavanceerde ventilatoren en magazijnen met veel goedkopere en draagbare ventilatoren die konden worden ingezet waar en wanneer dat nodig was.

En het was niet zo dat de behoefte aan ventilatoren plotseling werd gerealiseerd tijdens de uitbraak van Covid-19. Een MIT-paper geschreven in 2010 getiteld: “ Ontwerp en prototyping van een goedkope draagbare mechanische machine

Ventilator ” , – een volledig decennium geleden – zou opmerken:

Hoewel er voldoende ventilatoren zijn voor regelmatig gebruik, is er een gebrek aan paraatheid bij gevallen van massaslachtoffers zoals grieppandemieën, natuurrampen en massale uitstoot van giftige chemicaliën. De kosten voor het aanleggen en inzetten van ultramoderne mechanische ventilatoren voor massaslachtoffers in ontwikkelde landen zijn onbetaalbaar. Volgens het nationale paraatheidsplan dat president Bush in november 2005 heeft opgesteld, zouden de Verenigde Staten maar liefst 742.500 ventilatoren nodig hebben in het ergste geval van een pandemie. In vergelijking met de 100.000 die momenteel in gebruik zijn, is het duidelijk dat het systeem ontbreekt.

En in een volledig decennium werd er niets gedaan om dit tekort aan te pakken dat leidde tot hysterie in het Westen te midden van de Covid-19-uitbraak, waar regeringen beweren privébedrijven ertoe te bewegen ventilatoren te maken op productielijnen die gewoonlijk worden gebruikt voor het produceren van auto’s en apparaten.

Als het probleem al tien jaar geleden bekend was en de machthebbers – met name in de VS, van de Amerikaanse president George Bush tot president Barack Obama tot de huidige Amerikaanse president Donald Trump – deden er niets aan om in plaats daarvan Amerikaanse belastingdollars uit te geven aan oorlogen en bankiers reddingsoperaties – moet het publiek het Amerikaanse of westerse leiderschap vertrouwen tijdens deze veronderstelde crisis?

Moet de hysterie die deze belangen bij het publiek koesteren vermaakt worden?

Als Covid-19 zo’n bedreiging voor de wereld vormt – het dagelijkse leven tot stilstand brengt op een manier die twee decennia van Amerika’s “War on Terror” niet hebben gedaan – waarom werd er niet meer gedaan om zich erop voor te bereiden? Vooral wanneer tekorten bekend waren, zelfs bij MIT-studenten die aan klassenprojecten werkten?

Als er iets is dat we over de Covid-19 vertelden, was het waar … 

Lockdowns en rushes om ventilatoren te bouwen vormen slechts één dimensie van deze huidige crisis.

Een andere is de haast om vaccins te maken.

Het idee om uw vaccins te krijgen – inclusief “griepprikken” – wordt al aan de algemene bevolking opgelegd als absoluut cruciaal voor de volksgezondheid. Maar als dit net zo kritiek zou zijn als het publiek doet geloven, waarom worden vaccins dan toevertrouwd aan enkele van de meest corrupte en onbetrouwbare bedrijven op aarde?

Zelfs het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft grote farmaceutische bedrijven herhaaldelijk veroordeeld voor alles, van het vervalsen van veiligheids- en werkzaamheidsrapporten tot het omkopen van artsen, toezichthouders en politici. Maar dezelfde Amerikaanse regering die deze bedrijven herhaaldelijk onderzoekt en veroordeelt, verleent hen ook goedkeuring via de FDA om ervoor te zorgen dat dingen waarvan ons wordt verteld dat ze van cruciaal belang zijn voor de volksgezondheid – inclusief vaccins.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Zet het kabinet de 'Eerste stap naar meer vrijheid'

Als vaccins echt zo belangrijk waren als ons wordt verteld, zijn ze: hun onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie moeten absoluut transparant, open source en genationaliseerd zijn.

Corrupte bedrijven – niet verdacht van, maar herhaaldelijk veroordeeld  voor het  stellen van winst voor de volksgezondheid – moeten worden gesloten, hun bezittingen moeten worden bezet en genationaliseerd en hun werk moet openbaar worden gemaakt voor maximaal toezicht en transparantie.

Maar dat is alleen als er iets wordt verteld over vaccins in het algemeen of het aanstaande Covid-19-vaccin. Blijkbaar is het niet waar – dus het gebrek aan echte urgentie om het loutere gevoel van urgentie te evenaren dat de regering en de bedrijven die hun beleid beïnvloeden proberen op te leggen aan het grote publiek.

