Trump-campagne klaagt Wisconsin tv-station aan over advertentie met zijn woorden over coronavirus

Trump-campagne klaagt Wisconsin tv-station aan over advertentie met zijn woorden over coronavirus

15 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De herverkiezingscampagne van president Trump heeft een rechtszaak aangespannen tegen een televisiestation in Wisconsin, met het argument dat een advertentie van de outlet misleidend en vals was.

De Democratische super PAC-prioriteiten USA betaalden om de advertentie op tal van stations in het hele land te laten zien. Om de een of andere reden was de Trump-campagne in de rechtszaak gericht op een enkele NBC-partner, WJFW-TV uit Rhinelander, Wisconsin. De advertentie maakt gebruik van soundbites van Trump die de coronavirusdreiging bagatelliseren, terwijl een grafiek wordt weergegeven met het torenhoge aantal bevestigde gevallen.

De advertentie bewerkte clips die samen leken te tonen dat Trump het virus beschreef als een “hoax”, hoewel hij erop stond dat hij verwees naar de politisering van zijn alom bekritiseerde behandeling van het virus.

Priorities USA on Twitter

Trump has tried and failed twice to bully TV stations into taking this ad off the air. We won’t back down. Americans need the truth about Trump’s failed leadership. https://t.co/MwJXO4CM3P

‘De advertentie … bevat niet alleen valse en lasterlijke uitspraken over president Trump – het is veel verraderlijker en uiteindelijk veel gevaarlijker’, zegt de rechtszaak . “De advertentie is tot stand gekomen door gebruik te maken van digitale technologie door audioclips te nemen van evenementen van de Trump-campagne en die fragmenten samen te voegen tot een overduidelijk valse verklaring die president Trump nooit heeft gezegd.”

De campagne beschuldigde de zender ervan “fraude te hebben gepleegd” door “roekeloos” de “lasterlijke en valse reclame” uit te zenden.

Het pak betoogt dat het station hiervan op de hoogte was omdat de campagne het een last onder dwangsom stuurde die  de outlet “duidelijk informeerde” over de “nep, misleidende en frauduleuze” advertentie.

Lees ook:  Wat de Kenosha-schutter ons vertelt over het Amerika van Donald Trump

Het pak zoekt niet-gespecificeerde schade.

Guy Cecil, de voorzitter van Priorities USA, betoogde dat de advertentie alleen Trump’s eigen woorden gebruikt.

“Dit is vrij eenvoudig. Donald Trump wil niet dat kiezers de waarheid horen en hij probeert tv-stations tot onderwerping te dwingen”, zei hij in een verklaring . “De waarheid is dat Trump de waarschuwingen van experts en zijn eigen team negeerde en het coronavirus bagatelliseerde terwijl het ongecontroleerd over het hele land en de wereld verspreidde. Amerikanen lijden nu als gevolg van zijn passiviteit. We zullen nooit stoppen met het uiten van de feiten en het vasthouden de president is verantwoordelijk voor zijn daden. ”

Het is onduidelijk waarom de campagne gericht was op een klein lokaal verkooppunt in Wisconsin toen de advertentie werd uitgezonden op stations in het hele land.

“Waarom ze mijn kleine station in Noord-Wisconsin hebben gekozen, ik heb geen idee,” vertelde R. Joseph Fuchs, de president van het moederbedrijf van het station, aan Talking Points Memo , eraan toevoegend dat het filiaal “altijd apolitiek is geweest”.

Dave Heller, de adjunct-directeur van het Media Law Resource Center, vertelde de outlet dat de campagne de rechtszaak gebruikte als een “schot over de boeg naar andere lokale televisiestations” door een kleine outlet aan te klagen in plaats van de super PAC die de advertentie maakte .

‘Het is echt een zeer riskant gebied om in te gaan, om rechtbanken te vragen elke verklaring tussen kandidaten heen en weer te onderwerpen aan de normen van een lasterzaak’, zei hij. “Het is duidelijk dat omroepen en nieuwsuitgevers zo goed mogelijk proberen aan te geven wanneer de kandidaten niet eerlijk zijn of valse verklaringen afleggen. Maar dat is een heel ander voorstel dan te zeggen: ‘Ach, je zendt iets uit dat misschien vals is, daarom bent u verantwoordelijk voor schade wegens laster. ”

Lees ook:  De echte bombshell: Mueller gooide net zijn oude DoJ-collega AG Barr onder de bus door te insinueren dat hij loog over de 'schuld' van POTUS Trump in Russische heimelijke afspraken

De Trump-campagne heeft ook  The New York Times, Washington Post en CNN aangeklaagd wegens opinies over de relatie van Trump met Rusland, die volgens de campagne “een systematisch patroon van vooringenomenheid” en “roekeloos negeren van de waarheid” vertoonde.

‘De Trump-campagne heeft zich tot de rechter gewend om te proberen een opinieschrijver te straffen omdat hij een mening heeft die zij onaanvaardbaar vinden’, zei een woordvoerder van de Times nadat de rechtszaak was aangespannen . ‘Gelukkig beschermt de wet het recht van Amerikanen om hun oordelen en conclusies te uiten, vooral over gebeurtenissen van openbaar belang. We zien ernaar uit om dat recht in dit geval te rechtvaardigen.’

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Coronavirus: elke apotheek is leeg - immuunpatiënten geven commentaar op het hamsteren mondmaskers

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments