Iedereen de schuld behalve de fascistische tiran Donald Trump

Iedereen de schuld behalve de fascistische tiran Donald Trump

14 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De anti-wetenschappelijke, door samenzwering gedreven en radicale rechtse agenda van de regering-Trump heeft direct geleid tot de onnodige dood van tienduizenden Amerikanen en buitenlandse burgers te midden van de ergste pandemie die de wereld sinds de griep van 1918 heeft getroffen. Zoals elke fascistische tiran heeft Trump zondebokken nodig om zijn machtsbasis te behouden en hij heeft er veel van ontdekt.

Naast zondebok voor bijna een dozijn Amerikaanse gouverneurs van de staat, twee voormalige Amerikaanse presidenten en de Democratische Partij, achtte Trump het passend om de Wereldgezondheidsorganisatie de schuld te geven van de pandemie van Covid-19, en dreigde zelfs de Amerikaanse hulp aan het wereldwijde gezondheidsorgaan af te sluiten .

De aanval van Trump op de WHO kwam niet als een echte verrassing. De directeur-generaal van de WHO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, komt uit Ethiopië, een natie die Trump heeft opgenomen in zijn uitgebreide verwijzing naar Afrikaanse landen als “shithole-landen”. Trump beschuldigde de WHO ook valselijk van ‘China-centrisch’. Dr. Tedros sloeg terug op de kritiek van Trump en benadrukte dat landen Covid-19 niet moeten politiseren “als je niet veel meer lichaamstassen wilt hebben.”

De bekende fascistische tactiek van Trump om anderen tot zondebok te maken vanwege zijn eigen mislukkingen, was uiteindelijk de reden achter zijn aanvallen op de WHO en China. De vreemdelingenhaat en het racisme van Trump waren echter niet de enige redenen voor zijn aanvallen. Trump herhaalde de propaganda van verschillende rechtse entiteiten, waaronder degenen die de toelating van Taiwan tot de WHO tegen de sterke Chinese oppositie steunen, de Falun Gong en het persmondstuk “Epoch Times”, die tegen de Chinese regering zijn en een gunstige behandeling krijgen door het Trump White House; en blanke supremacistische groepen die er tegen waren dat de directeur van de WHO een zwarte man uit Ethiopië is. Ook irritant Trump waren de vermaningen van Dr. Tedros aan Washington dat het niet nuttig was om Covid-19 te noemen als het “Chinese virus” of het “Wuhan-virus”.

In plaats van door te gaan met het in stand houden van de pandemische en epidemische wacht- en reactie-infrastructuur van de Amerikaanse regering, een infrastructuur die veel van haar activiteiten coördineerde met de WHO en soortgelijke nationale entiteiten over de hele wereld, heeft de regering-Trump op brute wijze de capaciteiten van de regering om de uitbraak te monitoren in stukken gehakt en verbrand. van ziekten bij mensen, dieren en planten. Deze

In 2019 negeerde Trump de bevindingen van het eerste jaarverslag van de Global Preparedness Monitoring Board, een entiteit opgericht door de WHO en de Wereldbank, die een wereldwijde pandemie voorspelde die tientallen miljoenen mensen zou kunnen doden. Vorig jaar schafte het Trump White House het directoraat van Global Health Security and Biothreats van de National Security Council af. Het “Playbook for Early Response to High-Consequence Emerging Infectious Disease Threats and Biological Incidents” van het directoraat werd terzijde geschoven en genegeerd. Medewerkers van het Department of Homeland Security die belast waren met het waarborgen van de nationale verdediging tegen een pandemie, werden ontslagen of opnieuw toegewezen. Een US Center for Disease Control and Prevention-arts toegewezen aan de Amerikaanse ambassade in Beijing en verantwoordelijk voor de coördinatie van de VS. de inspanningen met haar Chinese tegenhangers werden teruggeroepen naar de Verenigde Staten en de positie bleef onvervuld. Trump beëindigde ook het PREDICT-programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat gezamenlijke VS-Chinese pandemische onderzoeks- en waarschuwingsprogramma’s financierde, evenals soortgelijke operaties die werden gecoördineerd met ongeveer 60 andere buitenlandse laboratoria.

Een rapport van november 2019 van het National Center for Medical Intelligence (NCMI), een onderdeel van de Defense Intelligence Agency (DIA), dat enkele weken voor de eerste Covid-19-uitbraak in Wuhan, China werd uitgebracht, gaf een vroege waarschuwing voor de impact van Covid-19 in China. De NCMI heeft toegang tot onderscheppingen van Chinese mobiele telefoontjes, e-mails en gecodeerde communicatie tussen hoge ambtenaren van de Chinese regering. In een nog steeds geclassificeerd rapport waarschuwde de NCMI dat de virusuitbraak in Wuhan een catastrofale gebeurtenis was die een bedreiging vormde voor de Amerikaanse troepen in de regio Azië-Pacific. Het effect van Covid-19 op de Amerikaanse zeestrijdkrachten, waaronder de USS Theodore Roosevelt en USS Ronald Reagan, vliegdekschepen van de Amerikaanse Zevende Vloot, bewees de juistheid van het NCMI-rapport van november.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De nieuwe geopolitiek van de wereldmarkt voor energie na de moord op Qasem Soleimani

