Iedereen heeft schuld behalve Donald trump

Iedereen heeft schuld behalve Donald trump

14 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump’s zondebokjacht: geef China de schuld, geef Fauci de schuld, geef de gouverneurs de schuld

Trump heeft een lijst met schurken die de schuld hebben van zijn criminele incompetentie. Maar alleen zijn cultleden luisteren nog

Telkens wanneer u leest over een voor de hand liggende zwendel door Donald Trump, is het belangrijk om één ding te onthouden: hij liegt meer dan wie dan ook tegen zijn eigen discipelen. 

De rest van ons – de ‘normalen’, bij gebrek aan een betere term – zijn niet noodzakelijkerwijs de dupes van zijn verschillende wanhopige daden, ook al zijn we allemaal de slachtoffers van de gevolgen. Maar de eerste doelen van zijn Batman-schurkengokken zijn zijn eigen goedgelovige fanboys, en ze verslinden het zoals Trump zelf transvetten verslindt. 

Bijvoorbeeld: Trump houdt zich bezig met zijn laatste manoeuvre, waarbij hij zelf in de problemen komt, terwijl hij geparkeerd staat midden in een historische inzinking van de verantwoordelijkheden van de federale regering tijdens een rampzalige pandemie. 

Deze keer houdt het plan van de president in dat iedereen, behalve hijzelf, maandenlang de schuld krijgt van zijn blinde passiviteit en waanvoorstellingen, zorgeloze houding ten opzichte van COVID-19, een ander voorbeeld van zijn krijsende onmacht, tot dusver verwijderd van het normale gedrag van sterke, legitieme leiders. 

Als het gaat om dit omgekeerde, gruwelijk onwettige presidentschap, stopt het geld bij iedereen die geen Trump is. Zijn strategie om de schuld uit te stellen, is erop gericht zijn eigen volk te misleiden, de enige mensen die zijn gierige gebrabbel echt geloven. Niets van wat hij van plan is, is bedoeld voor consumptie door iemand buiten zijn gehersenspoelde cultus – een cultus die zijn gekke “Jim Jones for Dummies” -act blijft slikken.

Stap één: Geef China de schuld

Het is al bekend dat Trump, sinds hij zijn eigen zin voor het virus, het ‘Chinese virus’, probeerde te verzinnen, een zichtbare schuldige moest vinden om de kritiek op zijn onvergeeflijke onbekwaamheid af te leiden. Namelijk China.

Het is belangrijk om hier te onderstrepen dat het niet de bovengenoemde normalen zijn die de Chinese president Xi Jinping routinematig hebben vereeuwigd. Sterker nog, elke keer dat het onderwerp China opduikt in een van de gezeur van Trump, kan hij niet anders dan Xi prijzen als een persoonlijke vriend met wie hij het heel goed met hem kan vinden. Dus, terwijl Trump’s Red Hats gewend zijn om elke vermelding van de vriendschap tussen Xi en Trump te applaudisseren, is het tapijt opnieuw onder hen weggerukt, nu hun sekteleider erop staat dat Xi’s China de echte boef is in dit alles. Geen wonder dat de supporters van Trump zo in de war zijn. De nekbrekende whiplash moet wreed zijn.

De banden van Trump met China van president Xi gaan dieper dan de grote, prachtige chocoladetaart die Xi blijkbaar zo graag genoot als gast bij Mar-a-Lago. Terwijl het Witte Huis verwoed zijn stompe vingers richt op China als de echte moordenaars, blijft de Trump-organisatie miljarden zakendoen met China. De grootste Chinese staatsbank, Industrial & Commercial Bank of China Ltd., heeft de afgelopen 12 jaar een hele verdieping in Trump Tower gehuurd – voor $ 2 miljoen per maand. De modeproducten van Ivanka Trump zijn afhankelijk van Chinese arbeid, terwijl de hotelketen van Trump ook kantoren heeft in China. Ondertussen is een half miljard dollar aan Chinees geld  geïnvesteerd in een Indonesisch project met eigendommen van het merk Trump. 

‘ Communistisch China’ , zoals Kevin McCarthy, de leider van House Minority, dat land onlangs noemde, is duidelijk een van de toonaangevende zaken- en investeringspartners van Trump – en ook de vermeende echte vijand bij de COVID-19-uitbraak. Hoe pak je die aan, Rode Hoeden?

Stap twee: zondebok de experts

Het Witte Huis van Trump zweeft ook actief proefballonnen rond het ontslaan van Dr. Anthony Fauci , directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, nadat Fauci de fout had gemaakt om op CNN te zeggen dat de president eerder in de crisis preventieve maatregelen had moeten nemen . Deze voor de hand liggende waarheid veroorzaakte het kwetsbare ego van de president, waardoor hij overwoog Fauci te vervangen. Trump en zijn fluffers in het conservatieve entertainmentcomplex verspreiden ook het woord dat het op de een of andere manier echt de schuld van Fauci is dat het Witte Huis niet meer heeft gedaan om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Afscheid nemen van de dollar

Trouwens, het stopzetten van reizen vanuit China was het minste wat Trump had kunnen doen zonder niets te doen. Hoewel hij aandringt op een deelnametrofee voor zijn beslissing om het te doen, was het niets meer dan een pleister op een zuigende borstwond. Te weinig te laat. Veertigduizend mensen reisden sowieso van China naar de VS, na de verklaring van Trump. Het reisverbod was een van de tientallen dingen die hij in januari had moeten autoriseren – en veel eerder dan hij deed. Oh, en de meeste gevallen van COVID-19 zijn hoe dan ook vanuit Europa in de VS aangekomen .

