Politiestaatdroom: Heiko Maas roept op tot EU-brede surveillance via de Corona-app

Politiestaatdroom: Heiko Maas roept op tot EU-brede surveillance via de Corona-app

14 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Heiko Maas roept op tot EU-brede bewaking van alle burgers met behulp van de Corona-app. De sociaal-democraat droomt opnieuw van de voltooiing van de volledige politiestaat.

Voor de extreem linkse ‘control freak’ Heiko Maas, die ook tot op het laatste moment de sociale netwerken wilde bespioneren, lijkt de droom eindelijk uit te komen: nu kiest de federale minister van Buitenlandse Zaken ook voor een uniforme Corona-app in de Europese Unie uitgesproken.

‘Het is belangrijk dat we niet eindigen met een lappendeken van 27 corona-apps en 27 gegevensbeschermingsregimes, maar zo gecoördineerd mogelijk doorgaan’, vertelde Maas aan de kranten van de Funke-mediagroep (dinsdagedities). Op deze manier “levert u ook een bijdrage aan het snel en permanent ontmantelen van reisbeperkingen en grenscontroles in de EU”, vervolgde de SPD-politicus .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenCorona-app zou vrijwillig zijn

Europa zou een rolmodel kunnen zijn voor andere regio’s. Een corona-app op vrijwillige basis zal een belangrijk onderdeel zijn van de exitstrategie. “De technologie kan contactpersonen binnen enkele seconden helpen informeren en infectieketens onderbreken”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

Om dit te doen, zouden Europeanen “de Big Brother-methoden van autoritaire staten niet hoeven over te nemen”. Maas vertelde de kranten van de Funke-mediagroep dat dit ook kon worden georganiseerd zonder persoonsgegevens bekend te maken. Vrijwillig? Echt vrijwillig? En als je weigert, is er tot het einde van het jaar echt geen kamerarrest? En hoe zit het met Google en Apple, die bij de volgende update zo’n controle-app automatisch willen installeren?

Iedereen die praat over vrijwilligheid en zich distantieert van de ‘grote broer-methoden van autoritaire staten’ is net als Maas een huichelaar.Lees ook:  De boeren zijn de leugens van Rutte zat

Comments

comments