Trump negeerde eenvoudig de rapporten van de NCMI, de WHO en zijn eigen handelsambtenaar van het Witte Huis, Peter Navarro. Eind januari, terwijl Trump de dreiging van Covid-19 nog steeds als een “hoax” beschouwde die door zijn democratische tegenstanders was opgefokt, was Trump ruimschoots gewaarschuwd via geheime President’s Daily Briefs en Navarro’s memoranda aan de National Security Council dat de wereld was op de afgrond van een pandemische catastrofe. Trump bleef de situatie negeren en beweerde zelfs dat het virus zou verdwijnen als het weer warmer werd in de lente. Op 23 februari stuurde Navarro de volgende memo naar Trump via de National Security Adviser, waarnemend stafchef Mick Mulvaney, en de Task Force Covid-19 onder voorzitterschap van vice-president Mike Pence:

MEMORANDUM VOOR PRESIDENT

DOOR NSA, COS, COVID-19 TAAKKRACHT

Er is een toenemende kans op een volledige COVID-19-pandemie die maar liefst 100 miljoen Amerikanen zou kunnen infecteren, met een verlies van levens van maar liefst 1-2 miljoen zielen.

Bepaalde extreemrechtse elementen in de Trump-administratie, met name staatssecretaris Mike Pompeo, begonnen manieren te bedenken om Covid-19 te bewapenen om ‘regime change’ te bewerkstelligen. De sancties zijn verhoogd tegen Iran, Venezuela en Cuba. Pompeo en zijn cohorten, waaronder de minister van Financiën Steve Mnuchin, maakten optimaal gebruik van de verschrikkelijke impact van Covid-19 op Iran om de Iraanse regering en het volk medische en financiële steun te ontzeggen. De invloed van de cultistische terroristische organisatie Mojahedin-e-Khalq (MEK), die de pandemie gebruikte om de druk op Teheran te vergroten, is sterk binnen het Witte Huis van Trump. Bovendien gebruikten de rechtse Republikeinse senatoren in Florida Marco Rubio en Rick Scott de pandemie om te coördineren met rijke Cubaanse en Venezolaanse expats in Zuid-Florida om de politieke druk op Cuba en Venezuela te vergroten.

De procureur-generaal en capo van Trump, William Barr, maakten van de gelegenheid van de pandemie gebruik om president Nicolas Maduro en hoge ambtenaren van zijn regering te beschuldigen van valse drugssmokkel, dezelfde gok die Barr gebruikte tegen de Panamese leider Manuel Noriega toen George HW Bush wilde hem uit de weg.

Het Witte Huis van Trump, met de griezelige schoonzoon van Trump Jared Kushner die de touwtjes in handen had, begon allerlei methoden, waaronder piraterij, diefstal en afpersing, te gebruiken om naar voorraden te leiden die werden beheerd door Kushner-ventilatoren, medische benodigdheden en geneesmiddelen die waren besteld door andere landen. Slachtoffers van het maffia-achtige plan van Trump en Kushner waren onder meer Canada, Frankrijk, Duitsland, Barbados, Brazilië en de Kaaimaneilanden.

Ondertussen werden andere landen de weldoeners omdat de Verenigde Staten een paria-staat werden. Iran bood aan om zijn medische expertise met Covid-19 met andere landen te delen. China en Rusland leverden medische voorraden en personeel aan Covid-19, het zwaar getroffen Italië. China stuurde medische benodigdheden naar Frankrijk en Servië. Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland hielpen ook Italië bij de bevoorrading. Onder druk van de regering-Trump om Cubaanse artsen die in het buitenland werken te verdrijven, sprongen land na land hun middelvinger naar Washington en verwelkomden Cubaanse medische teams in Italië, Andorra, Qatar, Barbados, Montserrat, Belize, Antigua en Barbuda, Jamaica, Suriname, Dominica, Saint Vincent en de Grenadines, Grenada, Saint Lucia, Saint Kitts en Nevis, Angola, Portugal, Mexico, Venezuela, Nicaragua en de Britse Maagdeneilanden.

Maria Ubach, minister van Buitenlandse Zaken van Andorra, weigerde de varkenssnuift van Pompeo en verklaarde: “Ik ben me bewust van de positie van de Verenigde Staten, maar we zijn een soeverein land en we kunnen de partners kiezen waarmee we zullen samenwerken.” Pompeo en zijn team van cowboys uit de dubbeltjeswinkel waren nog meer verontwaardigd nadat het Verenigd Koninkrijk Cuba formeel had bedankt omdat het het cruiseschip “Braemar” in Cuba had laten aanmeren om Britse passagiers naar huis te repatriëren. Het Cubaanse gebaar kwam nadat andere Caribische landen weigerden het schip toe te staan ​​passagiers aan te meren en te lossen na een uitbraak van Covid-achtige symptomen aan boord.

Nadat de gesel van Covid-19 voorbij is en de wereld grotendeels klaar is met het opruimen van de doden, zal er een tijd komen om degenen ter verantwoording te roepen die de pandemie negeerden en misbruikten voor hun eigen zelfzuchtige belangen. Mr.Trump zal zeer terecht aan de top staan ​​als het gaat om het wijzen van beschuldigende vingers.Lees ook:  VS geeft meer dan 80 miljard dollar per jaar uit om 2,3 miljoen mensen op te sluiten

Comments

comments