De GOP-gouverneur van Florida grijpt in om WWE te bestempelen als “essentieel bedrijf” tijdens de uitbraak van het coronavirus

De GOP-gouverneur van Florida grijpt in om WWE te bestempelen als “essentieel bedrijf” tijdens de uitbraak van het coronavirus

14 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Een woordvoerder van Ron DeSantis zegt dat het bedrijf “essentieel” is, omdat het “cruciaal is voor de economie van Florida”

Republikeinse gouverneur Ron DeSantis kwam tussenbeide om een ​​vrijstelling voor professioneel worstelen in te schaffen in de ‘blijf thuis’-bestelling van Florida, onthulde burgemeester van Orange County, Jerry Demings, maandag.

DeSantis, een naaste bondgenoot van president Donald Trump, kreeg wekenlang kritiek omdat hij oproepen weigerde om ‘thuis te blijven’ beperkingen op te leggen, ondanks een groeiend aantal gevallen van coronavirus in de Sunshine State. DeSantis gaf uiteindelijk toe en gaf een dergelijk bevel op 3 april, hoewel hij een vrijstelling  voor religieuze diensten opnam.

World Wrestling Entertainment heeft evenementen uitgezonden vanuit het lege WWE Performance Center bij Orlando. Demings vertelde maandag aan verslaggevers dat de WWE niet werd bestempeld als een “essentieel bedrijf” dat kan blijven bestaan ​​wanneer de order voor het eerst werd uitgegeven, maar DeSantis kwam tussenbeide.

“Aanvankelijk was er een evaluatie die werd uitgevoerd, en aanvankelijk werden ze niet als een essentiële zaak beschouwd. Na enig gesprek met het kantoor van de gouverneur over de [thuisblijvende] bestelling van de gouverneur, werden ze als een essentiële zaak beschouwd”, zei Demings. , volgens de Miami Herald . ‘Daarom mochten ze open blijven.’

Het kantoor van DeSantis heeft donderdag een memo uitgegeven, die wordt toegevoegd aan de lijst met “essentiële diensten” in de staat,  meldde ESPN . De memo verklaart alle “werknemers bij een professionele sport- en mediaproductie met een nationaal publiek – inclusief atleten, entertainers, productieteam, directieteam, mediateam en alle anderen die nodig zijn om diensten te ondersteunen die dergelijke productie ondersteunen – alleen als de locatie is gesloten voor het grote publiek. ‘

Een woordvoerder van DeSantis vertelde de outlet dat de sporttoevoegingen kwamen, ‘omdat ze van cruciaal belang zijn voor de economie van Florida’.

De memo kan het Ultimate Fighting Championship ook toestaan ​​om evenementen in de staat te houden nadat Californische functionarissen hadden afgezien  van het vooruitzicht van de UFC-evenementen in een Indiaans reservaat te midden van de pandemie.

“De memo specificeert geen specifieke sporten, zolang de evenementenlocatie gesloten is voor het grote publiek”, aldus de DeSantis-woordvoerder.

Lees ook:  Duitse regering redt eigenaren van Duitse bedrijven

Hoewel Florida uiteindelijk een “blijf thuis” -bevel uitvaardigde, hebben vijf door de Republikeinen geleide staten – South Dakota, North Dakota, Iowa, Nebraska en Arkansas – dat nog steeds niet.

Gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, een Republikein, betoogde  dat het aan individuen – en niet aan de regering – was om te beslissen of ze “hun recht op werk, aanbidding en spel uitoefenen” of zelfs thuis willen blijven.

Maar de staat is snel uitgegroeid tot een van de snelst groeiende coronavirus-hotspots in de VS Op zondag sloot de Smithfield Foods-fabriek van de staat, een van de grootste varkensverwerkingsfabrieken in het land, haar deuren  nadat meer dan 300 arbeiders ziek werden.

Noem verwierp maandag oproepen om een ​​”blijf thuis” -bevel uit te vaardigen, maar kondigde in plaats daarvan  een klinische proef aan met het door Trump aangeprezen malariamedicijn hydroxychloroquine als mogelijke behandeling van het virus,  ondanks een gebrek aan wetenschappelijk bewijs .

“Er is nu behoefte aan een ‘shelter-in-place’-bestelling. Het is vandaag nodig’, zei burgemeester Paul TenHaken van Sioux Falls, aldus The Washington Post . “We reageren zo goed mogelijk op lokaal niveau, maar eerlijk gezegd met een beperkte toolset.”

De South Dakota State Medical Association waarschuwde eerder deze maand in een brief aan Noem dat de staat “binnenkort de uitdagingen en ontberingen die momenteel in New York en andere grote steden in het hele land worden ondervonden, het hoofd kan bieden als er niet onmiddellijk een onderdak wordt geboden. “

Meer dan 160 provinciale en gemeentelijke leiders hebben bij Noem een ​​verzoek ingediend om een ​​noodsituatie voor de volksgezondheid in de hele staat te verklaren, terwijl een andere petitie  die door Sioux Falls-verpleegster Amy Taylor werd gestart, snel groeide tot bijna 30.000 handtekeningen.

‘Ik begrijp gewoon niet waarom we niet alles doen wat we kunnen om het leven van mensen te redden’, zei Taylor tegen The Post.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe Bill Gates de wereldwijde gezondheid monopoliseerde

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Symptomen van de ziekte van Kawasaki bij kinderen in het VK, mogelijk gekoppeld aan coronavirus
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments