Trump-campagne klaagt Wisconsin tv-station aan over advertentie met zijn woorden over coronavirus

Trump-campagne klaagt Wisconsin tv-station aan over advertentie met zijn woorden over coronavirus

15 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De herverkiezingscampagne van president Trump heeft een rechtszaak aangespannen tegen een televisiestation in Wisconsin, met het argument dat een advertentie van de outlet misleidend en vals was.

De Democratische super PAC-prioriteiten USA betaalden om de advertentie op tal van stations in het hele land te laten zien. Om de een of andere reden was de Trump-campagne in de rechtszaak gericht op een enkele NBC-partner, WJFW-TV uit Rhinelander, Wisconsin. De advertentie maakt gebruik van soundbites van Trump die de coronavirusdreiging bagatelliseren, terwijl een grafiek wordt weergegeven met het torenhoge aantal bevestigde gevallen.

De advertentie bewerkte clips die samen leken te tonen dat Trump het virus beschreef als een “hoax”, hoewel hij erop stond dat hij verwees naar de politisering van zijn alom bekritiseerde behandeling van het virus.

Priorities USA on Twitter

Trump has tried and failed twice to bully TV stations into taking this ad off the air. We won’t back down. Americans need the truth about Trump’s failed leadership. https://t.co/MwJXO4CM3P

‘De advertentie … bevat niet alleen valse en lasterlijke uitspraken over president Trump – het is veel verraderlijker en uiteindelijk veel gevaarlijker’, zegt de rechtszaak . “De advertentie is tot stand gekomen door gebruik te maken van digitale technologie door audioclips te nemen van evenementen van de Trump-campagne en die fragmenten samen te voegen tot een overduidelijk valse verklaring die president Trump nooit heeft gezegd.”

Lees ook:  Italië: kunstmatige financiële crisis: alles over het beschermen van de VS!

De campagne beschuldigde de zender ervan “fraude te hebben gepleegd” door “roekeloos” de “lasterlijke en valse reclame” uit te zenden.

Het pak betoogt dat het station hiervan op de hoogte was omdat de campagne het een last onder dwangsom stuurde die  de outlet “duidelijk informeerde” over de “nep, misleidende en frauduleuze” advertentie.

Het pak zoekt niet-gespecificeerde schade.

Guy Cecil, de voorzitter van Priorities USA, betoogde dat de advertentie alleen Trump’s eigen woorden gebruikt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Dit is vrij eenvoudig. Donald Trump wil niet dat kiezers de waarheid horen en hij probeert tv-stations tot onderwerping te dwingen”, zei hij in een verklaring . “De waarheid is dat Trump de waarschuwingen van experts en zijn eigen team negeerde en het coronavirus bagatelliseerde terwijl het ongecontroleerd over het hele land en de wereld verspreidde. Amerikanen lijden nu als gevolg van zijn passiviteit. We zullen nooit stoppen met het uiten van de feiten en het vasthouden de president is verantwoordelijk voor zijn daden. ”

Het is onduidelijk waarom de campagne gericht was op een klein lokaal verkooppunt in Wisconsin toen de advertentie werd uitgezonden op stations in het hele land.

“Waarom ze mijn kleine station in Noord-Wisconsin hebben gekozen, ik heb geen idee,” vertelde R. Joseph Fuchs, de president van het moederbedrijf van het station, aan Talking Points Memo , eraan toevoegend dat het filiaal “altijd apolitiek is geweest”.

Lees ook:  "We proberen het systeem te verstoren": een uur met 16-jarige klimaatactivist Greta Thunberg

Dave Heller, de adjunct-directeur van het Media Law Resource Center, vertelde de outlet dat de campagne de rechtszaak gebruikte als een “schot over de boeg naar andere lokale televisiestations” door een kleine outlet aan te klagen in plaats van de super PAC die de advertentie maakte .

‘Het is echt een zeer riskant gebied om in te gaan, om rechtbanken te vragen elke verklaring tussen kandidaten heen en weer te onderwerpen aan de normen van een lasterzaak’, zei hij. “Het is duidelijk dat omroepen en nieuwsuitgevers zo goed mogelijk proberen aan te geven wanneer de kandidaten niet eerlijk zijn of valse verklaringen afleggen. Maar dat is een heel ander voorstel dan te zeggen: ‘Ach, je zendt iets uit dat misschien vals is, daarom bent u verantwoordelijk voor schade wegens laster. ”

De Trump-campagne heeft ook  The New York Times, Washington Post en CNN aangeklaagd wegens opinies over de relatie van Trump met Rusland, die volgens de campagne “een systematisch patroon van vooringenomenheid” en “roekeloos negeren van de waarheid” vertoonde.

‘De Trump-campagne heeft zich tot de rechter gewend om te proberen een opinieschrijver te straffen omdat hij een mening heeft die zij onaanvaardbaar vinden’, zei een woordvoerder van de Times nadat de rechtszaak was aangespannen . ‘Gelukkig beschermt de wet het recht van Amerikanen om hun oordelen en conclusies te uiten, vooral over gebeurtenissen van openbaar belang. We zien ernaar uit om dat recht in dit geval te rechtvaardigen.’

Lees ook:  National Rally MP: "Franse bevolking wordt vervangen"


Comments

comments