Hoe dan ook, maak je klaar voor Fauci om te worden gestuiterd en vervolgens voor een lastercampagne, vooral nu het Witte Huis een verklaring heeft uitgegeven waarin wordt beweerd dat Fauci  niet zou worden ontslagen – de gebruikelijke neppe doodskus van Trump. Ja, de meest competente pandemiedeskundige in het Witte Huis zal worden ontslagen door een anti-vaxxer die in een zonsverduistering staarde en meer levens riskeerde om Trump en zijn delicate ego te beschermen tegen schuld.

Dus, voor het geval je de score bijhoudt, de schuldige reactie van de federale regering, die de crisis verergerde en leidde tot meer ellende in het hele land, is eigenlijk de schuld van China en Tony Fauci. We kunnen ook gouverneurs aan de lijst toevoegen.

Stap drie: Het is de schuld van de gouverneurs dat de economie slecht is

cuomoZoals we allemaal hebben gezien, vat Trump zijn uit de hand gelopen uitspraken over de pandemie op als ‘cheerleading’ voor het land. Er is cheerleading en dan is er klinische waanvoorstelling – het best geïllustreerd door die ” dit is prima ” cartoonhond meme. Hij denkt (of beweert dat hij denkt) dat hij positief is, maar eigenlijk beschermt hij zichzelf gewoon tegen aansprakelijkheid door de noodsituatie te blijven bagatelliseren. 

Vergis u niet: alles wat de president doet, gaat uitsluitend over het schot van Trump en Trump op herverkiezing. Niets meer. De natie toejuichen is eigenlijk de campagne van Trump toejuichen. 

Dus als het erop aankomt vooruit te komen door de economie voortijdig te heropenen, werpt hij zichzelf op als de goede agent die vecht tegen de staatsgouverneurs – de slechte agenten – de meanies die de Amerikanen niet zullen toestaan ​​hun huizen te verlaten en terug te keren naar een “normaal” leven. 

Waarschijnlijk is het echte punt van dit aspect van Trump’s overijverige poging om de economie te snel te herstarten, de schuld op te leggen aan gouverneurs die zijn aandrang zullen weerstaan, voornamelijk omdat het een nieuwe piek in COVID-19-infecties en sterfgevallen kan veroorzaken. 

Op deze manier, zoals Salon’s Amanda Marcotte schreef , kan Trump de economische nadelen van de pandemie de schuld geven van de gouverneurs, zowel in blauwe als in rode staten, omdat zij degenen zijn die weigeren de thuisorders te beëindigen. Misschien spaart hij degenen die ‘aardig voor Trump’ zijn, maar iedereen zal de schuld krijgen van de worstelende bedrijven en een trage economie, ook al zou het sparen van levens prioriteit moeten krijgen boven het stimuleren van de Dow. Trump wist lang voor COVID-19 dat zijn herky-schokkerige presidentschap werd ondersteund door de economie, en nu doet hij er alles aan om ervoor te zorgen dat hij niet de schuld krijgt van catastrofale economische indicatoren die zijn eigen lethargie van de bal hebben verslechterd.

Desalniettemin zullen de enige kiezers die deze “iedereen verpestte, behalve Trump” PR-strategie, degenen zijn die al geloven dat Trump hun clown-messias is – en ze zouden op hem stemmen, zelfs als hij hen zou zeggen om pagina’s van de grondwet te vervangen voor uitverkochte rollen toiletpapier. Niemand anders koopt zijn slangenolie meer, zoals blijkt uit zijn stijgende afkeuringsaantallen. 

Trump grijpt waanzinnig naar alles wat zijn incompetente presidentschap zou kunnen bevrijden van een ramp die hij zelf nog erger had gemaakt – en de reden dat hij dat deed, was in de eerste plaats omdat hij veel meer geïnteresseerd was in het niet schrikken van de economie, een doel dat hij blijft nastreven. Als hij serieus geïnteresseerd was in het oplossen van deze oplopende rampen, zou hij opzij gaan, gaan golfen en de volwassenen en experts de zaken van hieruit laten afhandelen. Maar dat doet hij niet. Hij eist krediet wanneer hij er geen verdient, en hij geeft de schuld aan waar weinig bestaat.

Mijn regel vanaf het begin is altijd geweest: Trump maakt het altijd erger voor Trump. Deze keer heeft hij de rest van ons echter met zich meegesleurd. Het is echt een schok dat de idioot die Meat Loaf vroeg of hij president moest worden, die in het Witte Huis zwijggeld betaalde aan een minnares en opzettelijk liefdadigheidsinstellingen oplichtte met zijn dubieuze stichting zo’n onverantwoordelijke directeur zou zijn. Nu leidt hij ook elke dag meer dan 9/11-niveau slachtoffers als gevolg van een uitbraak die had kunnen worden verzacht door een halverwege bekwame administratie, en zeker door een meer legitieme president – om nog maar te zwijgen van iemand die niet zo tragisch uit zijn diepte is.Lees ook:  Historische dag voor Spanje: eindelijk oud dictator Franco verplaatst extreemrechts niet blij

Comments

comments