Dit gevoel van urgentie wordt niet opgelegd aan het publiek vanwege de belangen van de natie, maar vanwege de speciale belangen die het Amerikaanse beleid vooruithelpen en hun belangen. Hysterie en de urgentie die het veroorzaakt, zorgen voor een kneedbaar publiek dat bereid is om vrijwel alles te accepteren als een ‘antwoord’ op de gevaren die hen zijn verteld te vrezen.

Onderzoek, ontwikkeling en distributie van vaccins zullen farmaceutische bedrijven miljarden dollars opleveren, of ze nu echt werken of niet. Kijk bijvoorbeeld eens hoe farmaceutische bedrijven miljarden verdienden tijdens de uitbraak van Mexicaanse griep in 2009,  toen de ‘experts’ van de Wereldgezondheidsorganisatie ten laste van big-pharma  het een ‘pandemie’ noemden, die de westerse regeringen ertoe aanzette grote farmaceutische medicijnen op te slaan  die later absoluut nutteloos  bij de bestrijding van het virus.

Politieke spelen van hegemonie tijdens een “pandemie?” 

En als iets wat ons verteld wordt over de urgentie van Covid-19 waar zou zijn, zouden de Verenigde Staten te midden van deze “moeilijke tijden” erkennen dat Covid-19 wereldwijd vechten ook in hun eigen belang is – het helpen vechten, ongeacht wiens grenzen het duikt van binnen op. Toch blijven er verlammende economische sancties van kracht tegen landen als Iran die bijzonder door het virus zijn getroffen.

Naties zoals Rusland blijven ook onder Amerikaanse sancties vallen – en hebben ironisch genoeg hulp naar de VS gestuurd – hulp afkomstig van bedrijven onder Amerikaanse sancties.

NBC zou in hun artikel rapporteren: ” Firma onder sancties zorgde ervoor dat Russische ventilatoren naar de VS werden verscheept, foto’s laten zien “, dat:

Een dochteronderneming van een Russisch bedrijf dat is gesanctioneerd door de VS vervaardigde ventilatoren die deze week van Moskou naar New York zijn vervoerd om de pandemie van het coronavirus aan te pakken, volgens foto’s van de bevalling.

Het is duidelijk dat als Covid-19 zo’n dodelijke bedreiging was, de VS zijn hegemoniale buitenlands beleid tijdelijk opzij zou zetten – en zou werken om de uitbraak te bestrijden – al was het maar om zichzelf te redden. Dat is het niet – omdat Covid-19 de ziekteverwekker niet voldoet aan de hysterie van Covid-19.

Er wordt ons weinig verteld over Covid-19 is waar – het kleine beetje waarheid bestaat te midden van wat het publiek wordt verteld, wordt overschaduwd door de ongerechtvaardigde hysterie die opzettelijk over het virus is verspreid. Die hysterie leidt niet tot maatregelen om de uitbraak daadwerkelijk te stoppen, maar om het publiek voor te bereiden op winstgevende regelingen die de schatkist van farmaceutische bedrijven zullen vullen en wetgeving die de greep van regeringen op hun respectieve bevolkingsgroepen zal versterken.

Enorme bedrijven zullen overleven en zullen niet alleen profiteren van valse oplossingen die worden aangeboden om Covid-19 te “bestrijden”, maar ook van activa die worden verkocht door gebroken kleine en middelgrote bedrijven en eigenaren van onroerend goed die activa verkopen tegen spotprijzen na sluiting en economische crisis.

“Post-Covid-19” – dezelfde corrupte en incompetente belangen die de wereld ofwel niet voorbereidden op een echte pandemie – of het publiek in paniek brachten over een opzettelijk overdreven hyped virus – zullen er nu van profiteren en bloeien.

Als iets wat ons werd verteld over Covid-19 waar was, zouden de mensen die ons erover vertelden, ons erover in paniek raakten en actie van ons eisten, maar ons er in de eerste plaats totaal onvoorbereid op hadden laten zijn, de uiteindelijke oorzaken van het virus – sociaal, economisch en politiek ontworteld uit de samenleving en vervangen door leiders, economische systemen en gezondheidsinfrastructuur die niet alleen virale pandemieën, maar ook sociaaleconomische en psychologische pandemieën kunnen doorstaan.Lees ook:  'Het treft vrijwel niemand', zegt Trump over een virus dat 200.000 mensen heeft gedood en 7 miljoen heeft besmet in de VS.

Comments

comments